Totaal aantal pageviews

woensdag 11 september 2013

De spanning loopt behoorlijk op!

Het is vandaag woensdag 11 september 2013 geworden op een nat en druilerig Curaçao. Het zal zo ongeveer tegen vieren in de vroege ochtend zijn geweest toen Uw Hoofdredacteur gewekt werd door enorme knallen. Daarbij leek het er tevens op dat er, voor het slaapkamerraam, een fotograaf stond opgesteld die onophoudelijk zijn flitser gebruikte. Alsof het geheel nog niet overdonderend genoeg was, meldde zich het trouwe witte viervoetertje van het gezin Hoofdredacteur met veel gejank. En, om het geheel te vervolmaken werd de slaapkamerdeur geopend door dochterlief Julia die kwam berichtten dat zij wel erg bang was van al die harde knallen. U begrijpt het al, de dag startte vroeg in Huize Hoofdredacteur vandaag. De enige die vanochtend daadwerkelijk gewekt diende te worden was dan ook zoonlief Levi. Hij had niets gemerkt van enig onweer, zo liet hij weten. "Nou dan heeft Papa wel degelijk gelijk als hij steeds zegt dat je iets met je oren hebt", zo wist dochterlief te vertellen. Overigens plaatst Uw Hoofdredacteur die opmerkingen veeleer in een ander kader, namelijk wanneer het ventje net doet of hij niets hoort wanneer hem iets wordt opgedragen, maar dat terzijde.

In de nasleep van het optreden van de Minister van Justitie van Curaçao in de Staten, wacht dit eiland vandaag een nieuwe ontwikkeling. Immers, van de Staten,  het Parlement van Curaçao, mocht Minister Navarro in functie blijven onder een aantal voorwaarden. Een van die voorwaarden hield in dat de Minister, binnen twee maal 24 uur, meer duidelijkheid zou moeten gaan verschaffen over de stand van zaken rond het onderzoek naar de liquidatie van de heer Helmin Wiels op 5 mei 2013. Welnu, vanmiddag geeft de Minister gevolg aan deze, in een motie vastgelegde, voorwaarde. En, zo kan het dan ook zijn dat om 16.00 uur locale tijd een persconferentie zal worden georganiseerd waarin de media en het publiek zullen worden geïnformeerd. Door velen op dit zo fraaie eiland wordt, met enige spanning, naar de persconferentie uitgekeken. Zo ook door Uw Hoofdredacteur die U vervolgens, middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" over de actuele ontwikkelingen zal bijpraten.
In Huize Hoofdredacteur loopt de laatste tijd de spanning met enige regelmaat op. Althans, bij Moeder de vrouw en bij Uw Hoofdredacteur. Waar de spanning niet oploopt, is in de stopcontacten. Het is namelijk zo dat, op een of andere vreemde wijze, er steeds minder sprake is van verlichting in Huize Hoofdredacteur. Zo kent de echtelijke slaapkamer een lichtknop die, na het indrukken ervan, het licht voor exact een milliseconde doet stralen en daarna de lamp onmiddellijk doet uitgaan. U begrijpt, zeker wanneer je gezichtsvermogen door de leeftijd toch al aan vermindering onderhevig is, dat is bijzonder lastig. Het is zelfs zo lastig dat Uw Hoofdredacteur, toch van zichzelf een redelijk rustige vent, de laatste tijd in staat is om de totale schakelaar van nijd uit de muur te rukken. Echter dat is nog niet alles. Immers, er lijkt sprake te zijn van een zeer besmettelijke aandoening nu ook het licht in de keuken weigert nog langer te branden. Met de lampen zelf is niets mis, het probleem zit 'm klaarblijkelijk in de elektrische installatie. Hoe het ook moge zijn, de keuken in Huize Hoofdredacteur is dus voortaan na zes uur gesloten. Het is dan simpelweg te donker om nog iets te kunnen bereiden. U begrijpt het dus vast en zeker al wel: de spanning loopt overal op behalve op plekken waar dat feitelijk het geval zou moeten zijn!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten