Totaal aantal pageviews

woensdag 6 november 2013

Viervoeters op zwemles!

Het is inmiddels woensdag 6 november 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. De Olijke Twee zitten alweer in hun klas en Moeder de vrouw staat reeds voor de klas. Uw Hoofdredacteur daarentegen wacht vandaag een geheel andere klus, maar daarover later meer. Het is woensdag vandaag, hetgeen betekent dat de tuin van Uw Hoofdredacteur vandaag weer geheel aan kant wordt gemaakt door een aantal tuinlieden. Daarnaast zal er, door de locale poolservice, een ultieme poging worden gedaan om het zwembad te ontdoen van de al weken aanwezige groene kleur. En, last but not least, hoopt Uw Hoofdredacteur een monteur te mogen begroeten van de plaatselijke internetprovider UTS. Niet dat dit waarschijnlijk iets van zijn internetproblemen zal gaan oplossen, maar wellicht dat Uw Hoofdredacteur dan in elk geval duidelijk krijgt wat nu eigenlijk het probleem is. U ziet, er valt vandaag weer genoeg te doen in het groene Julianadorp.

Uw Hoofdredacteur wacht vandaag weer eens een bijzondere klus nu er een kleine verhuizing dient plaats te vinden. Wat is namelijk het geval? Welnu, de jongste olijkerd, Levi geheten, durft al nachtenlang geen oog meer dicht te doen nu Moeder de vrouw hem een vrolijk plaatje van Hannibal Lecter heeft laten zien. Hij durft simpelweg zijn slaapkamer niet meer te betreden wanneer Uw Hoofdredacteur hem geen gezelschap houdt. Overigens valt dat ook wel enigszins te verklaren nu zijn slaapkamer een behoorlijke bibliotheek herbergt waar, in de nachtelijke uren, nog wel eens het geluid van een omvallend boek valt te horen. Maar goed, vandaag zal het probleem waarschijnlijk worden opgelost door zoonlief te verhuizen naar een andere slaapkamer.  De beide olijkerds hebben namelijk besloten dat zij 's nachts een slaapkamer zullen gaan delen. "Ik vind dat prima Levi, als je me maar belooft dat je 's ochtends onmiddellijk mijn kamer verlaat. Ik ben namelijk bijzonder gesteld op mijn rust!" zo verkondigde dochterlief Julia hedenochtend. De dag staat dus voor Uw Hoofdredacteur in het teken van het oppakken van kastjes en speelgoed alvorens hij vanmiddag ook nog een dagdeel reguliere werkzaamheden dient op te pakken. U ziet, zo komt Uw Hoofdredacteur de dag wel weer door vandaag.
Gisteren was het tijd voor een wel zeer bijzondere onderneming. U weet zich wellicht nog wel te herinneren dat het gezin Hoofdredacteur een tweetal keffertjes tot haar huishouden mag rekenen. Youri en Jetje, zo heten de beide blaffertjes, zijn welhaast de gehele dag druk met de jacht op leguanen en andere dieren die de tuin van het gezin Hoofdredacteur bevolken. Daarbij jagen zij, met grote regelmaat, enorme leguanen het zwembad in. Vervolgens doen de beide viervoeters niets anders dan, met fikse snelheid, om het zwembad te lopen tot op het moment dat de uitgeputte leguaan, ergens aan een zwembadrand, in zijn nekvel kan worden gegrepen. De beide keffers zijn, gedurende deze inspanningen, in het geheel niet meer voor rede vatbaar en zij laten zich dan ook volstrekt niet meer leiden door welk commando dan ook. Er dreigt echter wel degelijk gevaar, hetgeen bestaat uit een volstrekt onvrijwillige duik in het zwembad. Het is immers zo dat het de beide viervoetertjes nauwelijks gelukt om het zwembad weer uit te komen, nu slechts een zijde laag genoeg is om dat te realiseren. Moeder de vrouw bedacht een geweldige oplossing: de keffertjes dienen zwemles te krijgen opdat zij leren het water weer veilig te kunnen verlaten. En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur gisterenmiddag, om beurten, de beide hondjes in het water wierp waarna zij werden begeleid naar de uitgang. Dat er ondertussen verschillende leguanen een baantje mee zwommen, leidde overigens niet echt tot een optimale concentratie bij de blaffertjes. "Dat moet je de hele week nog met ze oefenen", zo berichtte Moeder de vrouw. Vanzelfsprekend geeft Uw Hoofdredacteur aan die oproep gehoor. Echter wel in de hoop dat komende zaterdag in het teken van diploma zwemmen kan staan!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten