Totaal aantal pageviews

vrijdag 3 mei 2013

Hoera! Een baan.....

Op deze vrijdag de 3e mei 2013 is de laatste werkdag van deze week op Curaçao aangebroken. Terwijl dikke bewolking de zon verhindert haar stralen te laten schijnen over dit zo mooie eiland, zit Uw Hoofdredacteur alweer geruime tijd achter zijn bureau. Er moet immers veel werk worden verzet vandaag, dus was het goed om vroeg met de dag te starten. Nog slechts een werkdag en dan breekt het weekeinde aan. Een weekeinde waarin de locale meteo behoorlijk wat neerslag lijkt te verwachten, helaas. Het is echter niet anders, Uw Hoofdredacteur kan er toch niets aan veranderen. Voordat het zover is, past echter een korte terugblik op de Curaçaose gebeurtenissen in de afgelopen 24 uur. En, zoals te doen gebruikelijk dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was gisteren een bijzonder heuglijke dag voor Moeder de vrouw. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren is Moeder de vrouw op een haar na klaar met haar PABO opleiding tot lerares. In het kader van die opleiding heeft zij diverse stages moeten volgen waarbij zij laatstelijk terecht kwam op het mooie Pipita schooltje in Jongbloed. Aldaar werd Moeder de vrouw vervolgens de kans geboden om een collega, die vanwege zwangerschap een tijdje moest uitbuiken, te vervangen. Nu werden er, op verschillende scholen overigens, voor het komende schooljaar nieuwe leerkrachten gezocht. Reden voor Moeder de vrouw om op een aantal plaatsen haar vinger op te steken. Welnu, na het voeren van een aantal gesprekken ontving Moeder de vrouw gisteren een mooi bericht. Met ingang van het komend schooljaar biedt de school waar Moeder de vrouw haar afstudeerstage heeft gelopen, haar een volledige baan aan. Het komend schooljaar zal Moeder de vrouw dan ook dagelijks te bewonderen zijn voor de klas van Pipita. Leuk voor de school, leuk voor Moeder de vrouw en leuk voor Uw Hoofdredacteur. Het is toch immers van groot belang een mooie dagbesteding te hebben?

Het olijke tweetal, Julia en Levi geheten, wacht vandaag een drukke dag. Al vroeg in de ochtend meldde zich het tweetal om voorbereidingen te treffen voor de sportdag die vandaag op het programma staat. Terwijl dochterlief zich druk maakte over een, qua kleur, passend shirtje, was zoonlief feitelijk al met het programma bezig. "Ik ga mooi meedoen met voetballen Pap! Mama heeft daar precies de goede sportschoenen voor gekocht. Het wordt vast een heel leuke dag vandaag", zo liet het kereltje weten. Na de sportdag van hedenochtend wacht het olijke tweetal vanmiddag een verjaardag van een buurjongetje. Een bijzonder verjaardagsfeestje staat hen te wachten, nu beiden worden verwacht op de golfbaan van Blue Bay. Vanmiddag zal beiden de eerste beginselen van de fraaie golfsport worden aangeleerd, hetgeen overigens volgens zoonlief grote onzin is. "Ik hoef dat niet meer te leren, ik kan dat al. Ik heb met Mama al eens eerder gegolfd bij Brakkeput Mei Mei. Dat weet je toch nog wel Pap? Nou ja, dan lukt het mij vanmiddag ook wel om zo'n baantje af te leggen. Leuk hoor!" Het ventje was niet van de gedachte af te brengen dat het hier zou gaan om een midgetgolfbaan, hetgeen dus volstrekt niet het geval is. Uw Hoofdredacteur heeft het maar zo gelaten, het kereltje komt er vanmiddag wel achter hoe hard hij moet slaan om überhaupt in de buurt van de finish te komen. Maar, hoe het ook moge zijn, de Olijke Twee vermaken zich vandaag waarschijnlijk weer kostelijk!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten