Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 september 2013

In opperste verwarring!

Het is op het zo fraaie eiland Curaçao iets na zevenen in de ochtend van dinsdag 24 september 2013. Uw Hoofdredacteur is alweer enige uren in touw met van alles en nog wat. Zo dienden er, omdat Moeder de vrouw had besloten dat er wel weer eens wat kleding uit de kast zou kunnen verdwijnen, een viertal tassen te worden afgeleverd bij Tante Roos van de Bambischool. Nu moet U weten, ongeveer vier jaren geleden was dit het kleuterschooltje waar de Olijke Twee zich dagelijks meldden. Weliswaar konden zij zich daar vanochtend, toen zij Uw Hoofdredacteur vergezelden, geen enkele voorstelling meer van maken, maar het was toch wel degelijk zo. "Hebben we hier op school gezeten Pap? Zo in de buitenlucht? Wat is dat raar!" zo wist de jongste olijkerd, Levi geheten. Toen vervolgens Tante Roos met veel lawaai "Djoelia en Levi" omarmde en kuste, was het olijke tweetal het spoor volledig bijster. Het gelukte Uw Hoofdredacteur dientengevolge om de Olijke Twee, in opperste verwarring na zo een warme begroeting, even later bij hun huidige school af te leveren.

Gisteren was het weer eens zover: de jongste olijkerd diende, gedurende anderhalf uur, zijn wekelijkse voetbaltraining te volgen. Iets waar het ventje zich enorm op verheugde nu hij in de klerenkast, ergens onderop een plank, een paar heuse voetbalschoenen had aangetroffen. Voetbalschoenen die hij ooit verkregen had via de heer Angelus, die pakweg een jaar geleden met zijn gezin terugkeerde naar Nederland. Nu had het ventje gisteren, naast gymnastiek, ook zijn eerste turnles. Uw Hoofdredacteur had dan ook bedacht dat, ten tijde van het aanvangen van de voetbaltraining, de energie wel enigszins op zou zijn. Niets bleek minder waar: het mannetje speelde de sterren van de hemel en scoorde zelfs twee prima doelpunten. Toen hij vervolgens, wat later op de dag, vernam dat hij komende zondag zal deelnemen aan een echt voetbaltoernooi, was er sprake van een dilemma. "Nu heb ik eigenlijk twee paar voetbalschoenen. Welke zal ik dan zondag aandoen? Weet je wat? Ik doe gewoon aan elke voet een andere schoen. Dan val ik in ieder geval op", zo berichtte de kleine man. U begrijpt, uw Hoofdredacteur is ten zeerste benieuwd naar het eerste optreden van het sportieve mannetje tijdens zijn eerste echte voetbalwedstrijd komende zondag!
De editie van "Een Zonnig Avontuur" die gisteren handelde over een puppiecursus, maakte bij verschillende lezers, zo bleek althans Uw Hoofdredacteur, vele emoties los. Zelfs collega Pinoccio, die toch alweer geruime tijd in Nederland vertoeft, liet zijn reactie blijken. "Och wat herkenbaar. Immers, elke dinsdagavond ga ook ik, noodgedwongen, met mijn pup Cacho naar de hondencursus. Wat een gedoe, wat een gedoe. Cacho lijkt te zijn voorbestemd te opleiding tot blindengeleidehond met succes te kunnen volgen. Als ik er namelijk niet bij ben om hem te begeleiden, ziet het dier helemaal niets! U begrijpt Hoofdredacteur, met welke warme gevoelens ik wekelijks de dinsdagavonden begroet!" zo wist de heer Pinoccio te vertellen. Overigens schijnt het zo te zijn dat buurman Jeroen weliswaar slapeloze nachten kent door het gepiep van zijn recent verworven hondje, maar dat dit al na een half jaar een stuk beter zal gaan!

Dan besteedt Uw Hoofdredacteur aandacht aan een veel minder fraaie gebeurtenis. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, verblijft het gezin Hoofdredacteur nog altijd in het zo pittoreske vissersdorpje Boca Sami. Een dorpje waar het over het algemeen goed vertoeven is en waar de rust nog regeert. Althans, tot gisteren! Toen werd namelijk, in de nachtelijke uren, op de stoep van een restaurantje in de buurt van Huize Hoofdredacteur, het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog jonge man. Het slachtoffer bleek te zijn doorzeefd met kogels; hij was dus doodgeschoten. U begrijpt, dat had gisteren een behoorlijke impact op de inwoners van dit rustieke dorpje. In dit geval was het alweer de twaalfde moord van het jaar 2013 op Curaçao. U ziet, niet altijd is het leven even fraai op dit normaliter zo mooie eiland!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten