Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 mei 2013

Duiken en dopen? Even naar "Dive Nas" lopen!

Het is vandaag zaterdag 4 mei 2013 geworden op het werkelijk snikhete eiland Curaçao. Bij het ontbreken van ook maar enig zuchtje wind, is de gevoelstemperatuur op dit zo fraaie eiland tot dik boven de veertig graden Celsius gestegen. Voeg daarbij het feit dat de luchtvochtigheid zeer hoog is, en u begrijpt dat Uw Hoofdredacteur zich nauwelijks kan bewegen zonder al teveel vocht te verliezen. Het is dan ook maar goed dat Uw Hoofdredacteur vanochtend, in alle vroegte, alle noodzakelijke levensmiddelen al in huis heeft gehaald en Moeder de vrouw het gehele huis weer spic en span heeft opgeleverd. Daardoor is er nu de mogelijkheid om te zwemmen, althans voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee. Uw Hoofdredacteur daarentegen, grijpt dit moment van bezinning graag aan om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Het is immers wel zaak een beetje op de hoogte te blijven van het "wel en wee" in de West?

Het is zaak om U even bij te praten over de ondernemerskwaliteiten van Huib Nas. Wellicht kent U de goede man nog als eigenaar van "Duikschool Nas", gevestigd aan het mooie baaitje aan Boca Simon. Nog niet al te lang geleden verhuisde Huib met zijn duikschool naar een container, welke geheel verbouwd diende te worden tot onderkomen voor zijn duikschool. Nu, enige maanden later, staat er, met behulp van vele vrijwilligers, een pracht container, voorzien van een groot terras en beschut door een mooie luifel. Dan is het vanzelfsprekend vervolgens zaak om voldoende klanten te trekken. Welnu, daar heeft onze Huib het volgende opgevonden. Naast het volgen van een duikcursus, is het ook regelmatig mogelijk om aan te schuiven bij een goedverzorgde BBQ en te genieten van ijskoud gekoelde dranken. Daar kwamen vervolgens al diverse klanten op af. Voor Huib was dat echter klaarblijkelijk nog steeds onvoldoende. Uiteindelijk, zo denkt Uw Hoofdredacteur, vond Huib een gat in de markt. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om, op Boca Simon, het Heilig Doopsel te ontvangen. Hedenochtend werd er voor de eerste maal gebruik van gemaakt, en wel onder grote belangstelling. U ziet, mocht U zich willen laten dopen om vervolgens te genieten van een hapje en een drankje: rijd richting Boca Simon en vraag naar pastor Huub!
Zoonlief Levi wist het gisteren treffend te verwoorden: "Het was vandaag bijna net zo'n leuke dag als die van mijn zesde verjaardag." Ook dochterlief Julia was uitermate goed te spreken over al hetgeen haar gisteren overkomen was. "Het lukte me om voor de eerste maal in mijn leven een basketbal door een netje te werpen. Waar dat goed voor is, dat weet ik overigens niet. Maar het is wel leuk dat het me gelukt is, vind je ook niet Pap?" De Olijke Twee hadden namelijk gisteren hun jaarlijkse sportdag en behaalden, voor de zoveelste maal op rij, een fraai sportdiploma. Nadien vermaakten beiden zich nog prima op een verjaardag op de golfbaan van Blue Bay. Met name het feit dat zij waren rondgereden in een golfkarretje maakte een onuitwisbare indruk. U ziet, een kinderleven hoeft zo ingewikkeld niet te zijn!

Ook in het verre Nederland is het klaarblijkelijk warmer aan het worden. Na een winter die slechts een maand of negen duurde, lijkt het thans dus de goede kant op te gaan. Uw Hoofdredacteur ontving namelijk een toepasselijke afbeelding van de heer Angelus, de zeer gewaardeerde collega waarmee Uw Hoofdredacteur jarenlang op Curaçao mocht samenwerken. Indertijd schafte het mannetje, want zo groot is hij immers niet, zich een schitterende Harley Davidson motor aan op Curaçao. De bolide werd vervolgens uiteindelijk verscheept naar het koude Nederland om daar maandenlang, vanwege de weersomstandigheden, gestald te worden. Vandaag kon het de fraaie machine dan eindelijk weer worden uitgepakt, althans volgens de foto. Mooi om te zien dat de heer Angelus nog altijd in staat is het monster, en zijn dochter Lisa, in bedwang te houden!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten