Totaal aantal pageviews

maandag 13 mei 2013

Ma- de liefste.....

Op het immens hete eiland Curaçao is het vandaag maandag 13 mei geworden. De zon schijnt volop, het waait nauwelijks en dus is de temperatuur gestegen tot dik boven de dertig graden Celsius. Uw Hoofdredacteur, die er inmiddels al de eerste vergadering van de dag op heeft zitten, zweet dan ook peultjes. Het is maandag vandaag, hetgeen zoveel betekent als de start van een nieuwe werkweek. Een werkweek die, als de signalen kloppen, met een dag zal worden ingekort. Het is namelijk zo dat morgen de plechtigheid in het kader van de teraardebestelling van de heer Helmin Wiels op het programma staat. Een plechtigheid die zal aanvangen tegen tien uur in de ochtend, wanneer vele gasten afscheid van de heer Wiels kunnen nemen in de Statenzaal, de vergaderzaal van het Parlement van Curaçao. Daarna zal de kist met het stoffelijk overschot van de vorige week zondag vermoorde Helmin Wiels, dwars door Punda en Otrabanda, worden vervoerd naar het SDK stadion te Brievengat. Aldaar bestaat voor alle belangstellenden de mogelijkheid het vervolg van de plechtigheid bij te wonen. Omdat wordt voorzien dat zeer velen daadwerkelijk fysiek aanwezig wensen te zijn, werd hedenochtend het signaal afgegeven dat het ambtelijke leven op Curaçao morgen dan ook waarschijnlijk stil zal staan. Het is te hopen dat de plechtigheid ordentelijk zal verlopen. Vanzelfsprekend wordt U daarover, in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur", nader geïnformeerd.   

Zoals bekend mag worden verondersteld, was het gisteren op Curaçao een memorabele dag. Het was namelijk Moederdag, hetgeen ook op dit zo fraaie eiland uitbundig wordt gevierd. Zo ook dus binnen het gezin Hoofdredacteur, alwaar de Olijke Twee zich dan ook al om zes uur in de vroege ochtend meldden. Beiden konden volstrekt niet wachten om Moeder de vrouw te wekken en haar te voorzien van de eigenhandig gefabriceerde cadeautjes. Nu diende er vanzelfsprekend allereerst een Moederdagontbijt te worden geregeld door Uw Hoofdredacteur. Bij gebrek aan verse broodjes slaagde Uw Hoofdredacteur er dan ook in om het verblijf van Moeder de vrouw in de echtelijke sponde met enige tijd te verlengen. Immers, allereerst diende de plaatselijke toko haar deuren te openen, hetgeen pas tegen acht uur in de ochtend het geval bleek te zijn. Nadien werd het tijd om Moeder de vrouw wakker te zingen, wat geschiedde door het zingen van de geweldige song "Mamaatje Lief."

Vervolgens werd het tijd de cadeautjes te overhandigen aan Moeder de vrouw. Vol trots verhaalden beide olijkerds over het ingewikkelde productieproces van een schilderij en een tas. Het schilderij, voorzien van een uit Pur schuim gespoten lijst, toonde de jongste olijkerd. Hij had er een foto van zijn hoofd opgeplakt en er vervolgens een pracht lijf onder getekend. Voorwaar een uniek exemplaar! Daarna werd het tijd voor dochterlief Julia die haar Moeder een zelf gefabriceerde tas overhandigde welke was getiteld "Ma- de liefste." Ook dit fabricaat bleek uniek in haar soort en er viel duidelijk aan af te zien hoeveel uren noeste arbeid erin zouden zijn gestoken. U begrijpt, Moeder was beduidend in haar sas met de fraaie presentjes.
De rest van de dag draaide het dus om Moeder en werd er besloten om, aan het einde van de middag, een Moederdagdiner te gaan nuttigen bij "The Ribs Factory." Een restaurant dat het gezin Hoofdredacteur in het verleden al regelmatig was aanbevolen door de heer Angelus, de Ribsdeskundige bij uitstek. Het moet gezegd, de heer Angelus had niets teveel gezegd. Het was in een woord verrukkelijk wat er werd uitgeserveerd. En zo kwam er aan een memorabele Moederdag een einde. U begrijpt de gedachte van Uw Hoofdredacteur dan ook vast wel: "Nu op naar Vaderdag!"

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten