Totaal aantal pageviews

dinsdag 28 mei 2013

Hoezo een geweldige aanbieding?

Het is vandaag alweer dinsdag 28 mei 2013 geworden op het warme eiland Curaçao. Zelfs de afgelopen nacht was de temperatuur nog hoog en het ziet er naar uit dat ook vandaag de zon weer onbarmhartig fel zal schijnen. Op een werkdag als vandaag wordt er dan ook heel wat afgepuft, zeker wanneer U zich realiseert hoe ingewikkeld die werkdagen eigenlijk zijn. Maar goed, die ingewikkeldheden maken wel dat de tijd sneller dan snel verstrijkt. De werkdagen lijken dan ook maar kort te duren en zijn om vooraleer Uw Hoofdredacteur zich dat beseft. Het is dus dinsdag vandaag, hetgeen betekent dat de maandag als start van de week alweer is verdwenen. Echter, er gebeurde overigens wel weer van alles op de dag van gisteren. Reden voldoende dus om U weer eens ouderwets bij te praten over de actuele ontwikkelingen op dit zo fraaie eiland.

De maandag is steevast een enorm drukke dag in Huize Hoofdredacteur. Immers, op die dagen is Moeder de vrouw drukker dan druk om de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, tijdig op verschillende plekken op dit eiland af te leveren. Allereerst dient dochterlief Julia te verschijnen op "Streetdance", waarna zij gisteren snel vervoerd diende te worden naar pianoles. Is die les vervolgens geëindigd, dan snelt Moeder de vrouw naar de locale marinebasis om daar zoonlief in de dojo af te leveren voor een nieuwe karateles. De maandag is dan ook een dag waarop de leden van het gezin meer dan voldoende beweging krijgen; al geldt dat overigens beduidend minder voor Uw Hoofdredacteur. En, steevast leveren al die logistieke bewegingen wel weer ergens op die drukke middag fraaie plaatjes op. Zo ook gisteren. Zoonlief Levi namelijk heeft zich voorgenomen om in een mum van tijd de verschillende kleuren banden te doorlopen om maar zo snel mogelijk te kunnen beschikken over een zwarte band om zijn lijf. Iets wat de sensei, als baas van de dojo, feilloos in het snotje heeft. Om het mannetje enthousiast te houden mocht hij gisteren dan ook even kort de zwarte band van de sensei uitproberen. U ziet het: het ventje straalde als nooit tevoren en hij voelt zich dan ook nog veel meer gesterkt in zijn voornemen! "Ik voel me echt al direct sterker als ik een zwarte band om heb Pap. Die haal ik dus snel even", zo weet the karatekid.
Uw Hoofdredacteur schreef het al in een eerdere editie: op Curaçao wordt zeer binnenkort het allereerste Curaçao Songfestival voor kids georganiseerd. Een evenement waar dochterlief zich nu al ten zeerste op kan verheugen en waarvoor zij zich dan ook per omgaande aanmeldde. Zelf mocht zij een liedje uitzoeken, mits daarvoor ook instrumentale begeleiding beschikbaar zou zijn. Welnu, dat gelukte hoor! Met grote trots presenteerde zij dan ook op haar muziekschool het lied "Tik Tak". Uw Hoofdredacteur vond daarvan namelijk een zogenaamde karaokeversie en dat heeft hij geweten ook. Er moet immers fiks geoefend worden op een mooie vertolking van het betreffende nummer. Met in haar hand een microfoon doet dochterlief dan ook hele dagen niets anders dan het lied vol overgave te vertolken. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd of het grietje op de dag van de wedstrijd überhaupt nog iets van een stem zal hebben overgehouden! Zelf durft zij wel degelijk alvast te toasten op de overwinning. Als dat maar geen domper op de vreugde gaat opleveren.  

Dan is het zo dat, ook op Curaçao, over niet al te lange tijd wordt gevierd dat Vaders het volstrekt niet gemakkelijk hebben op deze wereld. Het is dan ook, volkomen terecht, binnenkort Vaderdag. En, U zult begrijpen dat deze heuglijke gebeurtenis op Curaçao, en zo ook in Huize Hoofdredacteur, uitbundig wordt gevierd. En, bij zo een memorabele gebeurtenis horen vanzelfsprekend ook cadeautjes. Om het uitzoeken van een geschikt presentje te vergemakkelijken wordt de brievenbus van het gezin Hoofdredacteur gelukkig welhaast dagelijks volgepropt met krantjes vol aanbiedingen. Een ervan wil Uw Hoofdredacteur U niet onthouden. Onmiddellijk viel gisteren namelijk zijn blik op een aanbieding die er mocht zijn: een geweldige koffiemachine werd aangeprezen. En, koffieleut als hij is, daar had Uw Hoofdredacteur wel oren naar. Helaas, helaas! Weliswaar valt het krantje in de bus vol schitterende aanbiedingen, in werkelijkheid blijkt er nauwelijks iets uit te koop te zijn. Vast en zeker geschreven door een vrouwelijke Hoofdredacteur die het huishouden beheert!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten