Totaal aantal pageviews

donderdag 2 mei 2013

Een bommelding!

Vandaag is het donderdag 2 mei 2013 geworden op het snikhete eiland Curaçao. Terwijl Uw Hoofdredacteur vanochtend, fris onder de douche vandaan, zijn werkkledij trachtte aan te trekken, vielen de zweetdruppels alweer in grote getale van zijn hoofd. De temperatuur op dit zo fraaie eiland is hoog, in elk geval gevoelsmatig. Dat komt voornamelijk omdat er niet of nauwelijks enige wind voor verkoeling zorgt. Hoe het ook moge zijn, na een aantal vrije dagen was het, vanaf vanmorgen, afgelopen met de festiviteiten op Curacao. Er brak voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur weer een normale werkdag aan, die begon met het afleveren van de Olijke Twee bij hun schooltje. Maar goed, er wachten deze week slechts twee werkdagen en dan breekt alweer het weekeinde aan. Dat is dus alleszins te overzien.

Zoals Uw Hoofdredacteur het U al in eerdere edities meldde, was er de afgelopen vier dagen een groots evenement gaande in het pittoreske vissersdorpje waar het gezin Hoofdredacteur woonachtig is. In Boca Sami, want zo heet dat dorpje, werd het jaarlijkse "Sami Sail" uitbundig gevierd. Vele bands traden, vaak tot diep in de nacht, voor zeer veel toeschouwers op. Gisteren was de laatste feestdag en er stond, vanaf half negen in de avond, een groots optreden van de bekende band "Gio" gepland. Vanaf het terras van Huize Hoofdredacteur kon volop worden meegenoten van de meeslepende klanken nu de volumeknop van de muziekinstallatie fiks was losgedraaid. Plots, tegen een uur of negen, stopte echter abrupt de muziek. Wat bleek het geval? Welnu, er was sprake van een heuse bommelding waarop, op last van de politie, het gehele vissersplaatsje sneller dan snel leeg diende te stromen. U begrijpt, met vele duizenden toeschouwers was dat zeer zeker geen eenvoudige evacuatieklus. De autoriteiten, aangevuld met deskundigen van de Nederlandse marine, speurden vervolgens tot vanochtend vroeg naar de aanwezigheid van het aangemelde explosief. Edoch, zonder enig resultaat. Aan "Sami Sail" kwam dus geen knallend, maar wel een zeer abrupt einde. Hoe jammer!

Ook vandaag staat er weer het een en ander te gebeuren op het eiland Curaçao. Onder druk van de zich snel verslechterende financiële situatie, dient de Regering van Curaçao allerlei ingrijpende maatregelen te nemen. Dit betekent feitelijk dat veel goederen en diensten op het eiland behoorlijk duurder zijn geworden in een relatief korte periode. Daarnaast is er sprake van een herziening van het ziektekostenstelsel waardoor lang niet alle medische verstrekkingen meer voor vergoeding in aanmerking komen. Met name de oudere bewoners van dit eiland leveren daardoor fiks in. Dit terwijl hun inkomen, vaak uit een pensioentje, toch al geen vetpot was. Maar, nu zijn de ouderen het zat, zo lieten zij weten in de verschillende media: "Zo kan het niet langer! Wij kunnen op deze wijze, met zulke ingrijpende inkomensmaatregelen, niet meer rondkomen! We pikken het dan ook niet meer!" En zo kan het dan ook zijn dat de dag van vandaag is uitgeroepen tot grote actiedag. De ouderen gaan demonstreren. Men heeft dan ook afgesproken zich vandaag te verzamelen op het parkeerterrein van het Waaigat in Punda. Daarnaast, en dat vindt Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend weer prachtig, zijn de ouderen opgeroepen vooral veel lawaai te maken: "Laat je vooral horen. Neem daarom pannen, deksels, pollepels en ander keukengerei mee en maak daarmee zoveel mogelijk lawaai!" U begrijpt, alles zal na vandaag waarschijnlijk in kannen en kruiken zijn gekomen.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten