Totaal aantal pageviews

donderdag 21 november 2013

Een nieuwe aanrijding!

Terwijl de zon voorzichtig haar eerste stralen over het zo fraaie eiland Curaçao laat schijnen, is het vandaag donderdag 21 november 2013 geworden. Uw Hoofdredacteur zit alweer klaar voor een waarschijnlijk lange werkdag, Moeder de vrouw verwelkomt inmiddels haar eerste leerlingen en de Olijke Twee bevinden zich op het schoolplein. Een nieuwe dag is derhalve van start gegaan. Een dag die al vroeg begon, nu de beide olijkerds gisterenavond hun schoen weer eens mochten zetten. Er valt dan vervolgens gif op in te nemen dat de volgende ochtend al tegen een uur of vier de nieuwsgierigheid niet langer kan worden bedwongen en Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur bruusk worden gewekt. Zo ziet U maar: geluk zit in een klein schoentje en klaarblijkelijk niet in een lekker warm bed! Hoe het ook moge zijn, dat vroege opstaan geeft Uw Hoofdredacteur in elk geval de gelegenheid om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Wellicht kunt U het zich nog herinneren? Aan het einde van de vorige week besloot Uw Hoofdredacteur namelijk, waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering, spontaan een medeweggebruiker aan te rijden. Diens enorm grote auto vertoonde, na de crash, een behoorlijke deuk waar het autootje van uw Hoofdredacteur er afkwam met slechts een pleister op zijn achterlicht. De aanrijding vond plaats tijdens het betreden van de parkeerplaats van Centrum Supermarkt te Mahaai. Nu moet U weten dat het op die plek, zeker op het moment dat Uw Hoofdredacteur de schade veroorzaakte, bijzonder druk was. Iets wat trouwens bijna iedere dag dag het geval is. Welnu, er dient vanzelfsprekend een nette afwikkeling van de schade plaats te vinden, reden om maar weer eens contact op te gaan nemen met de verzekeringsmaatschappij. Er kwam een bekwame medewerkster aan de telefoon: "Bon dia Hoofdredacteur. Ja, Uw schade. Dat is toch wel enigszins een probleem aan het worden nu er, op het moment dat de aanrijding plaatsvond, geen politie is gealarmeerd. Ja hoor, ik begrijp dat U het drukke kruispunt diende te verlaten opdat het verkeer niet langer geblokkeerd zou worden. Echter, er zal wel degelijk een reconstructie dienen plaats te vinden. Kunt U, samen met de benadeelde partij, even naar het kruispunt rijden en dan de auto's weer tegen elkaar te laten botsen? Wij zorgen dan dat er een rapport wordt opgemaakt."
U begrijpt, dat ging Uw Hoofdredacteur wel wat ver. Het is, op dat bewuste kruispunt, drukker dan druk. Het kan dan toch ook niet zo zijn dat de aanrijding nog eens natuurgetrouw moet worden overgedaan? Welnu, er was met de dame geen goed garen te spinnen. "Nee, meneer Hoofdredacteur! Het is echt een vereiste om op het kruispunt te gaan staan met uw auto. Sterker nog, U dient Uw auto opnieuw tegen die van de benadeelde partij te laten botsen. Kunnen we daarvoor even een afspraak maken?" Er zat dan ook klaarblijkelijk niets anders op dan te tegenpartij zover te zien krijgen dat ook diens auto bereid is de rit naar het kruispunt te maken. Uw Hoofdredacteur zal U maar besparen wat de reactie van die tegenpartij was. Er was echter geen woord Spaans bij. En zo kan het dan ook zijn dat uw Hoofdredacteur, ergens in het midden van de maand december, verwacht wordt op het kruispunt van Mahaai. Mocht U die dag een melding krijgen van gigantische verkeersopstoppingen; U weet dan alvast wat daarvan de oorzaak is!

Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur een postpakket uit het verre Nederland. Het bleek te gaan om een zending welke afkomstig was van een bevriende justitiecollega. Deze wist dat Uw Hoofdredacteur, alweer een fikse tijd geleden, gedurende 5 jaren de scepter heeft gezwaaid in de gevangenis te Leeuwarden. En laat het nu zo zijn dat, in verband met het 25 jarig bestaan van die organisatie, een bijzonder mooi boek op de markt is gekomen. Het boek, getiteld "Dorp achter tralies" werd geschreven door een auteur die een jaar lang mee heeft gelopen in de gevangenis en beschrijft de gang van zaken in die inrichting. Een mooi boek, Uw Hoofdredacteur kan niet anders zeggen, waarin vele bekenden de revue passeerden. Uw Hoofdredacteur kan U het boek dan ook beslist aanbevelen. In ieder geval was hij met de geste van de Nederlandse collega bijzonder verguld, dat kunt U zich vast en zeker voorstellen.

Wordt vervolgd.....     
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten