Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 mei 2013

Schokkend nieuws op Curacao!

Het is zaterdagochtend 18 mei 2013 op het snikhete eiland Curaçao. Het is op dit moment half twaalf in de vroege ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft er al een "eilandtour" op zitten. De inkopen al gedaan, glasplaatsjes besteld, ontstopper gekocht en noem maar op. Eindelijk kan het weekeinde dus echt beginnen; een weekeinde dat zijn apotheose vanmiddag al gaat kennen wanneer het gezin Hoofdredacteur live zal meekijken met de gebeurtenissen rond Anouk op het Eurovisie Songfestival. U ziet, al is het 8000 kilometer verderop, toch ontgaat het gezin Hoofdredacteur niet veel Europees nieuws. Het is overigens ook een weekeinde dat in het teken staat van mantelzorg: de beide olijkerds zijn immers geveld door buikgriep. Al midden in de nacht meldde zich de jongste olijkerd, Levi geheten, met de mededeling dat hij misselijk was. Iets wat enige seconden daarna overduidelijk werd toen hij zijn gehele maaginhoud deponeerde voor de echtelijke sponde. Ook goedemorgen! Ook dochterlief Julia bleek, enige uren later, te zijn verworden tot een bleek en hangerig poppetje. Het komende weekeinde zal dan waarschijnlijk ook voornamelijk in het teken van familiaire verzorging staan.

Al in de vroege ochtend diende Uw Hoofdredacteur op pad te gaan. Wat was namelijk het geval? Welnu, met een bulderend geraas brak deze week een glazen plaat die in de koelkast vele levensmiddelen diende te dragen.  Die glasplaat had Uw Hoofdredacteur, alweer enige tijd geleden overigens, aangeschaft bij een bedrijfje in Marchena omdat de originele kunststof plaat al eerder defect was geraakt. Indertijd nam Uw Hoofdredacteur daarom keurig de maat op van de nieuw te kopen plaat. Hij mat 64,5 centimeter. Althans, zo las Uw Hoofdredacteur die overigens een leesbril draagt met een afwijking van plus twee. En, zo kon het dan ook zijn dat het glazen plaatje 2 mm te breed was en dientengevolge ietwat scheef in de koelkast moest worden gehangen. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden van de knal die eerder deze week tot de breuk leidde. U begrijpt het al: hedenochtend heeft uw Hoofdredacteur aangegeven dat de juiste maat 64,3 mm dient te zijn. Wanneer de plaat vanmiddag kan worden afgehaald hoopt Uw Hoofdredacteur dan ook van ganser harte dat de afwijkingen van zijn ogen nog steeds op het zelfde niveau van jaren geleden zijn gebleven!

Op Curaçao was sprake van groot en toch wel schokkend nieuws hedenochtend. Het is namelijk zo dat de vriendin van wijlen de heer Wiels, de politicus die ongeveer twee weken geleden werd neergeschoten op het strand van Marie Pompoen, een schokkend bericht de ether in stuurde. Zij stelt dat de heer Wiels is vermoord door zijn eigen partij: de Pueblo Soberano. Zij verklaart verder de dat heer Wiels, op de bewuste zondagmiddag van 5 mei, werd gebeld door een partijgenoot die hem dringend uitnodigde naar het eerdergenoemde strand te komen. Het vervolg kent U. Het vreemde is dat de bewuste partijgenoot volstrekt schijnt te zijn vergeten dat hij Wiels belde en uitnodigde: hij zegt van niets te weten! De vriendin van de heer Wiels wil overigens nog niet bekend maken wat de naam van de partijgenoot is. Zij stelt zo een groot wantrouwen in de locale politie en politici te hebben dat zij eerst wanneer er Nederlandse ondersteuning op dit eiland is gearriveerd, haar verklaring zal aanvullen. U begrijpt, dit bericht zorgt voor veel tumult op Curaçao. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U omtrent het vervolg op de hoogte houden.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten