Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 september 2013

Er komt een eind aan de "gestoorde" weg!

Op het zeer zonnige eiland Curaçao is het vandaag vrijdag 20 september 2013 geworden. Het is nog vroeg op de ochtend van de laatste werkdag van deze week en Uw Hoofdredacteur zit inmiddels, samen met collega Bullie, alweer geruime tijd achter zijn bureau. Er valt immers, ook vandaag, weer een enorme berg werk te verzetten alvorens daadwerkelijk kan worden gesproken van een vrij weekeinde. Het is overigens voor collega Bullie een beetje aftellen, nu hij volgende week donderdag voor een weekje naar zijn eega en zijn kinderen in Nederland zal kunnen vliegen. Iets waarvan hij stellig dacht dat het gisteren al zover zou zijn, ware het niet dat Bullie zich een week in de tijd vergist had. Het is dus nog even afzien voor hem alvorens hij zijn gezin weer in zijn armen kan sluiten. Iets waarnaar hij overigens ten zeerste uitkijkt. Een leven ver van huis en haard is immers niet altijd even gemakkelijk. Hoe het ook moge zijn, het is dus bijna weekeinde op dit fraaie eiland. Echter, voordat het zover is, is het hoog tijd U bij te praten over de meest actuele ontwikkelingen op dit mooie eiland middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Al zal het gezin Hoofdredacteur binnenkort gaan verhuizen naar een andere woning, voorlopig woont de familie nog altijd in het pittoreske vissersdorpje Boca Sami. Nu moet U weten, om in Boca Sami te komen, dien je de bewoonde wereld eigenlijk wat te verlaten. Boca Sami is namelijk slechts te bereiken via een heuvelachtige weg die enigszins buiten de rest van het eiland lijkt te zijn gelegen. In ieder geval is het zo dat, op het laatste gedeelte van de route naar Huize Hoofdredacteur, de ontvangst van de autoradio almaar minder wordt en uitzendingen daarom minder goed zijn te volgen. Nu heeft Uw Hoofdredacteur daar op zich geen problemen mee, echter voor de Olijke Twee ligt dat geheel anders. Het is immers zo dat zij, wanneer in de vroege ochtend het transport naar school wordt ingezet, graag luisteren naar de uitzending van "Dolfijn FM." Dat komt omdat in dat programma, zo tegen de klok van zevenen in de ochtend, de mogelijkheid bestaat om een verzoekplaatje aan te vragen.
Nu is het ook zo dat Curaçao een niet al te groot eiland is waardoor ook de Olijke Twee inmiddels beschikken over een enorm netwerk van vriendjes, vriendinnetjes en andere bekenden. Welnu, het komt dan ook met enige regelmaat voor dat een aangevraagd verzoekje bij "Dolfijn FM", hetwelk plaats vindt onder de noemer "School Request", onmiddellijk leidt tot herkenning van de verzoeker bij de Olijke Twee. "Ha Pap luister, die ken ik! Die zit bij mij op school! Och wat is dat toch leuk!" Het feit echter dat, op weg naar school, de ontvangst op een groot stuk van de route niet al te best is, leidt regelmatig tot irritatie bij de beide olijkerds. Toen het hedenochtend weer eens zover was dat de uitzending maar matig beluisterd kon worden, maakte dochterlief Julia dan ook de volgende opmerking: "Wat zal ik toch blij zijn wanneer we binnenkort zijn verhuisd. Dan hebben we eindelijk niet meer te maken met een gestoorde weg! Dan kunnen we eindelijk gewoon naar de radio luisteren." Haha...

Op Curaçao houdt men, over het algemeen, van veel en lekker eten. Of het nu gaat om een kippetje, een geit, een dikke koeientong of een leguaan: er wordt steevast heerlijk van gesmuld. De laatste dagen blijkt het echter zo te zijn dat men, op dit zo mooie eiland, ook niet vies is van een lekker tussendoortje. Een tussendoortje in de vorm van een zak snoep of drop welteverstaan. Uw Hoofdredacteur zou het anders niet kunnen verklaren waarom er zo een massale toeloop, naar een afgelopen weekeind geopende winkel, ontstond. Wat was namelijk het geval? Welnu, het alom bekende winkelmerk Jamin, opende enige dagen geleden op Curaçao een filiaal. En juist hedenochtend werk bekend gemaakt dat de winkel, die dus nog niet eens een week haar deuren heeft geopend, al duizenden klanten heeft mogen verwelkomen. Zo ziet U maar: ook op Curaçao worden de laatste oortjes versnoept!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten