Totaal aantal pageviews

zondag 22 september 2013

Wat erg, wat erg.....

Het is acht uur in de vroege ochtend van zondag 22 september 2013 op het zo fraaie eiland Curaçao. Al enige uren geleden werd Uw Hoofdredacteur bruusk gewekt door de oudste olijkerd, Julia geheten. Is het zo dat de Olijke Twee doordeweeks, wanneer immers dagelijks de dag vroeg dient te beginnen vanwege de schoolbezoeken, nauwelijks uit hun bed te rammelen zijn; in het weekeinde is dat helaas volledig anders. Zo meldde zich, midden in de nacht, al eerst de jongste olijkerd die luistert naar de naam Levi. Hij kwam even berichten dat hij niet kon slapen, hetgeen overigens vanaf dat moment dus ook zou gelden voor Moeder de vrouw en voor Uw Hoofdredacteur. Toen aan het mannetje duidelijk was gemaakt dat de nacht toch nog wel enige slaaptijd zou moeten betekenen, konden de luiken gelukkig weer voor enige tijd worden gesloten. Tot iets voor zessen dus, toen dochterlief zich meldde. Wat erg, wat erg!

Het is, ook vandaag, waarschijnlijk weer een zeer warme dag op dit mooie eiland. Immers, al is het nog vroeg, de temperatuur nadert in rap tempo de dertig graden Celsius al. Ook gisteren, en zeker in de middag, was het heter dan heet op Curaçao. Het was zelfs zo heet dat Moeder de vrouw het niet langer kon uithouden en zich afzonderde in de, door de airco gekoelde, slaapkamer. Om vervolgens natuurlijk heerlijk in slaap te vallen. Uiteindelijk schrok zij eerst bij het begin van de avond wakker, waarna werd besloten om maar niet zelf meer een maaltijd te gaan verzorgen. En zo kon het dan ook zijn dat het gezin Hoofdredacteur zich vervoegde bij het restaurantje van "de Octopus" in het centrum van het dorpje Boca Sami. Heerlijk gezeten op het terras, voorzien van een drankje, kon worden waargenomen hoe de zon in de zee zakte. Zoals altijd, een pracht gezicht.
Op het mooie eiland Curaçao is het mogelijk om een dierentuin te bezoeken. De dierentuin, Parke Tropical geheten, herbergt overigens nauwelijks dieren. Weliswaar kunt U er een leeuw aantreffen alsmede enige flamingo's, maar dat is het dan ook wel zo ongeveer. Desalniettemin bezocht Moeder de vrouw de afgelopen week, in gezelschap van beide olijkerds, het dierentuintje maar weer eens. Het is immers best leuk om er een rondje te lopen en aandacht te schenken aan de nieuwe bewoners, een tweetal varkentjes. Daarnaast bestaat sedert enige tijd de mogelijkheid om het geringe aantal bewoners aan te vullen middels een frame, waarachter kan worden plaatsgenomen om fraaie plaatjes te schieten. Iets waar de Olijke Twee wel voor te vinden waren!

De komende drie weken maakt Uw Hoofdredacteur deel uit van een commissie met een wel zeer bijzondere opdracht. Dat maakt dat vandaag de planning voor de komende weken fiks dient te worden bijgesteld. Immers, ook Moeder de vrouw kent vijf werkdagen per week. Om nu te voorkomen dat de beide olijkerds eenzaam op het schoolplein achter zullen blijven, dient te worden nagedacht over alternatieven. Welnu, de dag van morgen is al volledig ingevuld. Zo zal dochterlief zich, na schooltijd, melden in de gymnastiekzaal om zich te kunnen uitleven middels streetdance. Zoonlief  Levi daarentegen zal zich melden in een andere gymzaal voor zijn allereerste turnles. Is dat alles achter de rug, dan wordt het mannetje geacht nog zo'n anderhalf uur te gaan voetballen. U ziet, aan het einde van de dag zal Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk geen kind meer aan beide olijkerds hebben. Nu nog alternatieven voor de andere dagen....
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten