Totaal aantal pageviews

donderdag 12 september 2013

Grijze haren krijg je ervan!

Op het zo fraaie eiland Curaçao is het vandaag donderdag 12 september 2013 geworden. Het is nog vroeg in de ochtend op deze werkdag en het is alweer warm, erg warm op Curaçao. Er staat nauwelijks wind vandaag, waarbij overigens de verwachting is dat er morgen helemaal geen wind zal waaien. Nou, dan weet U het wel! Het is dan feitelijk het best om zo min mogelijk te bewegen, al zal dat Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk niet gaan lukken. Er wacht immers weer eens een "loodsdag" nu Uw Hoofdredacteur van de baas der locale Douane heeft vernomen dat komende zondag wederom een grote container vol goederen uit Nederland zal arriveren. Het wordt dan ook "peultjes zweten" de komende dagen. Er staat overigens meer te gebeuren de komende dagen, hetgeen vooral de Olijke Twee bezig houdt. Maar, daarover later meer. Het is immers hoog tijd U te verrassen met de laatste ontwikkelingen vanaf dit mooie eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, is hier dan ook voor U een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Uw Hoofdredacteur meldde het al in een eerdere editie: gisteren werd er door de Minister van Justitie een heuse persconferentie belegd. Onderwerp was de stand van zaken in het onderzoek naar de liquidatie van de heer Helmin Wiels, op 5 mei van dit jaar. Een gedwongen persconferentie was het overigens, nu de Staten van dit Land in een motie hadden bedongen dat Minister Navarro duidelijkheid over het onderzoek zou moeten geven. Een wat vreemde constructie derhalve. Immers, het is geenszins in het belang van het onderzoek om allerlei details naar buiten te brengen die datzelfde onderzoek mogelijk zouden kunnen frustreren. Maar goed, gisteren om 16.00 uur was het dus zover. Aan tafel: de Minister van Justitie, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie en een goede kennis van Uw Hoofdredacteur in de rol van plaatsvervangend korpschef van politie. De echte korpschef is immers geschorst! Veel nieuwe informatie kwam er overigens niet naar buiten, al was de mededeling dat tijdens het onderzoek een drietal andere liquidaties zijn opgelost, wel degelijk verrassend te noemen. Uiteindelijk is de conclusie dat het onderzoek naar de moord op Wiels zal voortduren. Een daadwerkelijke oplossing is er dus voorlopig nog niet.
Hedenochtend, toen Uw Hoofdredacteur de Olijke Twee weer eens, in de rol van taxichauffeur, naar hun schooltje vervoerde, werd duidelijk dat het tweetal druk is met de gebeurtenis van komende zondag. "Wat is er dan zondag?" zo hoor ik U al vragen. Welnu, dat is de dag waarop Uw Hoofdredacteur dit jaar gepland heeft te verjaren. Iets wat klaarblijkelijk grote indruk maakt op de Olijke Twee. Het was dan ook zoonlief Levi die opmerkte: "Mijn vriendje Simeon zegt dat jij eigenlijk een oude Opa bent Pap!" Daarna bleef het een tijdje stil, ook bij Uw Hoofdredacteur. Het mannetje vervolgde zijn verhaal: "Daarmee ben ik het overigens niet eens Pap. Ik heb dus tegen mijn vriendje gezegd dat het niet klopt. Ik zei dat je weliswaar een oud hoofd hebt met veel grijze haren, maar dat je dus veel meer een oude Papa bent dan een oude Opa! Goed of niet Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was tot tranen toe ontroerd door zulke blijken van liefde. Ook dochterlief meende nog een duit in het zakje te moeten doen: "Hoe oud word je eigenlijk Papa? Of vergeet je dat steeds?" Toen Uw Hoofdredacteur berichtte dat het hem nog wel gelukte om zijn eigen leeftijd te onthouden, slaakte het meiske een zucht van verlichting. "Gelukkig maar. Dus eigenlijk klopt het niet wat Mama zegt? Ik hoor haar namelijk heel vaak tegen je zeggen dat je dingen vergeten bent. Stom is dat dan!" Het zal U dus waarschijnlijk niet verrassen dat Uw Hoofdredacteur uitermate blij zal zijn wanneer de komende zondag definitief tot het verleden zal behoren. Al maakte de jongste olijkerd, Levi geheten, het fileren van Uw Hoofdredacteur feilloos af: "Pap, ik vind het niet erg dat je zulke grijze haren hebt hoor! Al ben je over een tijdje helemaal kaal, dan nog ben je voor mij de allerliefste Papa die ik ken!" Dat dan weer wel.....

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten