Totaal aantal pageviews

woensdag 8 mei 2013

Kortsluiting?

Op het mooie eiland Curaçao, alwaar de zon alweer stralend schijnt, is het woensdagochtend 8 mei 2013. De temperatuur is, zoals gebruikelijk de laatste dagen, aangenaam van aard, al ziet het er naar uit dat het later vandaag weer erg warm zal gaan worden. Uw Hoofdredacteur zit alweer enige tijd achter zijn bureau nu er, ook vandaag, weer het nodige werk verricht dient te worden. Maar, het vooruitzicht is prima nu morgen, Hemelvaartdag, als officiële vrije dag te boek staat. Moeder de vrouw en de Olijke Twee genieten overigens na vandaag eigenlijk al van het weekeinde; zij zijn de rest van de week immers ontslagen van allerlei verplichtingen. Een korte week derhalve voor het gezin Hoofdredacteur, met ruimte om wat leuke dingen te ondernemen. Iets om naar uit te zien dus!

Het lijkt erop dat een ieder op Curaçao in afwachting is van de aanhouding van de dader(s) van de lafhartige moord op Helmin Wiels. Nog dagelijks wordt er fiks gespeculeerd over mogelijke motieven en betrokkenen bij de liquidatie van zondagmiddag. Het feit dat er vanuit de zijde van de politie nog altijd zeer weinig informatie wordt verstrekt, lijkt de speculaties alleen maar meer te voeden. Toch was er gisteren wel degelijk een succesje te melden.  Gisterenmiddag werden er namelijk twee personen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij het maken van de zogenaamde "YouTube video", waarover Uw Hoofdredacteur al in een eerdere editie schreef. Het blijkt te gaan om twee broertjes, die thans, ter verhoor, ingesloten zijn op het locale politiebureau. Over hun eventuele betrokkenheid bij de moord op de heer Wiels is overigens nog niets bekend. Of het dus gaat om een daadwerkelijk dreigement of een zeer misplaatste grap, blijft vooralsnog onduidelijk.
In Huize Hoofdredacteur verlopen de zaken voorspoedig nu zoonlief Levi, na zich een dag wat minder lekker te hebben gevoeld, weer helemaal "het mannetje" is. Moeder de vrouw is dagelijks druk met allerlei werkzaamheden voor haar klasjes en dochterlief Julia droomt dagelijks van een internationale carrière achter een microfoon. Vele populaire liedjes brengt zij dagelijks immers ten gehore. Niet veel bijzonders te melden derhalve. Of het moet gaan om het volgende: het was namelijk zo dat een der afgelopen nachten de hemel fel werd verlicht door een enorme onweersbui. Dochterlief meldde zich, met haar kussentje in de hand, zo tegen de klok van drie uur in de nacht, aan het bed van Uw Hoofdredacteur. Zij was bang, zo vertelde zij. Besloten werd dat zij de rest van de nacht dan maar veilig zou moeten doorbrengen in de armen van Uw Hoofdredacteur, hetgeen geschiedde. Voor zoonlief was het echter een geheel ander verhaal. Ook hij meldde zich aan de echtelijke sponde, al was dat beduidend later in de nacht. "Pap, er is iets met mijn lamp op de kamer. Ik denk dat ik kortsluiting heb! Steeds gaat het licht aan en al direct ook weer uit! Kun je er even naar kijken?" zo berichtte het slaapdronken mannetje. Toen Uw Hoofdredacteur het ventje vertelde dat er geen sprake van kortsluiting was maar dat zijn kamertje werd verlicht door bliksemflitsen, was het kereltje snel gerustgesteld. "Dan ga ik maar lekker weer slapen Pap! Tot straks."

Wordt vervolgd.....   

2 opmerkingen: