Totaal aantal pageviews

woensdag 4 september 2013

Zes maal een toegift!

Op het inmiddels weer ouderwets hete eiland Curaçao is het vandaag woensdag 4 september 2013 geworden. Na een dag lang ongerust naar de lucht te hebben gekeken waarbij angstvallig werd opgelet of er geen sprake zou zijn van aardverschuivingen, is Uw Hoofdredacteur op dit moment weer aardig gekalmeerd. Het was dan ook nogal een boodschap die eergisteren door de Meteo werd afgegeven. Drie dagen lang zou er sprake zijn van een zogenaamde "Code Oranje". hetgeen zoveel betekende als enorme wateroverlast en mogelijke aardverschuivingen. Welnu, het is Uw Hoofdredacteur thans volkomen duidelijk. Afgelopen maandag regende het hard op Curaçao waarna onmiddellijk de weerswaarschuwing volgde. De Meteo geeft dus eigenlijk geen weersvoorspelling af, maar veeleer is sprake van een terugblik die resulteert in een soort weerbericht achteraf. Nog nimmer heeft Uw Hoofdredacteur dan ook iets aan voorspellingen van de Meteo gehad, simpelweg omdat er veelal pas echt sprake wordt van goed weer wanneer de Meteo iets geheel anders heeft voorspeld. Dus bij de volgende Code Oranje: daar past waarschijnlijk prima een zwembroek en een stranddag bij!

Uw Hoofdredacteur berichtte er in eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur al wel eens over. Dat kwam overigens omdat de al enige tijd geleden naar Nederland teruggekeerde heer Angelus een verwoed jager bleek te zijn. Een jager, gewapend met een speer! Waarop werd er dan eigenlijk gejaagd? Welnu, het gaat om de jacht op lionfish. Dat is een vervaarlijk uitziende vis, welke is voorzien van een aantal stekels die behoorlijk pijn kunnen doen wanneer U ermee in aanraking komt. Omdat deze vissoort eigenlijk geen natuurlijke vijanden kent in het Caribische gebied, nam hun aantal al snel hand over hand toe. Voeg daarbij het feit dat deze lieverdjes zo ongeveer alles lusten wat op hun pad komt en U zult beseffen dat sprake is van een ongewenste situatie. Met grote regelmaat wordt er dan ook op de lionfish gejaagd; ze smaken immers heerlijk op de BBQ! Gisteren werd er, en daar gaat het feitelijk om, tijdens zo een jacht een nieuw record gevestigd. Een twintigjarige Nederlandse duiker slaagde er namelijk in om, in een duik, 91 van deze vissen te vangen. Dat was overigens de heer Angelus nog nooit gelukt. Helaas trouwens, anders had Uw Hoofdredacteur er waarschijnlijk nog wel een aantal in de vriezer gehad.
Dan is het zo dat men op dit zo fraaie eiland maar niet uitgepraat raakt over de laatste editie van het "Curaçao North Sea Jazz" festival. En, het feit dat men er maar niet over uitgepraat raakt is met name te danken aan het optreden van Prince. Deze zanger, die voluit Prince Rogers Nelson is geheten, trad op tijdens de tweede avond van het festival, op de zaterdag dus. Zijn optreden bleek in een woord fenomenaal te zijn. Dat er nog steeds over gesproken wordt komt echter met name door het feit dat het optreden tweeënhalf uur zou duren en zes toegiften kende. Niet echt gebruikelijk volgens Uw Hoofdredacteur. Vandaag kwam Uw Hoofdredacteur echter een leuke roddel ten gehore die mogelijk de lengte van het optreden zou kunnen verklaren. Het was namelijk zo dat, op een ander podium, na afloop van het optreden van Prince, een optreden stond gepland van "The Roots."  De roddel verhaalt nu over enige onmin die al langer schijnt te bestaan tussen Prince en de eerdergenoemde Roots. En, om nu te voorkomen dat deze band veel toeschouwers zou gaan trekken, besloot Prince zijn optreden te laten voortduren tot op het moment dat "The Roots"  haar laatste noot zou hebben gespeeld. En, aldus geschiedde. Mocht het inderdaad de opzet van Prince zijn geweest, dan is zijn poets meer dan geslaagd: er waren immers nauwelijks toeschouwers bij het optreden van "The Roots!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten