Totaal aantal pageviews

woensdag 29 mei 2013

Een nieuw Kabinet en een groene trompet!

Vandaag is het woensdag 29 mei 2013 geworden op het nog schemerige eiland Curaçao. Er wacht uw Hoofdredacteur een zeer drukke werkdag, reden dus om op tijd de echtelijke sponde te gaan verlaten. Het heeft er alle schijn van dat ook de dag van vandaag weer vele zweetdruppeltjes op het gelaat van Uw Hoofdredacteur tevoorschijn zal laten komen nu de verwachting is dat de temperatuur zal oplopen tot 33 graden Celsius. En, U begrijpt: dan is het warm, heel warm op Curaçao. Maar goed, Uw Hoofdredacteur zal zich er vast en zeker weer met verve doorheen slaan, dat is immers al vier jaren lang gelukt. Terwijl Moeder de vrouw en de beide olijkerds zich hebben voorgenomen vanmiddag heerlijk te gaan zwemmen, kent Uw Hoofdredacteur dus vandaag een geheel ander doel. Er dient fiks productie gemaakt te worden nu er aan alle kanten bouwactiviteiten worden ontplooid in de organisatie waar collega Bullie en Uw Hoofdredacteur dagelijks vertoeven. Tijd om U derhalve snel even bij te praten over de laatste ontwikkelingen op dit eiland.

3 juni: dat wordt de dag! Wellicht dat U zich afvraagt wat er dan staat te gebeuren, dus Uw Hoofdredacteur zal U daarover snel informeren. Zoals U zich wellicht nog wel weet te herinneren is het inmiddels alweer ongeveer 6 maanden geleden dat er op Curaçao een zogenaamd "takenkabinet" werd geïnstalleerd. Daarbij was de afspraak dat dit kabinet met "vakministers" minimaal zes maanden aan het bewind zou zijn, waarna vervolgens de politiek een nieuw kabinet zou gaan samenstellen. Welnu, de politiek vindt het inmiddels genoeg en acht het inmiddels tijd geworden daadwerkelijk een politiek kabinet te gaan installeren. En, juist die installatie staat gepland op 3 juni aanstaande. Vandaag worden de verschillende kandidaten door de verschillende partijen gepresenteerd, iets waarnaar reikhalzend wordt uitgekeken. De partij Pueblo Soberano, als grootste partij tevoorschijn gekomen uit de laatste verkiezingen, zal de premier gaan leveren. Deze partij, die tot voor kort onder leiding stond van wijlen Helmin Wiels, schuift hoogstwaarschijnlijk de heer Ivar Asjes als Minister-president naar voren. Een man met een verleden! Verguisd als eerdere Statenvoorzitter en genoemd in vele duistere zaakjes, lijkt het er desalniettemin op dat hij ongeschonden door de ministeriele screening is gekomen. Reeds nu levert zijn voorgenomen kandidatuur al vele discussies op. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd naar het vervolg. Vanzelfsprekend wordt U daarover, in latere edities, volledig geïnformeerd.
Dochterlief Julia heeft het afgelopen jaar elke zaterdag muziek- en zangles gevolgd. Op haar blokfluitje leerde zij muzieknoten te herkennen en in de goede volgorde af te spelen. Soms met bloed, zweet en tranen. Het resultaat mag er echter zijn nu het meiske de meest geweldige liederen uit het fluitje blijkt te kunnen toveren. "Nu wordt het echter tijd voor een echt instrument", zo liet het dametje alweer enige tijd geleden weten. Welnu, na een proefles gitaarspelen te hebben gevolgd en daarna vrolijk een les piano te hebben gepingeld, staat de definitieve keuze inmiddels vast. Binnenkort zal de olijkerd wekelijks plaatsnemen achter een piano om te trachten al die toetsen onder de knie te krijgen. Voor zoonlief Levi leidde dat besluit direct tot een vraag: "Pap? Nu Julia piano gaat leren bespelen, wil ik graag op trompetles! En, niet zo maar naar trompetles. Nee, ik wil een groene trompet leren bespelen, want dat vind ik mooi. Liever zou ik trouwens nog op drumles gaan, maar dat gaat helaas niet lukken. Het is namelijk zo dat mijn vriendje Guus op drumles zit. Daarvoor moest zijn vader een drumstel kopen en dat was de laatste in de winkel! Ik kan dus niet op drumles. Dan kies ik dus graag voor de groene trompet. Kan dat Pap?" Uw Hoofdredacteur dacht eens diep na en vertelde het mannetje dat, alvorens een instrument zou mogen worden bespeeld, allereerst de blokfluit bedwongen zou moeten worden om spelenderwijs muzieknoten te leren herkennen. Daarmee was het ventje het, na een uurtje bedenktijd, volkomen eens. En, zo kan het dus zijn dat Uw Hoofdredacteur onverdroten doorgaat met de wekelijkse zaterdagtrip naar de blokfluitles. Alleen ditmaal met een andere muzikant!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten