Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 november 2013

Enorme problemen aan de horizon.....

Het is vandaag vrijdag 15 november 2013 geworden op het eiland Curaçao. Het zo fraaie eiland Curaçao, wat de laatste dagen enorm wordt versierd met het oog op het Koninklijk bezoek van volgende week. Immers, komend weekeinde landen op het locale vliegveld Hato, rechtstreeks vanaf Bonaire, Koning Willem-Alexander met zijn Maxima. U begrijpt, dan moeten de straten wel enigszins opgeruimd worden en keurig van vlaggetjes zijn voorzien. Daarnaast wordt echter, op dit eiland, komend weekeinde nog een zeer belangrijke gast verwacht. Een gast waarvan Uw Hoofdredacteur eigenlijk al dagenlang last heeft en waarmee hij waarschijnlijk nog grote problemen gaat krijgen. Maar, daarover later meer. Het is vrijdag vandaag en dat betekent dat het de laatste werkdag van de week is. Het weekeinde staat dus voor de deur! Een gebeurtenis waarop Uw Hoofdredacteur zich over het algemeen bijzonder kan verheugen. Alleen die ene gast.....

Het wordt hoog tijd om U uit de doeken te doen waarom het nu eigenlijk draait. Welnu, komende zaterdag is het weer zover. Komende uit de richting van Venezuela zal er op de vroege zaterdagochtend een boot aan de horizon verschijnen met daarop zeer vreemd uitgedoste figuren. Het handelt in deze kwestie om de Goedheiligman; de enig echte Sinterklaas. Dit jaar, zo zegt het recent opgestelde protocol, mag de Sint worden vergezeld door Pieten in alle kleuren en maten. Naast de Zwarte Piet zullen er dus dit jaar ook een Oranje Piet, een rode Piet, wellicht een Roze Pieter en een Groene Piet voet op Curaçaose bodem zetten. Daarmee heeft Uw Hoofdredacteur overigens geen enkel probleem: kleuren doen er voor hem geenszins toe. Ook de verschijning van de Goedheiligman vormt het probleem niet. Integendeel, de Olijke Twee verheugen zich al dagenlang op zijn komst.
Nee, het probleem wat de laatste paar dagen voor Uw Hoofdredacteur is ontstaan, komt rechtstreeks uit het kille en verre Nederland. U moet namelijk weten, de Olijke Twee zijn elke dag in spannende afwachting van het zogeheten Sinterklaasjournaal. Welnu, wat is er nu aan de hand met dat Sinterklaasjournaal, wat dagelijks via de Nederlandse televisiezender te bekijken valt? Nou, het is zo dat de Sint met zijn helpers inmiddels ook digitaal te bewonderen zijn op een zogenaamde Sinterklaasjournaal-site. En, laat het nu zo zijn dat, aangekomen op die site, kinderen hun naam kunnen ingeven om te vernemen of er ook een cadeautje voor hen onderweg is vanuit Spanje. Nou, U begrijpt, dat lieten de Olijke Twee zich niet tweemaal zeggen. Onmiddellijk voerden zij hun namen in om vervolgens, via een filmpje, hun naam te horen roepen waarbij hen een blik werd gegund op het te bezorgen cadeau. De Olijke Twee gingen volledig uit hun dak: "Moet je kijken Pap wat een grote doos ik krijg. Pap! Ik heb drie keer mijn naam getypt en er zijn dus drie heel grote pakketten onderweg." Mooie boel! Hoe gaat Uw Hoofdredacteur zijn beide olijkerds in december uitleggen dat het formaat van de pakketten is aangepast naar de schaalgrootte van dit eiland? U ziet: er komen vele problemen met de Sint mee.

Niet alleen de Goedheiligman brengt Uw Hoofdredacteur overigens problemen. Ook Aquaelectra, de plaatselijke leverancier van elektra en water, kan er wat van. Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur gisteren weer eens een melding kreeg die duidelijk maakte dat er geen sprake meer was van enige watervoorziening in Huize Hoofdredacteur. Uw Hoofdredacteur voelde de bui alweer hangen en reed noodgedwongen dus maar snel richting watermeter. En ja hoor, er was weer eens een stalen bout aangebracht die het openen van de hoofdkraan onmogelijk maakte. Achter de kraan, verscholen in het gras, een roze stuk karton. Het karton bevatte de mededeling dat Uw Hoofdredacteur, binnen 4 uren, een groot bedrag diende te betalen. Een bedrag dat de vorige huurders helaas niet meer hadden kunnen voldoen klaarblijkelijk. Uw Hoofdredacteur maakte, samen met dochterlief, dus maar weer eens de gang naar het kantoor van de energieleverancier om daar een klein uurtje te gaan zitten wachten. De caissière, zo deelde de bewaking mee, had immers ook recht op een lunchpauze van iets meer dan een uur. Keurig betaalde Uw Hoofdredacteur, na ommekomst van de wachtperiode, het verschuldigde bedrag. Uren later kon er dus weer water worden getapt. Weer een probleem minder. Nu de Sint nog!
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten