Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 mei 2013

De dag van het afscheid.....

Het is vandaag dinsdag 14 mei 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog zeer vroeg in de ochtend en Uw Hoofdredacteur zit al geruime tijd op zijn werkplek. Was het gisteren nog zo dat er signalen kwamen dat er vandaag waarschijnlijk niet zou hoeven worden gewerkt; die signalen bleken achteraf niet geheel correct te zijn. Echter, de werktijd zal vandaag maar kort zijn nu het de Regering heeft behaagd alle ambtenaren vanaf 11.00 uur naar huis te sturen om deel te kunnen nemen aan de plechtigheden rond het overlijden van de heer Helmin Wiels. Uw Hoofdredacteur heeft dan ook besloten om de werkdag zeer vroeg een aanvang te laten nemen. Dat is namelijk de enige mogelijkheid om een fikse stapel werk afdoende te kunnen wegwerken. Zojuist heeft de schemering op Curaçao plaatsgemaakt voor een wat mager zonnetje. Het is te hopen dat het vandaag droog zal blijven nu mag worden verwacht dat duizenden mensen zich langs de wegen van Punda en Otrabanda zullen gaan opstellen om de heer Wiels de laatste eer te kunnen bewijzen.

Op de plaats waar Helmin Wiels, op zondag 5 mei, werd vermoord, verrijst inmiddels een waar monument. Het strand van Marie Pompoen, want over die locatie heeft Uw Hoofdredacteur het in dit geval, is voorzien van een altaar met daarop het logo van Pueblo Soberano, de partij waarvan wijlen de heer Wiels de grote leider was. Daarnaast: veel kaarsen en niet minder bloemen. Het zou Uw Hoofdredacteur niet verbazen wanneer de herinneringen aan de heer Wiels hier tot in de eeuwigheid aanwezig zullen blijven. Hoe het ook moge zijn: het zal vandaag een drukke en emotionele dag worden op Curaçao. Vanmiddag, tijdens het laatste gedeelte van de plechtigheid, zullen diverse notabelen spreken in het SDK voetbalstadion te Brievengat, alwaar de kist met daarin het lichaam van de heer Wiels zal staan opgesteld. Velen, zo viel te lezen in verschillende kranten, vrezen dat na afloop van dat gedeelte de onrust op Curaçao zal gaan toenemen. Uw Hoofdredacteur daarentegen hoopt van ganser harte dat de bewoners van Curaçao erin zullen slagen de rust te bewaren om zo, op een waardige wijze afscheid te kunnen nemen, zonder incidenten.
Nog een week zal Uw Hoofdredacteur zonder Nederlandse collega dienen door te brengen op dit warme eiland. Op Tweede Pinksterdag, 20 mei, arriveert dan eindelijk de ondersteuning die Uw Hoofdredacteur, na het vertrek van de (veel) rustiger Fries en de heer Pinoccio, zo node heeft gemist. Het valt immers volstrekt niet mee om in je uppie, zo ver weg van huis, te opereren. Gelukkig komt daaraan, volgende week maandag, dus een einde en kan er weer gezamenlijk worden opgetrokken in deze hectische omgeving. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur de bewuste collega, waarmee U vast nog nader gaat kennis maken, gaan afhalen van het locale vliegveld. Tweede Pinksterdag is namelijk op dit eiland geen feestdag, er dient gewoon te worden gewerkt. Maar U ziet: dat is beslist voor een goed doel!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten