Totaal aantal pageviews

zondag 1 september 2013

"Hoog Jetje, kijk omhoog Jetje.....!"

In Huize Hoofdredacteur is het zondagochtend 1 september 2013 geworden. Het is nog vroeg in de ochtend nu Uw Hoofdredacteur zijn wekkertje al om 06.00 uur liet aflopen deze morgen. Het gerinkel van het apparaat leverde in ieder geval al snel de eerste gevleugelde uitspraak van de dag op. In dit geval kwam deze van Moeder de vrouw: "Oh gelukkig! Ik dacht eerst dat het al maandag was! Heerlijk dat het pas zondag is." Uw Hoofdredacteur had zich namelijk voorgenomen om snel zijn computertje op te starten om live het Vaderlandse voetbal te kunnen aanschouwen. Overigens, even later meldde zich ook al de jongste olijkerd, Levi geheten. "Papa! Pap! Ik heb een heel goed bericht. Ik ben helemaal niet meer ziek vandaag, de hoofdpijn is helemaal weg!" Gisterenavond werd het mooie mannetje immers ziek en huilde van de pijn in zijn hoofd. Alles lijkt er dus op dat het vandaag weer eens een redelijk "normale" dag zal kunnen worden.

U weet het zich vast nog wel te herinneren. Afgelopen vrijdagavond verbleven Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur op het festivalterrein van "CuraƧao North Sea Jazz." De Olijke Twee waren achtergebleven met oppasmoeder Willemijn als aanspreekpunt. Nu moet U weten, Willemijn bestiert in het dagelijks leven een oppascentrale voor allerhande soorten honden. Zij is dus eigenlijk een soort hondenfluisteraar. Welnu, gisteren was er wat vreemds aan de hand in Huize Hoofdredacteur. Een van zijn trouwe viervoetertjes, Jetje geheten, meldde zich keer op keer bij de waslijn om vervolgens, gedurende langere tijd, slechts omhoog te staren. Uiteindelijk werd duidelijk waardoor het vreemde gedrag van het beestje werd veroorzaakt. Het bleek namelijk dat, tijdens de oppasavond, Willemijn een spelletje "koekhappen" met de huisdiertjes had gespeeld. Door middel van een ingenieus apparaat, dat aan een kant werd volgestopt met pindakaas en aan de andere zijde met een koekje, werd Jetje getraind in koekhappen. U begrijpt, het trouwe diertje dacht gisteren dat nieuwe lekkernijen, wanneer je maar lang genoeg blijft staan, vanzelf uit de hemel zouden komen vallen.
Dan besteedt Uw Hoofdredacteur maar al te graag even aandacht aan buurman Jeroen. Deze fervente aanhanger van N.A.C., viert immers vandaag zijn 50e verjaardag. Overigens geenszins van harte, de buurman wil niets weten van eventueel gedoe en drukte. Op voorhand meldde hij zich gisteren dus alvast maar ziek. Omdat Uw Hoofdredacteur nu eenmaal niet verbonden is aan een of andere Arbodienst, voelde hij zich niet geroepen om de ziekmelding klakkeloos te accepteren. Zeker niet nu er de afgelopen week, in het geniep, met een aantal bevriende kennissen, fiks was gewerkt aan een replica van buurman Jeroen. Een replica die, op de late zaterdagavond en eveneens in het geniep, door Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur voor de deur van Huize Jeroen zou moeten worden geplaatst.

Het werd een actie om in te lijsten. Vergezeld door tape, touw, een oude schaar en een stoel, zeulden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur de replica in het donker over straat. In alle stilte werd een spandoek aan de deur van Huize Jeroen gespijkerd, waarna het de beurt was aan de replica. Het fraaie exemplaar had inmiddels overigens onderweg zijn hoofd al verloren, nu het Uw Hoofdredacteur volstrekt was ontgaan dat de replica een zogenaamde losbol betrof. Echter, dankzij de inspanningen van Moeder de vrouw gelukte het uiteindelijk om het geheel te vervolmaken. Het resultaat mocht er zijn. Vergezeld door wat keukenattributen, de buurman werkt namelijk regelmatig aan heerlijke gerechten, en een heuse voetbal, zit de replica thans voor de deur van Huize Jeroen. Iets waarvan de buurman vast en zeker zal balen, hetgeen Uw Hoofdredacteur dan overigens wel weer leuk vindt. Zo ziet U maar: het pittoreske vissersdorpje Boca Sami kent maar wat leuke en creatieve inwoners!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten