Totaal aantal pageviews

donderdag 16 mei 2013

Dringend gezocht: sponsoren en ereleden!!!

Op het tropisch warme eiland Curaçao is de donderdag aangebroken. Het is vandaag om precies te zijn donderdag 16 mei 2013 op dit zo fraaie eiland. Het is de laatste dagen warm, zeer warm. Met temperaturen die de dertig graden Celsius ver te boven gaan is het, zo af en toe, fiks puffen geblazen. Gelukkig is, zeker voor het gezin Hoofdredacteur, de zee altijd dichtbij. Mocht het dus nodig zijn om even af te koelen, dan is een duik zo genomen. Het is donderdag vandaag, Uw Hoofdredacteur schreef het al, en dus vordert de werkweek alweer gestaag. Steeds dichterbij komt het moment dat Uw Hoofdredacteur, vanuit het toch wat koelere Nederland, collegiale ondersteuning gaat krijgen bij de ingewikkelde dagelijkse klussen. Daarmee prijst hij zich, U kunt zich dat wellicht voorstellen, uitermate gelukkig. Echter, het is nog geen maandag de 20e mei. Er dient dus nog even geduld te worden betracht. In ieder geval geeft dat de mogelijkheid U weer eens even kort bij te praten vanuit "De West!"

Het gezin Hoofdredacteur is, op dit eiland, woonachtig in het rustige vissersdorpje Boca Sami. Een dorpje met slechts een paar honderd inwoners, ongeveer honderdduizend loslopende honden, een Chinese toko en een paar zogenaamde sneks. Dat zijn een soort getraliede barretjes waar, zittend op een kruk voor de tralies, een drankje kan worden besteld. Dat is echter nog niet alles! Het dorp kent namelijk een voetbalclub die uitkomt in de Eredivisie Voetbal Curaçao. De club heet "Jong Colombia" en heeft haar trainingsveld recht voor de deur van Huize Hoofdredacteur. Het is een club met niet al teveel leden en het is een club met nog minder geld. Op het zanderige veldje waarop dan ook geen grasspriet valt te bekennen, wordt dagelijks gevoetbald door vele jonge mannetjes. Een bezielende leider, trainer, materiaalman en terreinknecht is gevonden in persoon van de heer Martina. Een oud baasje met slechts een passie in zijn leven: "Jong Colombia." Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is het baasje dan ook bezig met het bij elkaar scharrelen van wat geld om eens een shirtje of broekje voor de minderbedeelde jeugd uit Boca Sami te kunnen aanschaffen. Uw Hoofdredacteur vindt dat mooi en tegelijkertijd sneu. Hij stopt het baasje dan ook af en toe graag een klein sponsorbedrag toe.   
Gisteren zag het baasje Uw Hoofdredacteur weer eens lopen en riep al van verre: "Ton, Ton, warda, warda!" Keurig wachtte Uw Hoofdredacteur, zoals immers was geroepen. Het baasje vertelde aan Uw Hoofdredacteur het volgende: "Ton, gefeliciteerd. Je bent inmiddels mijn grootste sponsor. Mensen uit het dorp kunnen namelijk nauwelijks meer een bijdrage missen. Ik ben je dan ook heel erg dankbaar." Uw Hoofdredacteur, verlegen onder de loftuitingen, wuifde de aandacht weg. Het baasje was echter niet meer te stoppen: "Ton, kun je me wellicht nog een beetje helpen? Ik ben dringend op zoek naar van die kousen voorop de benen. Ik weet niet hoe ze heten. (scheenbeschermers). Kun je niet wat medesponsoren voor me zoeken Ton? De jongetjes hebben elke keer hun benen stuk. De kousen kosten zes gulden per paar. Wil je me helpen Ton?" Welnu, mocht het zo zijn dat U toevallig werkt in een sportzaak of anderszins beschikt over zo ongeveer 30 paar scheenbeschermers, Uw Hoofdredacteur houdt dus zich ten zeerste aanbevolen! U wordt er onmiddellijk erelid door!

Dan had Moeder de vrouw gisteren weer eens een klusje voor Uw Hoofdredacteur. Gezeten achter het dagelijkse avondblad, hoorde Uw Hoofdredacteur Moeder de vrouw plots vragen om voor haar een tekening te maken. "Het moet toch niet gekker worden", zo dacht in eerste instantie Uw Hoofdredacteur. Echter, het bleek te gaan om een themaweek voor de klas waaraan Moeder de vrouw les geeft. Het thema draait ditmaal om een dierenwinkel en wat er aldaar zo al te koop is. "Kun je even een parkiet, een schildpad, een hondje, een cavia, een marmot en een vissenkom tekenen Hoofdredacteur? zo vroeg Moeder de vrouw allerliefst. U begrijpt, het avondblad kon terzijde worden gelegd en een uurtje tekenen volgde. Moeder de vrouw was uitermate content met het eindresultaat. Begrijpt U dat nou?
Wordt vervolgd.....      

2 opmerkingen:

  1. welke leeftijd hebben de jongens? zal ik hier eens vragen bij de voetbal?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tussen de 8 en 15 jaar zijn ze. Heel graag!!!

    BeantwoordenVerwijderen