Totaal aantal pageviews

zondag 19 mei 2013

Zou er nog muziek in zitten?

Het is zondagochtend 19 mei op het nog slapende eiland Curaçao. Althans, het grootste gedeelte van de bevolking ligt waarschijnlijk nog op een oor op dit vroege tijdstip. Voor Uw Hoofdredacteur geldt dat echter niet nu zoonlief Levi, de jongste olijkerd, tegen een uur of zes besloot dat het tijd werd voor een broodje met "kipfilet americain", zoals het ventje dat noemt. U begrijpt, als chef-kok van de ontbijtservice, rest Uw Hoofdredacteur dan nog maar een mogelijkheid: opstaan, en wel zo snel mogelijk. Even later meldde zich ook al een klein blond feetje in de persoon van dochterlief Julia. En nog even later, voorzien van een broodje en een bekertje drinken, zette het gezelschap zich vrolijk achter hun hobby: de computer. Het is daarom dat Uw Hoofdredacteur nu een beetje zit te mijmeren over het feit dat zijn bedje nog wel erg lekker warm was en hoe jammer het is dat hetzelfde bed slechts voor wat voer verlaten diende te worden. Nou ja, inmiddels wordt het buiten ook lekker warm en zo heb je immers wel meer aan je dag?

Gisterenmiddag, vanaf drie uur, was het gehele gezin Hoofdredacteur gekluisterd aan de beeldbuis om, voor het eerst sedert jaren, het Eurovisie Songfestival live te kunnen volgen. Met kippenvel op de armen werd geluisterd naar het optreden van Anouk, de Nederlandse bijdrage die, volgens het gezin Hoofdredacteur, met kop en schouders boven die van de andere deelnemers uit stak. Helaas, de puntentoekenning van de vele deelnemende landen is niet altijd even transparant waardoor winst op dit festival niet maar zo gerealiseerd kan worden. De Deense Shakira won uiteindelijk, maar een plekje in de top tien was een groot succes voor het "stoere wijf" dat Anouk is. In ieder geval leverde de uitzending een aantal uren boeiende televisie op, die ook op Curaçao uitstekend konden worden gevolgd!

Naast dagelijks uitzicht over de strakblauwe Caribische zee, heeft het gezin Hoofdredacteur er, sinds enige tijd, een fraaie attractie bij. Het is namelijk zo dat in Huize Hoofdredacteur een inpandig zwembad is gerealiseerd. Nu zult U zich wellicht afvragen of dit niet heel erg decadent is, echter dat is het niet. Slechts met zeer weinig middelen gelukte het namelijk dit inpandig zwembad te realiseren in de badkamer. "Wat is dan het geval?" zo vraagt U zich wellicht af. Welnu, sedert een aantal weken loopt het water in de douche niet meer weg en stijgt het peil tot zodanige hoogte dat met gemak een hoge duikplank kan worden aangebracht. Eindelijk kwamen er gisteren hulptroepen in persoon van de klusjesman en de verhuurster van de woning. Uitvoerig werd het probleem in kaart gebracht en werd duidelijk wat het probleem nu eigenlijk is: "De afvoer zit verstopt!" Uitermate blij met deze diagnose, was het gezin Hoofdredacteur vervolgens erg benieuwd naar de oplossing. Welnu, die kwam er niet! Nadat er diverse bochten in het leidingensysteem waren verzaagd en verwijderd, bleef het waterpeil in het zwembad van 90 bij 90 centimeter onveranderd hoog. "U moet even bij de DA drogist oplosmiddel halen Hoofdredacteur. Dan is het probleem op korte termijn opgelost. Bon dia nog!" Aldus geschiedde en een litertje bijtend oplosmiddel werd, met de nodige voorzichtigheid, op het badkamerputje uitgegoten. En zo kan het dus zijn dat Uw Hoofdredacteur, na nog een kopje koffie te hebben gedronken, over een kwartiertje zijn zwembroek maar weer aantrekt. Het zwembad is immers nog steeds geopend!
Als laatste feit besteedt Uw Hoofdredacteur aandacht aan een triest onderwerp. Gisteren las hij het, bij toeval, in het dagelijkse nieuwsblad. U moet weten, Curaçao kent vele radiostations. Wat Uw Hoofdredacteur betreft springt er een station op positieve wijze uit. Het station is genaamd "Radio Dolfijn FM" en op dat station wordt door vele luisteraars dagelijks afgestemd. Dat geldt dus ook voor Uw Hoofdredacteur die, bij datzelfde radiostation, nog wel eens een prijsje wint. Dat lijkt nu echter tot het verleden te gaan behoren nu in de krant viel te lezen dat het faillissement van de zender bij vonnis van de Rechtbank is uitgesproken. En dat vindt Uw Hoofdredacteur nu bijzonder jammer! Wat het betekent is nog niet geheel duidelijk nu eerst nog in kaart moet worden gebracht wie er eigenlijk allemaal iets te vorderen heeft van het radiostation. Of er nog muziek in zit zal dus waarschijnlijk eerst de komende weken pas duidelijk worden!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten