Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 september 2013

Weer een zwarte dag......

Op het zo fraaie eiland Curaçao, alwaar de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur weer is opgelopen tot boven de dertig graden Celsius, is het vandaag zaterdag 7 september 2013 geworden. Het is weer eens een zwarte dag op het eiland, nu hedenochtend bekend werd gemaakt dat de afgelopen nacht een einde kwam aan het leven van de heer "Pretu." Deze man werd, alweer enige tijd geleden, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Lange tijd werd "Pretu" ingesloten en bewaakt op Suffisant, alwaar de kazerne der Koninklijke Marechaussee is gevestigd. Deze week echter, oordeelde de rechter dat deze locatie voor verdere hechtenis ongeschikt zou zijn waarop werd geoordeeld dat "Pretu" zou moeten worden ondergebracht in de politiecellen van Barber. De afgelopen nacht werd in die politiecellen het levensloze lichaam van "Pretu" aangetroffen. U begrijpt, de consternatie is groot. Een onderzoek van de Landrecherche zal moeten uitwijzen wat er de afgelopen nacht is gebeurd, al duiden de eerste geluiden erop dat sprake zou zijn geweest van zelfmoord. U ziet, het raadsel rond de liquidatie van Helmin Wiels lijkt almaar groter te worden.

Het is zaterdagochtend en dat betekent dat, na een lange periode van vakantie, de Olijke Twee zich dadelijk gaan opmaken voor hun wekelijkse muziekles. Een nieuwe docent en een nieuwe organisatie luiden dit nieuwe muzikale jaar in. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd of de beide olijkerds net zoveel plezier aan de lessen gaan beleven als in het voorgaande jaar het geval was. Hoe het ook moge zijn, voorlopig is Uw Hoofdredacteur wel weer enige uurtjes onder de pannen en komt hij de dag, begeleid door gezang, waarschijnlijk weer prima door.
Zoonlief Levi besloot gisteren, zo aan het einde van de middag, om te gaan logeren bij zijn vriend Hidde. Dientengevolge was dochterlief Julia de enige olijkerd die gisterenavond Huize Hoofdredacteur bevolkte. Iets waar spoedig misbruik van werd gemaakt toen zij zich, circa een uur nadat zij in haar bedje was gestopt, meldde met de mededeling dat het tijd werd om iets te drinken en een bakje chips te nuttigen. Nu moet U weten, Uw Hoofdredacteur had zich, samen met Moeder de vrouw, gevestigd op het terras met uitzicht over zee. Naast hen stond het apparaat opgesteld waaruit prachtige muziek weerklonk. Dochterlief berichtte vervolgens dat het tijd zou worden om te luisteren naar het geweldige lied van "Kuikentje Piep." Immers, zo wist zij, daarop konden Moeder de vrouw en dochterlief prima een dansje laten zien.

Uw Hoofdredacteur besloot om het geweldige optreden te filmen; je weet   immers nooit wanneer dat nog van pas komt? Keurig meldde hij "de camera loopt" waarna een indrukwekkend schouwspel met allerlei vreemde gebaren kon worden vastgelegd. Aan het einde van het optreden meldde Uw Hoofdredacteur: "Het staat erop, het is vast een leuk filmpje." Hedenochtend besloot Moeder de vrouw het filmpje maar eens met eigen ogen te gaan bekijken. Nadat de camera was aangesloten op de computer, startte Moeder de vrouw de film. Na de mededeling: "de camera loopt", werd het beeld onmiddellijk zwart. De camera ging pas weer lopen na het bericht: "Het staat erop, het is vast een leuk filmpje." U begrijpt het al, Uw Hoofdredacteur had weer eens de verkeerde knoppen ingedrukt. Maar goed, het optreden is in elk geval wel degelijk op zijn interne harde schijf vastgelegd.
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten