Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 september 2013

Curacao in rep en roer!

Het is, nu het half zeven in de ochtend is, nog vroeg op een regenachtig Curaçao. Terwijl het vandaag dinsdag 10 september 2013 is geworden, valt in Boca Sami de regen met bakken uit de hemel. Iets wat Uw Hoofdredacteur niet heel erg vindt nu de neerslag even de verzengende hitte verdrijft. Het zal waarschijnlijk echter van korte duur zijn, nu immers de voorspellingen duidelijk maken dat de temperatuur, ook vandaag, weer tot grote hoogte zal gaan stijgen. Uw Hoofdredacteur heeft overigens nog even een uurtje de tijd om kalm aan te doen alvorens de werkzaamheden van vandaag moeten worden opgepakt. Het is namelijk zo dat de beide olijkerds gisterenavond eerst laat terugkeerden van hun piratenkamp waardoor zij zich hedenochtend wat later op school mogen melden. En zo is er dan ook alle tijd om U even te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Er gebeurde de afgelopen 24 uur immers weer van alles op dit zo fraaie eiland dat het vermelden meer dan waard is.

Gisteren was het zover. De Minister van Justitie van Curaçao, de heer Nelson Navarro, verscheen in de Staten van Curaçao. De Staten, zeg maar het Parlement van dit land. De Minister verscheen in die Staten naar aanleiding van de vermeende zelfmoord van de heer "Pretu" in de politiecellen van Barber. Die vermeende zelfmoord vervolgens, deed Navarro besluiten zijn zetel mogelijk ter beschikking te stellen, waarbij het besluit of dat ook daadwerkelijk zou gaan plaatsvinden, zou afhangen van de mening der Statenleden. Het werd een lange dag voor de Minister alvorens hij, aan het einde van die dag, middels een stemming vernam dat hij mag blijven. Dit overigens met de restrictie dat er, op zeer korte termijn, meer duidelijkheid zal moeten worden gegeven over de stand van zaken van het onderzoek naar de liquidatie van de heer Helmin Wiels. Daarnaast kreeg de Minister de opdracht mee om een onafhankelijke commissie in het leven te roepen die onderzoek dient te gaan doen naar de gebeurtenissen rond de eerdergenoemde vermeende zelfmoord.
Daarmee was de kous overigens nog niet af. Duidelijk werd dat alle betrokkenen die fouten hebben gemaakt in het justitiële traject rond de aanhouding en detentie van de heer "Pretu", daarvoor daadwerkelijk verantwoordelijk zouden moeten worden gesteld. Dat leidde gisteren dan ook tot de schorsing van de Korpschef van politie, de heer Wernet. Deze werd verweten dat er geen afdoende veiligheidsinventarisatie van de situatie rond de cellen op Barber zou zijn gemaakt. Met andere woorden, mogelijk had de vermeende zelfmoord van de heer "Pretu" voorkomen kunnen worden wanneer er wel een juiste inschatting van de risico's zou zijn gemaakt. U ziet, het eiland en dan met name de politiek, is in rep en roer. Overigens leidt de dood van de heer "Pretu" niet tot "de dood" van het onderzoek naar de moord op de heer Wiels, zo liet de Minister van Justitie weten. U begrijpt, de komende dagen worden verdere ontwikkelingen dan ook zeer belangstellend door Uw Hoofdredacteur afgewacht.

Nadat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur gisteren, bij absentie van de Olijke Twee die op kamp waren, heerlijk hadden kunnen genieten van een Indische maaltijd bij het etablissement dat luistert naar de naam "Sambal", werd het tijd de beide olijkerds af te gaan halen. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur namen dientengevolge plaats op een grote steen voor de Schroederschool, alwaar op enig moment de bus zou arriveren die de olijkerds zou moeten herbergen. Na enige tijd kwamen inderdaad twee bussen, stapvoets overigens, aangereden. In de bus: slechts een chauffeur. Het gehele gezelschap piraatjes bleek zich namelijk te hebben verstopt naast en onder de stoelen. Iets waarvoor zoonlief Levi, de jongste olijkerd, waarschijnlijk eerst gewekt had moeten worden: "Er zaten gordijntjes in de bus dus ik dacht, dan ga ik maar even slapen!" Er was sprake geweest van een enorm avontuur, zo lieten de beide vermoeide olijkerds weten: "We hebben gezocht naar een piratenschat, een kampvuur gemaakt, veel spelletjes gedaan en hotdogs gegeten!" U begrijpt, de dag kon niet meer stuk voor de nazaten van Johnny Depp. Moe, edoch uitermate tevreden konden zij te rusten worden gelegd. Op naar het volgende avontuur!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten