Totaal aantal pageviews

maandag 11 november 2013

Creativiteit ten top!

Het is, op het ietwat regenachtige eiland Curaçao, inmiddels maandag 11 november 2013 geworden. Uw Hoofdredacteur zit alweer enige tijd op zijn dagelijkse werkplek nadat hij de eerste horde van de dag weer succesvol heeft kunnen nemen. Die horde bestaat tegenwoordig uit de immens hoge Julianabrug die wordt gerenoveerd. Nu is het zo dat, door die renovatie, al het verkeer over slechts een rijstrook gevoerd wordt. Nu, zoals Uw Hoofdredacteur hedenochtend in eigen persoon kon waarnemen, het grote verkeersaanbod leidt tot files en overlast. Zelfs twee, aan het begin van de brug opgestelde motoragenten, konden niet voorkomen dat het autootje van Uw Hoofdredacteur van alle kanten werd aangevallen door woest brullende motoren toen hij trachtte naar de juiste baan in te voegen. Uw Hoofdredacteur draaide zijn raampje open en begon, uitermate vriendelijk, "bon siman" -een goede week- te roepen naar de agressieve medeweggebruikers. Dat hielp! Keurig werd alle ruimte gegeven om de juiste baan te kunnen oprijden. Zo ziet U maar, de kracht om ruimte te realiseren zit veelal in een vriendelijk woord.

Het is maandag vandaag, hetgeen betekent dat de vrije dagen er voor Uw Hoofdredacteur opzitten. De laatste vrije dag, die van gisteren, werd dan ook rustig doorgebracht. Nou ja, rustig? Nog altijd had het gezin Hoofdredacteur immers een tweetal logees te herbergen, en wel vanaf de zaterdag. Welnu, beide logees bleken volstrekt niet van plan hun ouderlijk huis snel weer te gaan opzoeken. De dag stond dan ook volop in het teken van het verzorgen van voedsel, dranken en vertier. Het moet gezegd, het was overigens ook wel erg gezellig met zo een club om de ontbijttafel te zitten. Eerst tegen de klok van half vijf in de middag, toen de biologische ouders begonnen te bellen omdat men zich afvroeg of dochterlief wel weer thuis zou komen, werden de logees wat ongedurig. Tijd om de kleine gasten naar huis te brengen derhalve. In elk geval werd de laatste vakantiedag op deze wijze meer dan uitstekend besteed.
Op dit fraaie eiland was het, in politiek opzicht, de laatste maanden redelijk rustig. Zeker wanneer de vergelijking wordt gemaakt met vorige periodes. De laatste dagen echter, lijkt toch weer sprake te gaan zijn van enig tumult. U moet namelijk weten, Curaçao kent een Gevolmachtigd Minister, gezeteld in Nederland, welke Curaçao vertegenwoordigt in Den Haag. Nu heeft deze dame, want daar gaat het in dit geval om, klaarblijkelijk om verschillende redenen de aandacht van de media gekregen.
Zo werd, in de pers, aandacht besteed aan het feit dat deze dame allerlei vriendjes en vriendinnetjes aan werk zou hebben geholpen, terwijl er sprake is van een vacaturestop. Haar reactie, toen door de pers het principe van wederhoor werd toegepast, was van dien aard dat de aandacht van de media alleen nog maar ging toenemen. Er werd dus nader onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van deze Gevolmachtigde Minister. Welnu, thans lijkt het erop als heeft de dame haar CV op wel zeer creatieve wijze opgesteld. De, volgens haar, succesvol afgeronde academische opleiding blijkt vraagtekens op te roepen evenals de topfunctie die de dame als eerdere werkervaring had opgevoerd. De dame reageerde overigens furieus op de aankondiging van de media dat over deze feiten zou worden gepubliceerd. Er zou sprake zijn van bedreigingen aan het adres van de betreffende journalist en de dame, die de komende week op Curaçao aanwezig zal zijn in verband met het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, heeft aangekondigd uitleg te gaan geven in de Staten van Curaçao. Het lijkt er dus op als zal er wel weer de nodige commotie gaan ontstaan de komende dagen. Nou ja, rust roest sowieso zullen we maar zeggen. Uw Hoofdredacteur houdt U, zoals te doen gebruikelijk, vanzelfsprekend op de hoogte van een vervolg in de volgende edities van "Een Zonnig Avontuur."


Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten