Totaal aantal pageviews

donderdag 5 september 2013

Hoe maak je winst?

Op het broeierig hete eiland Curaçao is vandaag donderdag de 5e september 2013 aangebroken. Nog altijd staat er op dit zo fraaie eiland geen enkel zuchtje wind, hetgeen de gevoelstemperatuur zeer hoog doet oplopen. Uw Hoofdredacteur stond daarom vanochtend, in alle vroegte, onder een ijskoude straal water. Zonder structureel resultaat overigens, bij het aantrekken van zijn lange broek was Uw Hoofdredacteur immers in een mum van tijd alweer doorweekt. Het is niet anders, nu de echt hete maanden op Curaçao zich fiks doen gelden. De zee, achter Huize Hoofdredacteur gelegen, is dan ook altijd nog zo glad als een spiegeltje waardoor de vele gekleurde vissen vanaf het terras tot in detail kunnen worden waargenomen. Het is nog vroeg op dit eiland, alwaar de Olijke Twee zojuist bij school zijn afgeleverd en Uw Hoofdredacteur zich op korte termijn zal gaan vervoegen bij de loods. Er dient immers ruimte te worden gecreëerd nu het bericht is ontvangen dat de volgende container uit Nederland binnenkort zal worden ingeklaard door de Curaçaose douane. Voordat het zover is, wordt het echter tijd U te verhalen over actuele gebeurtenissen uit "De West." En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Op Curaçao zou het leven een stuk mooier zijn wanneer niet iedereen zijn afval, op dit eiland sushi geheten, maar zo van zich zou afgooien. Het is, bij tijd en wijle, triest om te zien wat Uw Hoofdredacteur zoal langs de kant van de weg aantreft. Koelkasten, wasmachines, autowrakken, de restanten van een bus, vuilniszakken, flessen, blikjes en allerhande vuilnis kan dagelijks op straat worden waargenomen. Het is dan ook maar goed dat het huisvuil regelmatig wordt opgehaald door de firma Selikor. Althans, tot voor enige weken. Gisteren werd namelijk bekend dat het vorig boekjaar door Selikor een winst werd gemaakt van welhaast 2 miljoen Antilliaanse guldens. Inmiddels is Uw Hoofdredacteur volstrekt duidelijk waardoor die winst kan worden gemaakt. Immers, al wekenlang wordt het huisvuil door Selikor niet opgehaald, hetgeen overigens ook prima te ruiken valt wanneer U op Curaçao uit Uw auto stapt. Klaarblijkelijk heeft men dan ook bedacht dat, wanneer er geen vuilniswagens en geen personeel hoeven te worden ingezet, de winst navenant stijgt. Het is namelijk zo dat er wel degelijk betaald dient te worden voor deze ophaaldienst. De inkomsten gaan dus door, de uitgaven niet of nauwelijks. Kijk, dat is nog eens efficiënte bedrijfsvoering. Het ongedierte dat vervolgens massaal op het  vuil afkomt, neemt Selikor dan ook graag op de koop toe! Tel uit je winst.....
Dan past, althans volgens Uw Hoofdredacteur, een blijk van medeleven daar waar het gaat om de spuitgasten op dit eiland. Jazeker, uw Hoofdredacteur heeft het over de Curaçaose brandweer. U moet weten, de brandweer op dit eiland kent een fiks aantal kazernes waar de manschappen en het materieel zijn ondergebracht. Het is immers van levensbelang om, ingeval van brand of ongeval, de spuitgasten snel ter plaatse te hebben. Nu is er, zo af en toe, fiks sprake van gemor bij de brandweer. Het gaat dan veelal om brandweerwagens die niet rijden, pompen die het niet doen of om arbeidsomstandigheden. Welnu, gisteren werd bekend dat de vele brandweerkazernes die dit eiland rijk is, allen zijn afgekeurd. Zij zijn, zogezegd, voor verdere bewoning ongeschikt. De daken zijn lek, toiletten werken niet, er zijn soms maar vier slaapplaatsen voor tien medewerkers en noem maar op. Geen optimale situatie, zo lijkt het Uw Hoofdredacteur, nu de spuitgasten noodgedwongen achterin de auto's moeten slapen. Hij heeft hedenochtend dan ook de suggestie aan de brandweercommandant gedaan om het fraaie kantoorpand van Selikor maar te gaan herbestemmen. Dat zou namelijk een prima uitvalsbasis voor de brandweer kunnen zijn. Selikor gebruikt het toch niet, dat is althans op straat in elk geval niet te merken. Zeg nu zelf, dat is toch een uitstekend idee?

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten