Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 mei 2013

Het is toch Moederdag vandaag?

Op het warme eiland Curaçao is vandaag zaterdag 11 mei 2013 aangebroken. Een dag om niet snel te vergeten, althans voor Uw Hoofdredacteur. Het is toch immers een uitermate memorabele dag wanneer je kinderen, de Olijke Twee genaamd, door een aantal vrije dagen zo in de war zijn geraakt dat ze het besef van tijd volkomen kwijt zijn? Dit met als gevolg dat beide olijkerds er vast van overtuigd waren dat het vandaag Moederdag is en dat het daarom volkomen verantwoord zou zijn om vader Hoofdredacteur al om kwart voor zes in de vroege ochtend uit zijn bed te halen om een zogenaamd "Moederdagontbijt" te gaan verzorgen. Och, wat erg! De beide olijkerd gaven overigens, nadat beiden op de juiste datum en dag was gewezen, aan dat het vroege opstaan hen niet deerde: "We waren immers toch al wakker Pap!" Nu Uw Hoofdredacteur nog.....

Bijna een week na de lafhartige moord op politicus Helmin Wiels, werd er gisterenmiddag een persconferentie georganiseerd. In aanwezigheid van de Minister van Justitie, de Hoofdofficier van Justitie en de Korpschef van politie werd de stand van zaken in het onderzoek naar de daders van de moord toegelicht. Duidelijk werd dat er vooral heel veel onduidelijk is en dat de zaak waarschijnlijk nog niet snel zal zijn opgelost. "Medewerking van de burgers is essentieel voor het verkrijgen van meer informatie", zo maakte de Korpschef duidelijk. De twee broers, die eerder deze week werden aangehouden vanwege de dreiging die was verpakt in een door hen gemaakte, en op YouTube geplaatste, video, blijven langer in hechtenis. Zij worden verdacht van moord met voorbedachte rade, zo werd via de media vernomen. Overigens is de publieke gedachte dat beide broers weliswaar veel mensen angst hebben aangejaagd, maar dat de daders van de moord op Wiels elders dienen te worden gezocht. Een gedachte waarin zich ook Uw Hoofdredacteur wel kan vinden. Wordt vervolgd derhalve.

Daarmee was het hoofdstuk Helmin Wiels trouwens niet afgelopen gisteren. Aan het begin van de avond startte namelijk een "stille tocht." De imposante tocht, die voerde van de kathedraal van Pietermaai naar het strand van Marie Pompoen, de plaats waar Wiels werd neergeschoten, werd door meer dan 4000 mensen bijgewoond. Veelal in het wit gekleed en vergezeld door kaarsen en lampen, verzorgden de vele aanwezigen een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden politicus. Op het strand van Marie Pompoen werd een kerkdienst georganiseerd en collega politici verkondigden er de boodschap dat de strijd van Wiels, voornamelijk gericht tegen corruptie, onverdroten zou worden voortgezet. Het was opvallend om te zien dat veel van de aanwezigen gehuld waren in een shirt waarop stond vermeld: "No fear, no crime, no maffia." Gelukkig verliep de manifestatie zonder enige wanklank en was er geen sprake van incidenten. Hopelijk zal dat ook het geval zijn tijdens de teraardebestelling van de heer Wiels, die volgende week georganiseerd zal worden in het SDK stadion te Brievengat. Uw Hoofdredacteur houdt U vanzelfsprekend op de hoogte.
Vandaag is het dus zaterdag en dat betekent voor Uw Hoofdredacteur dat de wekelijkse trip naar de muziekschool van dochterlief weer eens kan worden ingezet. Daarnaast zal er aandacht moeten worden geschonken aan de snel naderende Moederdag van morgen. De beide olijkerds lieten het Uw Hoofdredacteur al weten: er dienen croissants te worden gekocht en meerdere ingrediënten voor een smakelijk Moederdagontbijt. Uw Hoofdredacteur vreest dan ook met grote vrezen voor de ochtend van morgen. Met hun ingebouwde wekkertje en hun haast om de cadeautjes aan Moedertje lief te overhandigen, bestaat maar zo de mogelijkheid dat Uw Hoofdredacteur nog vroeger dan vandaag zal worden gewekt. Gelukkig breekt over enige tijd Vaderdag aan!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten