Totaal aantal pageviews

maandag 27 mei 2013

Op weg naar een vaarbewijs!

Een nieuwe werkweek is weer aangebroken op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is vandaag maandag 27 mei 2013 en het weekeinde zit er weer op voor Uw Hoofdredacteur. Sneller dan snel verstreken de dagen en voordat het besef er werkelijk is, is de maandag alweer aangebroken. Een drukke werkweek, met waarschijnlijk weer allerlei onverwachte ontwikkelingen, ligt in het verschiet. We zullen zien wat de week weer brengt. Het was een weekeinde vol zon en vertier op Curaçao. De temperatuur was hoog als vanouds en het was er weer eens prima vertoeven. Het is dan ook goed even terug te kijken op dat weekeinde en U te informeren over de ontwikkelingen op dit mooie plekje aarde. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren bracht de dag eigenlijk alles waarop Uw Hoofdredacteur bij voorbaat op had gehoopt. In de eerste plaats gelukte het de Deventer Go Ahead Eagles om na vele jaren terug te keren op het hoogste niveau van de Vaderlandse voetbalcompetitie. Gekluisterd aan zijn laptop zag Uw Hoofdredacteur geen echt goede, maar wel spannende wedstrijd. Die ontlading van spelers en supporters na het laatste fluitsignaal: echt geweldig. Nadien bracht het gezin Hoofdredacteur een aantal ijskoude uren door in de vriescel die op Curaçao bioscoop heet. Het is, door de vele airco's, onmogelijk om zonder thermo ondergoed langer dan een kwartiertje naar een film te kijken. Dik gekleed werd er dan ook gekeken naar de film "Epic 3" waarbij Uw Hoofdredacteur ogen tekort kwam om al het moois, in 3D, te kunnen zien. Toen het gezin Hoofdredacteur vervolgens ook nog werd genood door de buurtjes Michelle en Jeroen om hun nieuwe keuken te komen inwijden, kon de dag niet meer stuk. Met een heerlijke maaltijd, Italiaanse muziek en goede wijnen sloten Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur het weekeinde in stijl af.

Dan ontving Uw Hoofdredacteur uitvoerig bericht van de heer Pinoccio. U kent hem vast nog wel, de collega die alweer enige tijd geleden definitief naar Nederland terugkeerde. Hij moet overigens nog wat wennen aan de Nederlandse klimatologische omstandigheden, zo is althans de indruk van Uw Hoofdredacteur. Nu is de heer Pinoccio echter geen type wat zich snel uit het veld laat slaan, dat weet Uw Hoofdredacteur uit eigen ervaring. Welnu, klaarblijkelijk speelt de heer Pinoccio met de gedachte om, op wat langere termijn, te gaan rentenieren op Curaçao. Om de dagen dan wat zinvolle inhoud te kunnen geven, leek het de heer Pinoccio een goede gedachte om een zogenaamd vaarbewijs te gaan halen. Met zo een vaarbewijs zou het namelijk, in de toekomst, mogelijk zijn om rond te dobberen met een bootje op de Curaçaose wateren. En, zo kon het dan ook zijn dat gisteren de eerste les op het programma stond. Trots als een pauw stuurde de heer Pinoccio een foto aan Uw Hoofdredacteur op. Zo te zien zal het behalen van eerdergenoemd vaarbewijs voor de heer Pinoccio geen enkel probleem gaan vormen!
Gebeurde er dan helemaal niets vervelends op Curaçao het afgelopen weekeinde? Jawel hoor, zoals regelmatig op dit eiland ging het op sommige plaatsen weer behoorlijk mis. Zo viel er ook ditmaal een schietpartij met dodelijke afloop te betreuren op dit eiland en waren er daarnaast weer verschillende overvallen. U ziet, van de weekeinden kan over het algemeen wel worden genoten, mits de plaats van bestemming nauwkeurig wordt uitgekozen. Niet overal, zo blijkt maar weer eens, is het immers veilig. Maar, voor het gezin Hoofdredacteur en voor collega Bullie, die alweer enige tijd tegenover Uw Hoofdredacteur op de werkplek is gesitueerd, was het ook dit weekeinde weer "Hopi Bon" op Curaçao.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten