Totaal aantal pageviews

dinsdag 3 september 2013

Van Code Oranje en een adembenemend schouwspel!

Op het nog altijd zeer fraaie eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 3 september 2013 geworden. Het eiland heeft een zeer regenachtige dag achter de rug nu de regen gisteren, zo aan het einde van de ochtend, met bakken tegelijk uit de hemel viel. Toen even later ook nog enorme donderklappen te beluisteren waren werd het duidelijk: het was noodweer op Curaçao. In de middag werd het weer nog veel vreemder, het werd volkomen windstil en de hemel vertoonde een oranjeachtige kleur. Welnu, dat bleek te kloppen toen de meteorologische dienst, de Meteo, even later kwam met een weerswaarschuwing voor de komende dagen. Er is, zo liet de Meteo weten, sprake van Code Oranje! Dit betekent dat wordt gewaarschuwd voor zeer zware regenbuien en enorme onweersbuien die mogelijk zullen leiden tot gigantische wateroverlast en/of aardverschuivingen. Er werd dan ook aangeraden om losse voorwerpen vast te binden omdat zij anders zouden kunnen verworden tot projectielen. Daarnaast was er het advies om binnen te blijven en op de huisdieren te passen. Echter, er moet gewerkt worden en de Olijke Twee moeten gewoon naar school. Wel meende Uw Hoofdredacteur dat het goed zou zijn om, op zijn minst, enige voorzorgsmaatregelen te gaan treffen. In dit geval snorde hij twee stevige helmen op waardoor de Olijke Twee, die daardoor weliswaar enige gelijkenis met de Teletubbies zijn gaan vertonen, de komende dagen in elk geval veilig kunnen rondlopen op straat.

Het was gisteren sowieso een zeer bijzondere dag, althans voor Uw Hoofdredacteur. Toen hij namelijk aan het einde van de middag voet zette in Huize Hoofdredacteur, trof hij er geen andere bewoner aan. Moeder de vrouw was dus klaarblijkelijk nog met de beide olijkerds onderweg. Toen Uw Hoofdredacteur de terrasdeuren opende, wierp hij gewoontegetrouw een blik op de zee. De zee was zo glad als een biljartlaken toen Uw Hoofdredacteur plots een groep van ongeveer 15 dolfijnen spotte. Gedurende een minuut of vijftien voerden deze prachtige dieren, pal achter Huize Hoofdredacteur, een geweldige show op. Buitelingen, sprongen en noem maar op, het was een adembenemend schouwspel. De buurman van Uw Hoofdredacteur begaf zich met de nodige spoed, compleet met snorkel, te water om vervolgens de groep dolfijnen van zeer nabij gade te gaan slaan. Even later werd hij gevolgd door de buurvrouw die, omwille van de tijd, had besloten slechts gekleed te gaan in een zwembroekje. Of er sprake was van enig verband zou Uw Hoofdredacteur niet durven stellen, maar het was wel opmerkelijk dat de prachtige dieren onmiddellijk verdwenen toen de buurvrouw werd waargenomen. Hoe het ook moge zijn, middels deze link kunt U het schouwspel dat zich ontvouwde zelf bekijken.
Vandaag wacht er dus weer een drukke werkdag. Het is overigens niet te hopen dat de Meteo het ditmaal bij het rechte eind zal hebben, al is dat in de geschiedenis overigens nog niet eerder voorgekomen. Meestal, wanneer de Meteo een weerswaarschuwing afgeeft, wordt het immers geweldig mooi weer. Maar goed, ooit zullen zij het vast en zeker wel eens goed hebben en mogelijk is dat dan ook vandaag en morgen. Mocht het dan ook zo zijn dat U de komende dagen niets van Uw Hoofdredacteur hoort en geen nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" aantreft, dan is het waarschijnlijk zeer spijtig te noemen dat Moeder de vrouw Uw Hoofdredacteur niet heeft vastgebonden en slechts op de huisdieren heeft gelet. Mocht het daarentegen, in tegenspraak met de voorspelling van de Meteo, rustig blijven op Curaçao, dan wordt U daarover vanzelfsprekend binnenkort nader geïnformeerd!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten