Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 september 2013

Wanten op Curacao? Niet nodig!

Vandaag is het op het zo fraaie eiland Curaçao vrijdag 6 september 2013 geworden. Na een lange periode waarin er geen zuchtje wind te bespeuren viel en het daardoor bijzonder heet was op dit eiland, is het sedert vannacht beduidend anders. Immers, terwijl Uw Hoofdredacteur nog op zijn kussentje lag, hoorde hij het gebulder van de golven al fiks toenemen de afgelopen nacht. Er staat weer wind en dat is, wat Uw Hoofdredacteur betreft, maar goed ook. In de eerste plaats omdat het klimaat dan onmiddellijk toch een stuk aangenamer wordt en in de tweede plaats omdat Uw Hoofdredacteur dan eindelijk verlost is van enorme koloniën vliegende mieren. Het is namelijk zo dat, wanneer er totaal geen wind staat, in de avonduren grote aantallen van die vliegende mieren zich meldden om je vervolgens te bestoken met aanvallen die grote gelijkenis vertonen met die op Pearl Harbour. Maar goed, vanaf vandaag zijn de beestjes waarschijnlijk weer voor een tijdlang verdwenen en kan Uw Hoofdredacteur weer ongestoord schrijven aan een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het is alweer vrijdag vandaag hetgeen betekent dat de werkweek er voor Moeder de vrouw en voor Uw Hoofdredacteur er, na vandaag, weer opzit. Het weekeinde zit er weer aan te komen en daar is het gezin Hoofdredacteur dan ook volop aan toe. Zo aan het einde van de week is het immers een enorme klus om de Olijke Twee tijdig uit bed te krijgen nu de vermoeidheid onverbiddelijk toeslaat. Ook voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur geldt dan dat de brandstof redelijk aan het opraken is en dat het tijd is om bij te tanken. Welnu, daartoe biedt het komend weekeinde weer alle gelegenheid. Allereerst zal morgen een start worden gemaakt met een nieuw seizoen "Kids-Play-Music." Dat wil dus zeggen dat de wekelijkse zang- en muzieklessen weer van start gaan voor de beide olijkerds. Dochterlief zal zich weer volop kunnen wijden aan haar grote passie die zang heet en zoonlief zal wederom verwoede pogingen doen zijn vingers op de juiste gaatjes van de blokfluit te plaatsen. U ziet, ook op het zo mooie eiland Curaçao gaat het leven dus gewoon door.
Ook aan Moeder de vrouw valt goed te merken dat haar concentratievermogen, aan het einde van een lange en zware schoolweek, beduidend afneemt. Nu moet U weten, in Huize Hoofdredacteur zijn de huishoudelijke taken een beetje verdeeld. Zo kan het zijn dat Uw Hoofdredacteur zich met grote regelmaat bezig dient te houden met het bedienen van de wasmachine en het opvouwen van allerlei gewassen kleding. Moeder de vrouw daarentegen verzorgt, als ware keukenprinses, steevast de avondmaaltijd terwijl Uw Hoofdredacteur dan zorgt voor een gedekte tafel en, na het beëindigen van de maaltijd, voor het afruimen van die tafel. Gisteren evenwel ging dat enigszins anders. Terwijl Uw Hoofdredacteur namelijk bezig was met het verzorgen van een maaltijd voor zijn trouwe viervoetertjes, besloot Moeder de vrouw de rollen eens om te draaien. Zij begon de tafel af te ruimen en wilde uiteindelijk het tafelkleed uitkloppen boven de zee. Nu het met haar concentratievermogen wat minder was gesteld was het haar volkomen ontgaan dat er nog van alles op het kleed lag, waaronder twee ovenwanten. Nou ja, U begrijpt het al: vanaf vandaag worden er alleen nog koude maaltijden uitgeserveerd in Huize Hoofdredacteur!

Dan past nog even een korte terugblik op de editie die Uw Hoofdredacteur gisteren uitbracht onder de titel: "Hoe maak je winst?" Immers, die editie handelde over de winst die het afgelopen boekjaar was behaald door de firma Selikor, het bedrijf dat Uw Hoofdredacteur al enige weken deed zwelgen in huisvuil. Klaarblijkelijk worden de dagelijkse edities van "Een Zonnig Avontuur" ook gelezen door het management van Selikor. Het voorstel om het kantoorpand van Selikor te herbestemmen tot ruimtes voor de brandweer was dan ook waarschijnlijk de trigger voor directe actie. Vrijwel onmiddellijk nadat de editie van gisteren was gepubliceerd meldde zich namelijk de firma Selikor met de mededeling dat Uw Hoofdredacteur per direct zou worden verlost van al het huisvuil. Hetgeen vervolgens ook keurig geschiedde. Voorlopig blijft Uw Hoofdredacteur dan ook zeker schrijven!
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten