Totaal aantal pageviews

maandag 30 september 2013

"Zakken! Zakken!!!!"

Het is inmiddels maandag 30 september 2013 geworden op Curaçao. Het is nog zeer vroeg in de ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft zojuist de Olijke Twee bij hun school afgeleverd. Nu is er dan ook nog kort de gelegenheid U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" alvorens, ook voor Uw Hoofdredacteur, de werkweek van start gaat. Een werkweek overigens die door Moeder de vrouw en de beide olijkerds met grote vreugde werd begroet. Immers, aan het einde van deze week wacht hen een welverdiende week vakantie! Het is vandaag de laatste dag van de maand september nu het morgen alweer 1 oktober is. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij op dit zo prachtige eiland! Nog slechts enkele maanden en dan is het al Kerst. Het is, zelfs na een jarenlang verblijf in de Tropen, nog immer een vreemde gewaarwording de herfst en de winter in te gaan met temperaturen die dagelijks nog altijd boven de dertig graden Celsius liggen.

Het voetbaltoernooi, waaraan de jongste olijkerd gisteren voor de eerste maal in zijn nog jonge leven deelnam, had na afloop nog wel een klein staartje. Nadat de tas weer was ingepakt met leeggedronken flessen water, bananenschillen en de restanten van een mandarijn, kon Uw Hoofdredacteur de reis naar huis gaan inzetten. Naast hem, veilig in de gordels, zijn kleine voetballertje. Nu moet U weten, het mannetje speelt met een enorme bezieling maar heeft nog niet echt kennis van de voor de voetbalsport geldende regels. Buitenspel? Het zegt hem niets. Een corner? Ook dat zegt het kleine mannetje niets. Hij wil gewoon voetballen. Nu was het gisteren zo dat er behoorlijk veel enthousiaste supporters en ouders langs de lijn stonden. Zij moedigden hun kroost aan op soms niet mis te verstane wijze. Zo was er dan ook een vader die niets anders tegen zijn zoon riep dan: "Zakken, zakken!" Welnu, daarover had de jongste olijkerd dan toch nog wel enkele vragen aan Uw Hoofdredacteur. "Pap? Ik vind het voetballen heel leuk. Zou dat ook voor de andere kinderen gelden denk je?" Toen Uw Hoofdredacteur daarop bevestigend antwoordde, vervolgde het ventje: "Maar zouden de andere kinderen het wel leuk vinden dat ze dan steeds door hun vader worden uitgescholden? Het is toch eigenlijk niet normaal om je kinderen, als ze goed hun best doen, uit te maken voor zakken? Pap? Waarom moet je zo lachen Pap". U begrijpt, het zal tijd worden het ventje uit te leggen welke terminologie bij het voetballen zoal wordt gebruikt!
Ook vandaag wacht de Olijke Twee weer een zeer drukke dag. Het is immers maandag, hetgeen betekent dat er naast de reguliere lessen op school nadien nog een druk programma wacht. Dochterlief Julia, de oudste olijkerd, zal direct naar schooltijd de lessen "Streetdance" gaan volgen terwijl zoonlief Levi zich gaat opmaken voor een uurtje turnen. Nadien wacht dan nog een voetbaltraining van ongeveer anderhalf uur. Uw Hoofdredacteur twijfelt er dan ook geen moment aan. Vanavond zullen de lampjes in Huize Hoofdredacteur wel vroeg worden gedoofd. De energie is aan het einde van de maandagen immers volkomen op. Hetzelfde zal waarschijnlijk van toepassing zijn op Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Na een heerlijk weekeinde op het zonnige en warme Curaçao is het immers op maandag altijd weer even wennen. Iets wat gaandeweg de week wel zal verbeteren. Uw Hoofdredacteur wenst U dan ook voor deze week, zoals men op dit mooie eiland steevast placht te zeggen, een Bon Siman!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten