Totaal aantal pageviews

woensdag 25 september 2013

Een afschuwelijke taak!

Op het wederom zonnige eiland Curaçao is vandaag woensdag de 25e september 2013 aangebroken. Al laverend tussen de brokstukken die het gevolg waren van een fikse aanrijding, bracht Uw Hoofdredacteur zojuist de Olijke Twee naar hun school. Ook Moeder de vrouw is al lange tijd op pad, nu zij vandaag met haar schoolpupillen een uitje heeft naar een heuse bakkerij. Uw Hoofdredacteur wacht vandaag een drukke dag. Immers, in verband met een bijzondere opdracht de komende weken dienen mappen vol paperassen te worden bestudeerd. Iets waarmee Uw Hoofdredacteur de komende dagen dan ook wel zoet is. Echter, daarnaast wacht hem vandaag ook nog eens een werkelijk afschuwelijke taak. Wat is er namelijk aan de hand? Welnu, in verband met de komende verhuizing heeft Moeder de vrouw alle kledingkasten in Huize Hoofdredacteur aan een zorgvuldig onderzoek onderworpen. Radicaal werd er vervolgens opgeruimd, zo ook een groot gedeelte van de garderobe van Uw Hoofdredacteur.

Het was dan ook bijzonder triest om te moeten concluderen dat het welhaast onmogelijk is geworden om de dagelijkse werkzaamheden te gaan verrichten in passende kledij. Moeder de vrouw was er echter zeer duidelijk in: "Je kan niet meer in die oude troep lopen. Ik gooi gewoon alles weg, het lijkt toch nergens op? Je gaat maar naar de winkel en je koopt maar een nieuwe outfit! En denk erom, eerst passen voordat je iets koopt!" U moet namelijk weten dat Uw Hoofdredacteur een enorme hekel heeft aan het kopen van kleding. Die hekel komt met name voort uit het feit dat Uw Hoofdredacteur zich, in een altijd veel te nauwe paskamer, veelvuldig dient uit- en aan te kleden alvorens hij een keuze heeft kunnen maken. Dientengevolge winkelt hij meestal op een geheel andere wijze. Hij laadt dan steevast een aantal broeken, maat 48, in zijn karretje en zoekt er wat overhemden bij. Na een minuut of vijf winkelen is hij dan over het algemeen de kassa al gepasseerd en kan hij het winkelpand verlaten.
Het gevolg laat zich raden. Thuisgekomen met de nieuw verworven kledij dient hij het dan meestal ook nog eens te showen aan Moeder de vrouw. Die dan vervolgens al snel concludeert dat er waarschijnlijk van passen geen sprake is geweest. "Tjonge, tjonge. Die broek is veel te kort! Nou, daar mag je wel een beste riem omheen doen, anders zakt de broek zeker af. Ik dacht dat je een lange broek ging kopen, wat moet je nu met driekwart broeken?" En ga zo maar door. Vandaag heeft uw Hoofdredacteur dan ook de strikte instructies gekregen om, vooraleer kan worden afgerekend, alles te passen. En dat bij een temperatuur die ver boven de dertig graden Celsius ligt! U begrijpt, Uw Hoofdredacteur verheugt zich bijzonder op de dag van vandaag! Nee, dan zoonlief Levi, wiens kledingkast eveneens voor een groot gedeelte werd ontruimd. "Waar zijn mijn mooie hemdjes gebleven Pap?" zo vroeg het ventje aan Uw Hoofdredacteur. Toen Uw Hoofdredacteur vervolgens berichtte dat de garderobe van het mannetje grotendeels was verzameld in een aantal huisvuilzakken, ondernam de olijkerd onmiddellijk actie. Snel keerde hij de betreffende zakken om en zocht er zijn geliefde kledingstukken uit. "Luister eens even Pap. Ik zit toch ook niet aan de kleren van Mama? Dit zijn gewoon mijn allerliefste hemdjes. Ik houd ze dus gewoon. Sterker nog, ik trek er gewoon een aan. Zeg jij even tegen Mama dat ze niet meer in mijn kast mag komen voor zulke acties? Het lijkt toch nergens op!" Nou ja, U weet het in elk geval. Mocht U toevallig vandaag van plan zijn om kledingzaken te gaan bezoeken op het zo fraaie eiland Curaçao en U treft er een enigszins chagrijnig persoon? Dan is dat vast en zeker Uw Hoofdredacteur!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten