Totaal aantal pageviews

donderdag 19 september 2013

Internet zit in de doos!

Het is vandaag, op het zo fraaie en zonnige eiland Curaçao, donderdag 19 september 2013 geworden. Nog altijd is het zo dat er niet veel wind waait op dit mooie eiland, waardoor de gevoelstemperatuur onveranderd zeer hoog blijft. Tegenwoordig is het zo dat Uw Hoofdredacteur in de vroege ochtend, na zich te hebben gedoucht, het daaropvolgend half uur met onbloot bovenlijf blijft rondlopen. Niet om daardoor zijn zo indrukwekkende gespierde torso te tonen natuurlijk, maar veeleer om te voorkomen dat een schoon aan te trekken overhemd binnen een half uur alweer in de wasmand kan worden gedeponeerd. U begrijpt, het is dan ook zaak om, op zoveel mogelijk momenten, verkoeling te gaan zoeken in het water. Zelfs de leguanen op dit eiland hebben het inmiddels zeer warm en laten zich slechts door een verbodsbepaling weerhouden een duik te nemen. Zo ziet U maar: het leven in de Tropen valt om den drommel niet mee!

De afgelopen dagen werd Uw Hoofdredacteur nog vele malen herinnerd aan iets wat hij veel liever snel zou vergeten. Daarbij gaat het dan om zijn verjaardag van afgelopen zondag. Immers, op zijn dagelijkse werkplek hadden de locale collega's, ter gelegenheid van het "heuglijke" feit een gekleurd ballonnetje aan zijn kantoordeur bevestigd. Dat ballonnetje, door de locale collega's "een blaas" genoemd, attendeerde elke willekeurige voorbijganger op het feit dat een felicitatie op zijn plaats zou zijn, waarbij overigens verschillende malen prachtige felicitatieliederen ten gehore werden gebracht. En dat alles, zo lieten de vele collega's weten, had voornamelijk tot doel in het bezit te worden gesteld van een stuk taart of liever nog, een moorkop. Echter, de collega dame die op verzoek van Uw Hoofdredacteur  het uitzoeken van een lekkernij voor haar rekening had genomen, had ditmaal gekozen voor pastechi's in verschillende smaken. Zo waren er pastechi's keshi, karni en bacalhau. Vlees, kaas of vis dus. Ook het uitdelen van die heerlijkheden werd aan de dame overgelaten. Overigens had dit tot gevolg dat Uw Hoofdredacteur gisteren fiks werd aangesproken door de collega's die onverhoopt niet aanwezig waren geweest en dientengevolge de lekkernij aan zich voorbij hadden zien gaan. Voor die collega's: volgend jaar op 15 september tijdig aanwezig zijn!

Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur", zette Moeder de vrouw recentelijk welhaast de gehele huisraad van het gezin Hoofdredacteur op de advertentiesite van het Curaçaose Marktplaats. Welnu, de afgelopen dagen was het dan ook een komen en gaan van kijkers en kopers in Huize Hoofdredacteur. Het meest bont maakte het een juffrouw die geïnteresseerd was in een zogenaamde tablet, waarmee gesurft kon worden op het Internet. Via de Wifi verbinding van Uw Hoofdredacteur overigens, hetgeen de juffrouw niet gemakkelijk aan haar verstand te peuteren was. Zij was namelijk ten zeerste benieuwd of de verbinding met Internet bij de tablet was inbegrepen. Dit omdat zij berichtte thuis helaas niet te beschikken over een verbinding met het World Wide Web. Toen Uw Hoofdredacteur, na enige pogingen te hebben gedaan om uit te leggen hoe de digitale snelweg bereden en betreden zou kunnen worden, er helaas niet in slaagde deze kennis aan de  juffrouw over te dragen, zocht hij toevlucht tot een ultieme uitleg. "Het Internet is onzichtbaar, maar zit  wel degelijk in de doos. Ziet U dit plaatje op de verpakking van de tablet? Welnu, dat betekent dat er Internet in de doos zit. Mooi of niet?" Onmiddellijk trok de dame haar portemonnee en trok Uw Hoofdredacteur, na betaling, eveneens onmiddellijk, de deur dicht. Vanzelfsprekend is Uw Hoofdredacteur thans ten zeerste benieuwd of de juffrouw er daadwerkelijk in zal slagen het Internet uit de doos te krijgen.
Wordt vervolgd......    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten