Totaal aantal pageviews

zondag 15 september 2013

Een heuse e-reader? Of toch niet?

Op het prachtige eiland Curaçao, alwaar tot voor kort de regen met bakken tegelijk uit de hemel kwam, is het vandaag 15 september 2013 geworden. Pakweg een uurtje geleden werd Uw Hoofdredacteur lieflijk gewekt door Moeder de vrouw en de Olijke Twee. Zeer goed bij stem vertolkten zij het fantastische lied "Lang zal hij leven", waardoor Uw Hoofdredacteur onmiddellijk met zijn neus op de feiten werd gedrukt. Weer een jaar ouder! Kan Uw Hoofdredacteur zich nog prima het moment voor ogen halen dat hij zijn eerste rijles kreeg op zijn achttiende verjaardag, inmiddels zijn we vele jaren verder. Het gezang werd overigens begeleid door een tweetal boterhammen, belegd met een gekookt eitje, een dikke plak salami en een handvol groene olijven. U begrijpt, toen er daarnaast ook nog een aantal mooie tekeningen en een tweetal cadeautjes aan Uw Hoofdredacteur werden overhandigd, kon zijn dag al niet meer stuk.

Een der cadeautjes bleek een soort van groene stick te bevatten waarvan zoonlef Levi wist dat het zou gaan om "spul wat je onder je oksels kan smeren. Dat past goed bij je aftershave Pap!" Het andere cadeau bleek een fiks achtergrondverhaal in zich te herbergen. Toen Uw Hoofdredacteur de eerste laag cadeaupapier uiteindelijk had kunnen verwijderen, bleek er een soort van aluminium omhulsel onder te zitten. Dochterlief wist het wel: "Er zit een e-reader in Pap! Dan kun je heel veel boeken lezen." Nadat een kwartiertje later alle verpakkingsmateriaal was verwijderd, bleek het pakje een heus boek te bevatten. En Moeder de vrouw verhaalde: "Ik ben werkelijk alle winkels op dit eiland langs geweest op zoek naar een echte e-reader. Werkelijk waar, ik ben wel in 10 winkels geweest en het hele eiland over gecrost. Nergens, maar dan ook nergens hadden ze zo een ding. Vele kennissen zijn ook nog op zoek geweest, maar uiteindelijk was ik er helemaal zat van! Je leest maar gewoon een boek hoor, flauwekul! Ik was er chagrijnig van! De Olijke Twee hebben dus zelf maar een e-reader geproduceerd." Direct daarna, toen ook de beide trouwe viervoetertjes van Uw Hoofdredacteur besloten om hem fiks te feliciteren op zijn bed, werd het rap tijd de echtelijke sponde te verlaten. Iets wat de Olijke Twee zeer zou aanstaan; zij betrokken onmiddellijk Uw Hoofdredacteurs warme plekje.
Vandaag is het dus groot feest op dit eiland al is de aanleiding, de immer ouder worden Hoofdredacteur, eigenlijk maar triest. Maar goed, vanmiddag viert Uw Hoofdredacteur een, overigens bescheiden, feestje op het strand van Snake Bay. Het wordt een beetje een combinatiefeestje nu vriendin Corine en buurman Jeroen ook recentelijk verjaarden. Vast en zeker zal het dan ook, onder het genot van een goed glas wijn en overheerlijke hapjes, een gezellig samenzijn worden. Iets waarover dochterlief Julia, nu het immers hard regende vanochtend, zich behoorlijk zorgen maakte: "Het feestje kan toch zeker wel doorgaan? Ik moet er namelijk niet aan denken dat ik die overheerlijke gehaktballetjes misloop! Daar heb ik immers de hele nacht al over gedroomd." Welnu, de olijkerd kan gerust zijn, het weer knapt inmiddels alweer behoorlijk op en het zonnetje heeft zich reeds gemeld. Alle ingrediënten voor een mooi feestje lijken dan ook zo langzamerhand weer aanwezig te zijn op Dushi Korsou. In een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" kunt U er vast en zeker meer over vernemen.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten