Totaal aantal pageviews

zondag 12 mei 2013

Van Moederdag en het Office Center.....

Het is vandaag Moederdag, zondag 12 mei 2013. Op het zo fraaie eiland Curaçao heeft de duisternis zojuist plaatsgemaakt voor de eerste zonnestraaltjes van deze vroege ochtend. Uw Hoofdredacteur had al zo'n voorgevoel: de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, konden niet wachten om hun bedjes te gaan verlaten teneinde Moeder te fêteren. Echter, bij Moederdag hoort volgens beide olijkerds vanzelfsprekend een uitbundig gedekte ontbijttafel. En, juist daar dient Uw Hoofdredacteur nog enige maatregelen voor te treffen. Het kwam er namelijk gisteren niet van om de noodzakelijke ingrediënten voor het ontbijt in te slaan, maar daarover later meer. Om te zorgen dat Moeder desalniettemin kan worden voorzien van allerlei heerlijkheden, dient Uw Hoofdredacteur over een half uurtje eerst af te reizen richting de plaatselijke toko, met beide olijkerds achterin de laadbak van de pick up waarschijnlijk. U ziet, het mag dan wel Moederdag zijn, maar de viering verloopt op Curaçao momenteel wat anders dan was gepland.

Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur gisteren had bedacht om Moeder de vrouw, juist vanwege Moederdag, te voorzien van een welkom cadeautje. Vanwege de intensieve studie die Moeder de vrouw de laatste jaren volgde, werkte haar laptop namelijk steeds minder goed. En dus besloot Uw Hoofdredacteur gisteren op zoek te gaan naar een waardige vervanger voor het moegestreden computertje. Welnu, alras geraakte Uw Hoofdredacteur aan de praat met een verkoper die boeiend wist te vertellen over de kwaliteiten van het aangeboden apparaat. "Welke kleuren heeft U?" zo vroeg hem Uw Hoofdredacteur. "Ik heb ze in het grijs en in het paars", zo liet de verkoper weten. De koop was dan ook supersnel gesloten; Moeder de vrouw hecht immers minder belang aan de kwaliteiten van de machine, maar veeleer aan de kleur. Het werd dan ook een paarse!

Thuisgekomen werd de balans opgemaakt. Door de jaren heen bleek het gezin Hoofdredacteur een ware verzameling oude laptops te hebben verzameld. Plots kreeg Moeder de vrouw een lumineuze inval. "Als je de oude laptops nu leeg maakt, dan kunnen de beide olijkerds er toch nog wel mee op Internet? Ze willen graag filmpjes kijken en het "junior songfestival" kunnen volgen. Kun je dat niet even voor ze installeren?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was het onmiddellijk met het voorstel van Moeder de vrouw eens, onder een voorwaarde. De beide olijkerds zouden dan ook een koptelefoontje verstrekt dienen te krijgen om te voorkomen dat verdere communicatie in Huize Hoofdredacteur totaal onmogelijk zou gaan worden. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was de rest van de dag drukker dan druk om Huize Hoofdredacteur te transformeren tot een soort van Office Center. Voor de Olijke Twee is sprake van een groot succes. Welhaast de gehele dag zitten zij thans, als een soort luchtverkeersleidertjes, achter het scherm.
Eveneens gisteren was het alweer zover. Na de moord op Helmin Wiels en de daarop volgende overval, met dodelijke afloop, op een Chinese mini markt, was het gisteren weer raak. Wederom was een hardwerkende Chinese ondernemer, eigenaar van een andere kleine toko, het slachtoffer. Onder bedreiging van een vuurwapen werd hij overvallen terwijl hij werkzaam was in zijn winkeltje. De overvaller is spoorloos en kon nog niet worden aangehouden. De buit? Een kistje sigaren ditmaal. Het is toch werkelijk niet te geloven? U begrijpt het al, de gevoelens van onveiligheid onder de bevolking nemen steeds meer toe. Steeds luider klinkt de roep om actie. Hoe het verder zal gaan? Uw Hoofdredacteur weet het niet en wacht het af. Duidelijk is wel dat de bevolking het meer dan zat is. Het is dan ook maar te hopen dat de lokale justititiele autoriteiten erin zullen slagen grip te krijgen op dit immense probleem.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten