Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 september 2013

Gracias, ola y cerveza.....

Vandaag is het op het snikhete eiland Curaçao zaterdag 28 september 2013 geworden. Het loopt tegen elven in de vroege ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft er al een behoorlijk toertje rond het zo fraaie eiland opzitten. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals geïnteresseerde lezers zich vast nog wel weten te herinneren, heeft Moeder de vrouw welhaast de complete huisraad van het gezin Hoofdredacteur, via het locale Marktplaats, te koop aangeboden. En zo kan het dan ook zijn dat het ene na het andere attribuut uit Huize Hoofdredacteur verdwijnt. Nu was het zo dat Moeder de vrouw ook het bedje van de oudste olijkerd, Julia geheten, te koop had aangeboden in samenhang met een mooie paarse kast. Daarvoor kwamen dan ook al snel kijkers. Juan, de potentiële koper, sprak slechts Spaans. Nu kent Uw Hoofdredacteur ook enige woorden in deze prachtige taal (gracias, ola en cerveza), dus een deal kwam snel tot stand. Er was slechts een klein probleempje, Juan had geen vervoer ("hay no coche"). U begrijpt het al, hedenochtend in alle vroegte laadde Uw Hoofdredacteur zijn pick-up dan ook vol met huisraad en zocht zich een weg naar de stek van Juan. Na vele "Muchas Gracias" keerde Uw Hoofdredacteur zojuist weer in Huize Hoofdredacteur terug. Het huis weer een stukje leger....

Het is zaterdag vandaag en dat betekent dat het gezin Hoofdredacteur, zoals gewoonlijk op de zaterdag, weer een heel programma dient af te draaien. Zo begaf Moeder de vrouw zich, terwijl Uw Hoofdredacteur trachtte Juan te vinden, al naar de plaatselijke supermarkt. Straks dient vervolgens het olijke tweetal te worden afgeleverd bij zangles en blokfluitles, terwijl Uw Hoofdredacteur dan op weg zal gaan naar het locale vliegveld Hato. Vanmiddag arriveert namelijk een collega uit het verre en kille Nederland. Deze collega zal Uw Hoofdredacteur de komende weken bijstaan in een uitgebreid onderzoek. Uw Hoofdredacteur zal de collega vanmiddag dan ook gaan afhalen en transporteren naar het hotel waar hij de komende weken zal gaan verblijven. U ziet, zo komt het gezin Hoofdredacteur de dag wel weer door!
Ook morgenochtend zal er van uitslapen of van kijken naar het vaderlandse voetbal waarschijnlijk niet veel komen. Immers, zoonlief Levi, de jongste olijkerd, neemt morgen deel aan zijn allereerste voetbaltoernooi. Op het mooie kunstgrasveld van C.V.V. Willemstad wordt het ventje al om half negen in de vroege ochtend verwacht. Vanzelfsprekend reist een trotse Hoofdredacteur met het mannetje mee. Het kereltje beloofde hem immers om veel doelpunten te gaan scoren. "Nu ik een nieuwe voetbalbroek en een nieuw shirt heb, weet ik zeker dat ik minimaal twee doelpunten ga maken Pap!" zo berichtte de olijkerd. U begrijpt, dat wil Uw Hoofdredacteur voor geen goud missen en dus zal de wekker naast zijn hoofd morgen al vroeg aflopen. Mocht U toevallig op Curaçao zijn en U heeft morgenochtend niets te doen, U bent meer dan welkom op het mooie complex van de voetbalvereniging Willemstad!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten