Totaal aantal pageviews

donderdag 9 mei 2013

Geknipt voor de bouwtekeningen......

Het is vandaag Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2013 geworden op het warme eiland Curaçao. Het is dus een officiële vrije dag op dit zo fraaie eiland, reden dat Uw Hoofdredacteur vandaag heerlijk rustig op zijn veranda over zee kan uitkijken en wat kan mijmeren over de geneugten des levens. Nou ja, rustig? Zoonlief Levi heeft namelijk, zo moet U weten, gigantische kisten met Lego verzameld in de afgelopen jaren. Ooit waren deze stukken Lego herkenbaar als boot, auto, vliegtuig of raket. Inmiddels echter zijn deze fraaie stukken verworden tot losse blokjes en resteren nog slechts een twintigtal bouwtekeningen om ze weer opnieuw op te bouwen. En, juist dat wordt Uw Hoofdredacteur geacht de komende dagen voor het kleine heertje te gaan oplossen. U begrijpt, voorwaar een klus om naar uit te kijken.

Nu zult U wellicht denken: "Hoe gaat de heer Hoofdredacteur dat redden op slechts een enkele vrije dag?" Welnu, het ging gisteren weer eens zoals vanouds. De enige persoon die dat in het verleden altijd feilloos wist te voorstellen was de Twent (van Moi), die dan ook altijd steevast riep: "Is den fax al binn'n? Den fax woarin steet dat wie vrie bunt?" Want, in het verleden was het immer zo dat wanneer er een officiële vrije dag op de donderdag stond gepland, er op woensdagmiddag een fax arriveerde die aankondigde dat het de Regering had behaagd de aansluitende vrijdag eveneens tot vrije dag te bestempelen. Welnu, zo ook ging het dus gisteren. Tegen de klok van drieën in de middag werd Uw Hoofdredacteur geconfronteerd met het bericht dat hij de rest van de week kan genieten van vrije dagen. U ziet: alle tijd om te gaan bouwen met Lego!
Dan had het gezin Hoofdredacteur gisterenavond weer eens bezoek van de kapster. Nadia, want zo heet de knipster, komt namelijk elke vier weken om het hoofd van Uw Hoofdredacteur weer tot een beetje toonbaar geheel te maken, hetgeen voorwaar niet altijd mee lijkt te vallen. Gisteren duurde het bezoek van Nadia echter beduidend langer dan gebruikelijk. In de eerste plaats had immers ook Moeder de vrouw besloten dat zij "toe was aan wat anders", hetgeen zoveel betekende als liep zij de gehele avond met aluminiumfolie in haar haren rond. Daarmee was het echter niet gedaan. Ook dochterlief Julia en zoonlief Levi besloten dat het tijd werd om een nieuwe "look" aangemeten te krijgen. Met name zoonlief diende daartoe fiks gekortwiekt te worden , hetgeen Uw Hoofdredacteur ten zeerste aan het hart ging. Ook de lange lokken van dochterlief verdwenen als sneeuw voor de zon. Uw Hoofdredacteur moet overigens even wennen aan het eindresultaat en heeft besloten dat Nadia voortaan beter wat later in de avond kan komen, wanneer het olijke tweetal slaapt. Dat is namelijk beduidend beter voor zijn gemoedsrust!

In Huize Hoofdredacteur was het gisteren overigens ook een beetje een feestelijke dag, nu Moeder de vrouw het contract ondertekende dat haar het komend schooljaar officieel een baan biedt als juffrouw op de Pipita basisschool. Na lange jaren van studie en vele, vele uren die Moeder de vrouw in die studie diende te investeren, een absoluut blijk van waardering. Het komend jaar is Moeder de vrouw dan ook door Uw Hoofdredacteur gedoopt met de titel "MKW'ster". Deze titel, welke staat voor "Mede Kostwinner", biedt perspectief voor het arbeidzame leven van Uw Hoofdredacteur immers. En zo komt Jan Splinter uiteindelijk wel door de winter!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten