Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 mei 2013

Er gebeurt hier van alles!

Vandaag is het vrijdag de 17e mei 2013 geworden op het nog altijd warme eiland Curaçao. Het is de laatste werkdag van een week waarin op dit zo fraaie eiland weer eens van alles gebeurde. Zo ook de afgelopen 24 uur, maar daarover in het vervolg van deze editie van "Een Zonnig Avontuur" meer. Zoals gezegd, het is de laatste werkdag van de week, ook voor Uw Hoofdredacteur. Een dag die in het teken zal staan van diverse vergaderingen en afstemmingsmomenten alvorens het weekeinde een aanvang kan gaan nemen. Een weekeinde overigens waarnaar Uw Hoofdredacteur reikhalzend uitkijkt. Het is toch immers heerlijk een paar vrije dagen te hebben waarop eerst echt kan worden genoten van de Caribische weersomstandigheden? Echter, voordat het zover is, is het goed U even mee te nemen naar de gebeurtenissen in het afgelopen etmaal. Want dat waren er nogal wat!

Gisterenavond, zo tegen de klok van half acht, zat Uw Hoofdredacteur zo maar wat te surfen op Internet, toen plots een grappige mededeling op Facebook verscheen. Nou ja, grappig was het achteraf eigenlijk helemaal niet, maar zo leek het in eerste instantie wel degelijk bedoeld te zijn. Er stond namelijk op een van de vriendenpagina's geschreven: "Hoi Annie. Zag net een vuurtje bij het Building Depot. Ben je morgen misschien vrij?" Nu moet U weten, het Building Depot is een enorm grote winkel waar van alles te koop is. Meubels, gereedschappen, speelgoed, zwembaden, elektronica en noem maar op. Aan de reactie van Annie op het eerdergenoemde bericht kon Uw Hoofdredacteur al snel zien dat er wel wat meer aan de hand was dan een simpel vuurtje: "Dit is geen grapje. Ik zit hier in tranen!" Welnu, enige tijd later werd duidelijk dat het Building Depot gisterenavond volledig is afgebrand. Zelfs vanochtend, toen Uw Hoofdredacteur de Julianabrug beklom op weg naar zijn werk, vielen nog grote rookpluimen waar te nemen. Zeelandia, zo heet de wijk waar het Building Depot staat, is op dit moment dan ook nog steeds geheel afgesloten. Voor nieuwe meubels kunt U voorlopig op dit eiland dus nergens meer terecht!

Eveneens gisteren lijkt de plaatselijke Hermandad een grote slag te hebben geslagen in het onderzoek naar de daders van de moord op politicus Helmin Wiels. De voorlichter van de politie maakte namelijk bekend dat de politie gisteren op de Gosieweg een auto heeft kunnen traceren die gebruikt zou zijn bij de eerdergenoemde moord. Pakweg drie kwartier later werd er vervolgens een inval gedaan bij een autoverhuurbedrijf in de buurt van Montange, waarbij nog eens een auto in beslag werd genomen. Nu, bijna twee weken na de schietpartij op het strand van Marie Pompoen, lijkt dit het eerste concrete resultaat te zijn in een uitermate complexe zaak. Het is maar te hopen dat gesproken kan worden van een doorbraak in het onderzoek. Mogelijk leidt dit de komende dagen tot een oplossing van het incident.
Dan ontkwam Uw Hoofdredacteur gisterenavond niet aan een ingewikkelde klus. Wat was namelijk het geval? Welnu, zo tegen negenen meldde Moeder de vrouw dat zij zich even wilde gaan douchen, hetgeen vanzelfsprekend door Uw Hoofdredacteur werd toegestaan. Binnen een minuut bleek Moeder de vrouw al weer terug te zijn, ditmaal met de mededeling dat de badkamerdeur in het slot was gevallen en niet meer open was te krijgen. Of Uw Hoofdredacteur dat even wilde oplossen? De diagnose van Moeder de vrouw bleek volkomen correct: de deur was op slot, niet open te krijgen en, via het getraliede buitenraam, ook niet te bereiken vanaf de buitenzijde. Goede raad was dus duur, wat nu te doen? Er werd contact gezocht met de verhuurster van het huis, die een uurtje later ongeveer driehonderd sleutels kwam afgeven. Wederom een uurtje later bleek geen der sleutels ook maar enigszins op het slot te passen en leek een oplossing ver weg. "Moet ik dan morgen zo naar mijn werk?" vroeg Moeder de vrouw terwijl zij op haar gezicht wees. Uw Hoofdredacteur, die overigens Moeder de vrouw al jarenlang met dit gezicht ziet, dacht nog eens diep na. Een gigantische boormachine werd uit het schuurtje gehaald en met een geluid alsof de kluizen van de Nederlandse Bank geopend dienden te worden, ging hij het slot te lijf. Na een kwartiertje boren was de draaiknop van het slot roodgloeiend door de wrijvingswarmte en Uw Hoofdredacteur door en door nat van de inspanningen. Echter, de aanhouder wint! Na enige tijd kon de deur weer worden geopend. Gelukkig maar! Zo kon Moeder de vrouw vanochtend tenminste met een geheel ander gezicht haar werk bereiken.

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten