Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 november 2013

Een heuse tuinslang!

Het is vandaag op het zo fraaie eiland Curaçao dinsdag 5 november 2013 geworden. Het is droog, hetgeen na de gigantische wateroverlast van de laatste paar dagen werkelijk een wonder mag heten. Het had bijzonder veel voeten in de aarde alvorens Uw Hoofdredacteur U kon voorzien van een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur." Het is namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur telkens slechts voor een paar minuten toegang heeft tot het World Wide Web. Na die paar minuten wordt telkenmale, om voor Uw Hoofdredacteur volstrekt onduidelijke reden, de toegang naar de digitale snelweg afgesloten. Tijd om maar weer eens te gaan bellen met de lokale netwerkbeheerder, UTS geheten. "Ah bon dia Hoofdredacteur! Hoe is het met U. Alles goed? Wat zegt U? Steeds van internet afgegooid? Hebt U de rekening wel betaald? Hahaha, grapje hoor. Ja weet U, ik heb er zelf eigenlijk ook niet zoveel verstand van. Ik heb U al twee nieuwe modems gegeven en het houdt ergens toch wel op. Wat zegt U? Oh, U betaalt de rekening voor diensten die het niet goed doen. Dan zou ik persoonlijk stoppen met betalen trouwens. Wat zegt U? Oh, dan bent U bang dat U wordt afgesloten. Dat zit er ook wel in, hahahaha. Nou ja, Ik laat U weten wanneer ik kom. Twee zien immers wellicht meer dan een? Bon dia nog." U begrijpt, het wordt waarschijnlijk weer eens een lastige week nu er opnieuw op service moet worden gewacht. Het is maar te hopen dat het probleem snel zal worden opgelost, al vreest Uw Hoofdredacteur het ergste.

Zoals U zich wellicht nog voor de geest kunt halen, beschikt de familie Hoofdredacteur over een enorm grote tropische tuin. In die tuin staan vele prachtige tropische planten, palmbomen en bloeiende struiken. U begrijpt, al dat moois trekt de meest vreemde wezens aan. Vele verschillende soorten vogels bevolken dientengevolge de tuin, de vijver herbergt een schildpad alsmede diverse krabben en het zwembad wordt momenteel frequent gebruikt door enorme leguanen. Prachtig om te zien derhalve. Echter, gisteren ontspon zich voor de ogen van Uw Hoofdredacteur een schouwspel dat hij nimmer eerder had kunnen waarnemen. Wat was namelijk het geval? Welnu, de tuin van het gezin Hoofdredacteur herbergt slangen! Ja, U leest het goed: geen tuinslangen maar heuse slangen. Het was al in de middag toen plots Uw Hoofdredacteur, op de oprit van Huize Hoofdredacteur, een vreemde kluwen dacht waar te nemen. Bij nadere bestudering bleek het te gaan om een wurgslang die een prooi had kunnen bemachtigen. De prooi bestond uit een, overigens niet al te grote, leguaan. De slang trachtte uit alle macht de leguaan te verorberen, waarvoor zijn bek een enorm eind geopend diende te worden. Toen Uw Hoofdredacteur in de ogen van de slang iets te dichtbij kwam, liet het dier zijn prooi los en verdween. Dochterlief Julia, die ook stond kijken, was daarvan overigens in het geheel niet gecharmeerd en gilde harder dan het geluid dat de sirenes van de lokale brandweer over het algemeen voortbrengen. U ziet, er is dus dagelijks veel te zien, en te beluisteren, bij Huize Hoofdredacteur.

Eveneens gisteren was het weer eens zover. Het was klaarblijkelijk nationale leguanen zwemdag nu het ene na het andere prehistorische monster in het zwembad dook. Weliswaar onder druk van de beide viervoetertjes van Uw Hoofdredacteur, maar dat terzijde. De blaffertjes vervolgens verstopten zich aan de rand van het zwembad, geduldig wachtend tot er weer eens een leguaan naar adem kwam snakken. Wanneer er dan een leguaan aan de oppervlakte kwam, werd de schuilplaats snel verlaten en werd getracht het dier uit het zwembad te trekken. Gelukkig slaagden de keffertjes daar gisteren slechts eenmaal in; de rest van de zwemmers slaagde erin uiteindelijk veilig het bad te verlaten. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur dient nog een beetje te zoeken naar rust en een leeg zwembad. En naar een goede internetverbinding trouwens.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten