Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 september 2013

"Ieder nadeel heb z'n voordeel.....".

Voor Uw Hoofdredacteur is het weekeinde eindelijk aangebroken nu het vandaag zaterdag 14 september 2013 is geworden. Een spannend weekeinde nu Uw Hoofdredacteur immers hoopt om morgen, op de zondag, zijn verjaardag te mogen vieren. Dat is dan overigens al de zoveelste in een lange rij, helaas. Weliswaar is Uw Hoofdredacteur nog altijd jong van geest en heeft hij de ondeugd van een achttienjarige, het uiterlijk verval valt echter helaas niet te verbloemen. Maar aan de andere kant, het is toch elk jaar weer een feestje waard te mogen constateren dat er weer een jaar in goede gezondheid voorbij gevlogen is? Echter, vooraleer het zover is wacht er vandaag eerst nog een drukke dag. Een verjaardag zonder lekkere hapjes en drankjes is immers geen echte verjaardag? En, zo kan het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur zich op korte termijn, nu het nog redelijk vroeg is op dit zo fraaie eiland, met onder zijn arm een aantal boodschappentassen, richting supermarkt zal dienen te begeven. Nadien, wanneer Moeder de vrouw met de Olijke Twee richting de zang- en muzieklessen zal gaan vertrekken, heeft Uw Hoofdredacteur dan vervolgens alle gelegenheid om rustig te gaan genieten van het vaderlandse voetbal. U ziet, de dag van vandaag vormt een prima opmaat naar het grote festijn van morgen!

Uw Hoofdredacteur maakt, in deze editie van "Een Zonnig Avontuur" graag melding van een nieuwtje. Al eerder schreef Uw Hoofdredacteur over enige ongemakken in de woning van Huize Hoofdredacteur. Geen erg grote ongemakken overigens, maar toch. Voeg daarbij het feit dat wonen aan de zee geweldig is, maar de beide olijkerds toch ook wel een tuin met een klimboom missen en zie, de twijfel was geboren. Nu kwam er daarbij recentelijk ook nog een zeer fraaie woning op het pad van Uw Hoofdredacteur. Meer dan 2000 m2 tuin, een pracht zwembad en een geweldige tropenwoning zouden, gedurende de periode van iets meer dan een jaar dat het gezin Hoofdredacteur nog op dit mooie eiland zal gaan verblijven, door hen gebruikt kunnen worden. U ziet, alle ingrediƫnten voor een enorm dilemma waren weer eens aanwezig. Welnu, inmiddels zijn Moeder de vrouw, de Olijke Twee en Uw Hoofdredacteur er wel uit: er staat een verhuizing op stapel. De verlofdagen die Uw Hoofdredacteur nog tegoed heeft, zullen worden opgenomen om ervoor te zorgen dat de boel over pakweg een maand kan worden opgepakt. Het laatste jaar CuraƧao zal door het gezin Hoofdredacteur dan ook beslist op stand worden doorgebracht!
Overigens is er ook nog een extraatje verbonden aan de nieuw te betrekken woning. Het gezin Hoofdredacteur zal namelijk, in elk geval dus voor de duur van een maand of dertien, gezinsuitbreiding krijgen. Immers, in de geweldige tropische tuin bevindt zich een vijver met een heuse mangroveboom. Onder die boom huist hij: Kareltje! Kareltje blijkt een tamelijk grote waterschildpad te zijn die zich, wanneer visite wordt waargenomen, onmiddellijk aan de waterkant meldt. Het leek de jongste olijkerd, Levi geheten, dan ook een uitstekend idee om tijdens zijn verjaarspartijtje, medio april volgend jaar, hengeltjes te gaan verstrekken aan de genodigden in een wedstrijd waarbij het erom zou gaan Kareltje te verschalken. Op de mededeling van Uw Hoofdredacteur dat vissen op Kareltje niet zou worden toegestaan, werd met teleurstelling gereageerd door de kleine ondernemer. Lang duurde die teleurstelling overigens niet, nu Uw Hoofdredacteur het ventje kon berichten dat hij voortaan zijn eigen bananenboom zou mogen plukken om dagelijks fruit mee naar school te nemen. "Ieder nadeel heb immers zijn voordeel (vrij naar Johan Cruijff)?"

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten