Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 november 2013

Vakantie? Het levert niet altijd wat op!

Vandaag is het, op het heerlijk warme eiland Curaçao, zaterdag 9 november 2013 geworden. Het zonnetje straalt inmiddels alweer geruime tijd en de grote tuin rondom Huize Hoofdredacteur is door de sproei- installatie weer rijkelijk van water voorzien. Er wacht het gezin Hoofdredacteur vandaag een drukke edoch waarschijnlijk zeer gezellige dag. Immers, zo tegen de klok van twaalven zullen er twee vriendinnetjes van de Olijke Twee worden opgehaald waarna het viertal kinderen een heuse muziek- en zangles zal gaan volgen. Wanneer de laatste tonen zullen hebben geklonken, dan wordt de reis ingezet naar de locale bioscoop om de meest recente Sinterklaasfilm te gaan aanschouwen. En, wanneer die rolprent zal zijn afgetiteld, dan wordt de reis vervolgd richting de mooie speeltuin van Brakkeput Mei Mei, alwaar tevens zal worden gegeten. Last, but not least, blijven de vriendinnetjes dan ook nog een nachtje slapen. U begrijpt, de Olijke Twee stonden derhalve al vroeg naast hun bed; de dag kon hen niet vroeg genoeg beginnen.

Het was gisteren weer eens een memorabele dag. Wat was er namelijk aan de hand? Welnu, op de Schroederschool, de school waar de Olijke Twee dagelijks verblijven, stond de afgelopen week in het teken van het thema Kinderboekenweek. Naast een boekenmarkt, die door de Olijke Twee werd bezocht en waar diverse kinderboeken werden ingekocht, stond er een heuse tekenwedstrijd op het programma. Elke leerling kon een tekening maken van een sport die hij of zij leuk vindt. En juist gisteren was er de  bekendmaking van de winnaars. Onder oplopende spanning vernam de jongste olijkerd, Levi geheten, dat hij voor de tweede maal in zijn toch nog jonge carrière, het zilveren penseel had gewonnen. Zijn zelfportret in karatepak werd door de deskundige jury, bestaande uit zijn klasgenootjes, genomineerd. Trots als een pauw toonde het ventje zijn verworven prijs. Voor dochterlief Julia bleken de druiven echter zuur. In tranen meldde zij zich bij Uw Hoofdredacteur. "Nu heeft Levi alweer gewonnen. Hij had ook al zo een zilveren penseel. Ik heb weer niets gewonnen en dat is helemaal niet leuk. Bweehhhh!" Dat ging de kersverse winnaar toch te ver. Thuisgekomen haalde hij zijn enkele jaren geleden gewonnen zilveren penseel tevoorschijn en doneerde die aan zijn verdrietige zusje. "Zo! Dan hebben we er gewoon allebei een. Prima toch!" Met een grote glimlach nam dochterlief de prijs in ontvangst om vervolgens aan Uw Hoofdredacteur te vragen: "Ben je nu ook trots op mij Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is sowieso trotser dan trots op dit mooie tweetal.
Het weekeinde is, nu het zaterdag is geworden, inmiddels aangebroken. Het is het laatste vrije weekeinde alvorens Uw Hoofdredacteur, komende maandag, zijn werkzaamheden weer zal moeten gaan hervatten. Nadat een vakantie was genomen om alle bijkomstigheden rond de recente verhuizing naar behoren te kunnen afwikkelen, kan thans de balans worden opgemaakt. Het wachten op klusjeslieden en internetproviders duurde lang en nam veel tijd in beslag. Het resultaat? Nada, niets, niente! Men kwam simpelweg niet opdagen. Het zwembad in de tuin van Huize Hoofdredacteur werd, al in het begin van de vakantie van Uw Hoofdredacteur, groener dan groen en liet zwemmen niet langer toe. Hoe is dat dan momenteel, nu er vanaf maandag geen gelegenheid meer zal bestaan om te zwemmen omdat er gewerkt dient te worden? Welnu, het water is vanaf vanochtend, weer strak blauw. Het is alsof de duvel ermee speelt. Zo ziet U maar: vakanties leveren lang niet altijd datgene op wat je ermee beoogt!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten