Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 september 2013

Van "Diefje-met-verlos" tot "Cluedo!"

Op het werkelijk snikhete eiland Curaçao, alwaar de wind nog altijd matig waait, is het inmiddels dinsdag 17 september 2013 geworden. Terwijl de zon van de vroege ochtend tot de late avond het gelaat van Uw Hoofdredacteur geselt, startte de dag als vanouds weer eens vroeg. Er dient immers, ook vandaag, weer normaal gewerkt te worden, al was dat gisteren enigszins anders. Maar, daarover later meer. Allereerst is het immers hoog tijd U bij te praten over de actuele gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland waar steevast wel wat gebeurt. En, zoals te doen gebruikelijk dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."
De kogel is door de kerk! Het is definitief dat Moeder de vrouw, de Olijke Twee en Uw Hoofdredacteur het pittoreske vissersdorpje Boca Sami zullen gaan verlaten. Per 24 oktober aanstaande zal Uw Hoofdredacteur zijn boeltje achterin zijn pick-up pakken om de handel te gaan verhuizen naar een mooie tropenvilla in Julianadorp. Nu is het zo dat de nieuw te betrekken woning volledig is gemeubileerd. En dat betekent, Uw Hoofdredacteur besteedde er al eerder aandacht aan, dat er vele goederen uit het huidige Huize Hoofdredacteur een andere eigenaar dienen te vinden. En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur al vanaf de zondagmiddag met grote regelmaat wordt lastig gevallen door lieden die graag iets voor een koopje willen bemachtigen.
Werkelijk de gehele dag door melden zich potentiële kooplui, die vervolgens op de meest vreemde momenten allerlei spullen uit Huize Hoofdredacteur komen slepen. Dochterlief Julia had onmiddellijk in de gaten dat er zaken te doen waren en bood derhalve verschillende speelgoedwaren te koop aan. Het feit dat het haar gelukte de boedel spoedig in klinkende munt om te zetten, leidde wel tot enig onbegrip bij Levi, de jongste olijkerd. "Ik denk erover om mijn computer te verkopen", zo berichtte de kleine ondernemer. Daarbij volstrekt voorbijgaand aan het feit dat Uw Hoofdredacteur dat apparaat juist enige weken geleden voor het ventje had aangeschaft. In elk geval ziet het ernaar uit dat Uw Hoofdredacteur nog enige weken in een welhaast lege woning zal dienen te verblijven. Het is maar even niet anders!
 
Gisteren was het weer eens zover: collega Bullie en Uw Hoofdredacteur hadden een zogenaamde loodsdag. Er diende weer eens een vrachtwagen te worden geladen vanuit de loods op het industriepark. Ditmaal ging het om loodzware fitnessapparatuur die de truck zou moeten vullen. Uw Hoofdredacteur had geregeld dat de vrachtwagen om 09.00 uur aanwezig zou zijn evenals een aantal potige cliënten uit de instelling waar hij werkt. Wie er ook waren om 09.00 uur: de truck en de cliënten niet. Eerst na vele telefoontjes en enig coördinatiewerk, meldden zich alle betrokkenen tegen de klok van half elf. Het moet gezegd, vervolgens werd de grote vrachtwagen binnen een uurtje geladen en gaven de cliënten aan dat het tijd werd om enige buckets vol kip van KFC te gaan regelen. Toen dat inderdaad geregeld was en de brokken kip sneller dan snel waren verslonden, begon het lange wachten. Immers, de truck zou eerst wederkeren nadat hij in de instelling zou zijn gelost. Om de tijd te doden speelde collega Bullie verschillende spelletjes met de cliënten. "Diefje-met-verlos" en "Cluedo" bleken zwaar favoriet te zijn. Sneller dan snel loodste collega Bullie "de zware jongens" dan ook door de wachttijd heen. Toen de truck zich uiteindelijk weer meldde stonden de mannen dan ook, gemotiveerd tot in de toppen der tenen, klaar om opnieuw vele kilo's de vrachtwagen in te sjouwen. Hetgeen ook ditmaal weer prima gelukte. Blij als kinderen schudden de mannen na afloop de hand van collega Bullie en van Uw Hoofdredacteur. "Mogen we morgen weer komen? De kip is immers altijd zo lekker!" wisten de mannen te vertellen. Na de toezegging dat er binnenkort weer een loodsdag zal worden georganiseerd, namen zij al wuivend afscheid. Zo ziet U maar: werken willen de mannen wel!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten