Totaal aantal pageviews

maandag 9 september 2013

Nazaten van Johnny Depp?

Vandaag is het op het zonnige eiland Curaçao maandag 9 september 2013 geworden. Een nieuwe werkweek is alweer enige tijd geleden van start gegaan op het zo fraaie eiland dat een hectisch weekeinde achter de rug heeft. De vermeende zelfmoord van de heer "Pretu" welke verdacht werd van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels, houdt de gemoederen immers fiks bezig. Nadat er dit weekeinde een persconferentie werd georganiseerd, verklaarde de Minister van Justitie, Nelson Navarro, dat hij bereid is om zijn zetel op te geven. Althans wanneer het Parlement dat van hem zal vragen, hetgeen later vandaag duidelijk zal worden. Wellicht kan het dan ook zomaar zijn dat Uw Hoofdredacteur binnenkort kennis zal moeten gaan maken met de zesde Minister van Justitie in enkele jaren tijd. Overigens lijkt alles erop te wijzen dat de heer "Pretu" daadwerkelijk zelf een einde aan zijn  leven heeft gemaakt, al worden er door vele bewoners van Curaçao ook andere scenario's gepresenteerd. Een uitgebreid onderzoek door de Landsrecherche, met ondersteuning vanuit Nederland, zal duidelijk moeten maken wat er nu eigenlijk exact is gebeurd. Overigens, zo verklaarde tijdens eerdergenoemde persconferentie de Hoofdofficier van Justitie: het onderzoek naar de daders van de liquidatie van de heer Wiels gaat onverminderd voort. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd naar het vervolg!

In Huize Hoofdredacteur was vanochtend al vroeg sprake van een behoorlijke consternatie. Dat had alles te maken met de gezonde spanning die de Olijke Twee door het lijf gierde. Spanning die eigenlijk vanaf gisterenavond al door het olijke tweetal werd opgebouwd. Wat is er namelijk aan de hand? Welnu, vandaag is het voor het tweetal een bijzonder spannende dag, waarnaar al zeer lang werd uitgekeken. De Olijke Twee gaan vandaag immers op kamp! De reis voerde vanochtend, per bus, in de richting van Landhuis Pannekoek, alwaar het tweetal de gehele dag vermaakt zal worden met allerlei spelletjes rond het thema "Piraten." U begrijpt, met zo een vooruitzicht valt slapen niet echt mee. Dochterlief Julia berichtte namelijk al op de vroege morgen van zondag: "Oh was het maar alvast morgen! Ik heb er zo'n zin in!" Maar goed, vanochtend was het dus eindelijk zover.
Toen Uw Hoofdredacteur het tweetal rond de klok van zessen wekte, wist hij dan ook niet wat hem overkwam. Is het normaliter zo dat beide olijkerds, bij het waarnemen van Uw Hoofdredacteur, onmiddellijk loopgraafstellingen betrekken om maar te voorkomen dat het warme bed moet worden verlaten, vanochtend was dat geheel anders. In een mum van tijd stond het tweetal naast hun bed, waren zij zeer snel gedoucht en bijzonder rap gehuld in een heuse piratenoutfit. "Gaan we nu eindelijk weg Pap?" zo vroeg zoonlief Levi aan het, nog voor de helft onblote, lijf van Uw Hoofdredacteur. U begrijpt: het tweetal had haast. Na het verorberen van een ontbijtje werd het dan ook tijd om snel richting school te verkassen. Aldaar aangekomen leek het wel als had Johnny Depp vele van zijn nazaten in de Cariben achtergelaten. Waar je ook maar keek: allemaal piraten. U ziet, de Olijke Twee komen de dag vandaag wel door.

Overigens geldt dat ook voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Aangezien de beide olijkerds eerst tegen een uur of acht vanavond weer op school zullen terugkeren, opent dat onmiddellijk perspectief. En, zo kan het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, aan het einde van de middag, een dinerafspraak met zijn eega heeft in een restaurant waarmee de beide olijkerds normaliter geen plezier wordt gedaan. Er zal dan ook lekker pittig worden gegeten, nu het etablissement de naam "Sambal" draagt. Waar een piratenkamp al niet goed voor is!
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten