Totaal aantal pageviews

zondag 26 mei 2013

Wat zijn de weekeinden toch heerlijk!

Het is vandaag zondag 26 mei 2013 op het zonnige eiland Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend en toch is Uw Hoofdredacteur al een aantal uren paraat. Zo tegen de klok van half zeven immers meldde zich de jongste olijkerd, Levi geheten, met de mededeling dat hij wel heel erg veel zin in een broodje met chocoladepasta zou hebben. En, zoals steevast op de zondagochtenden, is het dan de beurt aan Uw Hoofdredacteur om te zorgen voor het ontbijt. Een bijkomend voordeel is dan overigens wel gelegen in het feit dat van de gelegenheid gebruik gemaakt kan worden om live de Vaderlandse voetbalwedstrijden te aanschouwen. Heerlijk gezeten in het zonnetje, een kopje koffie binnen handbereik maakt dat de zondagochtenden om in te lijsten zijn.

Gisteren was het eveneens een dag die in het teken stond van ontspanning. In de vroege ochtend vertrok Moeder de vrouw met dochterlief Julia richting de wekelijkse muziekles, die gisteren in het teken stond van de viool. Het was een uitermate geslaagde ochtend, zo wist Moeder de vrouw, met vioolspel wat haar armen kippenvel had bezorgd. Dochterlief had eveneens een leuke mededeling nu blijkt dat over enige weken een heus Curaçaos Junior Songfestival op de agenda staat. Een songfestival waar dochterlief vast en zeker aan zal deelnemen met een liedje wat zij zelf heeft uitgezocht. U ziet, een grootse carrière als zangeres ligt beslist in het verschiet. Terwijl de beide dames dus druk waren met muzieknoten, wachtte Uw Hoofdredacteur een geheel andere taak. Er dienden namelijk vele tassen boodschappen te worden ingeslagen nu, later op de middag, collega Bullie zich zou melden voor een heuse BBQ. Samen met zoonlief Levi werd daarom koers gezet naar de grutter die steevast "op de kleintjes past." Het mannetje keek, in de winkel aangekomen, even snel in het vak met vleeswaar om vervolgens op te merken dat het een uitstekende zaak zou zijn wanneer er witte broodjes met kipfilet americain zouden worden ingekocht om de eerste honger te stillen. U begrijpt, dat was een prima suggestie.
 
Zo tegen de klok van tweeën meldde zich de heer Bullie. Hij werd door de Olijke Twee met gejuich begroet aangezien hij twee zakken met marshmallows meevoerde. Het werd overigens een alleszins geslaagde en gezellige middag. De BBQ brandde uitstekend en de kwaliteit van de ingekochte ossenhaas mocht er zeker zijn. Tussen de bedrijven door kon af en toe live beeld worden opgevangen van de Champions League Finale te Berlijn, die tot groot plezier van het gezelschap door Arjen Robben werd beslist in het voordeel van de mannen uit Beieren. Toen Uw Hoofdredacteur vervolgens ook nog even de lokale toko bezocht om een paar grote dozen ijs in te slaan, kon voor het olijke tweetal de dag niet meer stuk. Overigens schepte de kwalitatief prima dag direct verwachtingen voor de dag van vandaag. "Oh wat is het gezellig Pap! Gaan we morgen ook weer wat leuks doen? Wat zullen we dan morgen gaan doen Pap? Weet je al iets leuks?" zo vroeg dochterlief bij herhaling. En, zo kan het dan ook zijn dat het gezin Hoofdredacteur, na hopelijk eerst de Deventer Go Ahead Eagles te zien promoveren naar de Eredivisie van het Vaderlandse voetbal, vertrekt richting Punda. Aldaar, zo maakte familieberaad duidelijk, zal een bezoek worden gebracht aan de bioscoop om er de film "Epic 3" te gaan bewonderen. Iets waarnaar door de beide olijkerds reikhalzend wordt uitgekeken. Nadien zal er dan wel ergens een lekker hapje kunnen worden gescoord en zit het weekeinde voor Uw Hoofdredacteur er dan alweer bijna op. U ziet, de weekeinden op dit fraaie eiland zijn zo gek nog niet!

Wordt vervolgd.....     

1 opmerking:

  1. Fijn, geniet van je weekend, want voordat je het weet is het maandagochtend weer !!!!

    BeantwoordenVerwijderen