Totaal aantal pageviews

donderdag 26 september 2013

"Ik zie, ik zie......(niet veel)!

Terwijl het op Curaçao vandaag donderdag 26 september 2013 is geworden, valt de regen er gestaag uit de hemel. Al in de vroege ochtend, toen vele bliksemflitsen de hemel fel verlichtten, werd duidelijk dat de zon zich voorlopig op dit zo fraaie eiland niet zal laten zien. Dat is overigens wel even wennen, nu het de afgelopen weken steevast zonnig en zeer heet was op Curaçao. In elk geval brengt de regen enige verkoeling, hetgeen de reden is dat Uw Hoofdredacteur vanochtend niet met een bezweet overhemd op zijn werkplek arriveerde. Het is vandaag dus donderdag en dat betekent dat collega Bullie vanmiddag het vliegtuig zal nemen richting Nederland. Na vele weken van eenzaamheid zal Bullie morgenochtend, na een lange vlucht, eindelijk weer in de gelegenheid zijn om zijn dierbaren in de armen te sluiten. Overigens, al blijft Uw Hoofdredacteur alleen op de dagelijkse werkplek achter, het is vooral ook praktisch dat collega Bullie Curaçao tijdelijk gaat verruilen voor het koude Nederland.

Uw Hoofdredacteur schetste het U gisteren immers al: er wachtte hem een vreselijke dag. Er diende namelijk fiks te worden geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe kledij. Kijk, en daar komt het belang van de reis van collega Bullie naar voren: hij dient enige spullen voor Uw Hoofdredacteur uit het verre Nederland mee te brengen. Het is namelijk zo: weliswaar was de kledingwinkel gisteren snel gevonden, voor wat betreft de uit te zoeken kleding lag dat echter geheel anders. Zoals gebruikelijk toverde Uw Hoofdredacteur met een enorme vaart een aantal nieuwe broeken uit de rekken. De dame achter de toonbank, op leeftijd en uitermate vriendelijk, keek Uw Hoofdredacteur eens bedachtzaam aan. "Doet U dat altijd?" zo vroeg de dame. Uw Hoofdredacteur, die zich van geen kwaad was bewust, keek de dame vragend aan. "Koopt U altijd twee dezelfde broeken. Is het niet veel handiger om twee verschillende broeken mee te nemen opdat U eens wat afwisseling hebt?" zo vroeg de dame. Uw Hoofdredacteur keek en was uitermate verrast en vroeg de dame of de broeken inderdaad gelijk aan elkaar waren. "Ziet U dat dan niet? Ze zijn echt exact hetzelfde," lachte de dame. Gelukkig heeft Uw Hoofdredacteur collega Bullie dan ook bereid gevonden om bij de HEMA in Nederland drie brilletjes, met een sterkte van plus 2, voor Uw Hoofdredacteur te kopen en deze mee te gaan nemen naar Curaçao. Wellicht dat daardoor het zicht een stuk zal gaan verbeteren.
Uw Hoofdredacteur is overigens, op dit mooie eiland, volstrekt niet de enige die klaarblijkelijk slecht ziet! De agenten van politie en de medewerkers van het Openbaar Ministerie lijken immers te lijden aan eenzelfde kwaal. Wat is er dan aan de hand, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, het is alweer enige maanden geleden dat op de Oostpunt van dit eiland een heus skelet werd aangetroffen op de rotsen. Daarbij werd duidelijk dat het in dit geval zou gaan om menselijke resten. Om te kunnen achterhalen om welke persoon het zou kunnen gaan, zou onderzoek moeten worden ingesteld. En, om dat onderzoek te kunnen instellen, diende het skelet door de politie in beslag te worden genomen waarna de botten, in opdracht van het Openbaar Ministerie, daadwerkelijk onderzocht zouden kunnen gaan worden.

Het bleef in de maanden na de vondst van de beenderen geruime tijd stil. Zo stil dat dit gisteren voor een dagblad aanleiding vormde om eens bij politie en Openbaar Ministerie te gaan informeren wat de stand van het onderzoek zou zijn. En, wat denkt U? Het skelet is volkomen spoorloos! Zowel de politie als het Openbaar Ministerie geven aan dat het een raadsel is waar de botjes zijn gebleven. Omdat Uw Hoofdredacteur er, op voorhand, van uitgaat dat de beenderen zich niet eigenstandig in beweging hebben gezet, is dus sprake van een enorm raadsel. Ook voor de functionarissen van de beide betrokken diensten is derhalve aan collega Bullie gevraagd in wat monturen en lenzen te gaan voorzien!

Wordt vervolgd.....

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten