Totaal aantal pageviews

woensdag 20 november 2013

Een reis naar New York?

Het bezoek van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander en diens Koningin Maxima aan het zo fraaie eiland Curaçao zit er weer op nu het inmiddels woensdag 20 november 2013 is geworden. Het was een, in alle opzichten, geslaagd bezoek. Een aantal collega's van Uw Hoofdredacteur smaakte de grote eer om gisterenavond bij de afsluitende receptie in het paleis van de Gouverneur aanwezig te mogen zijn. Dit op grond van het feit dat zij een uitstekende bijdrage hadden geleverd aan het zogenaamde "Droomboek" wat werd opgesteld ten tijde van de inhuldiging van de Koning. Ook aanwezig was de honkballer Coco Balentien, die de Japanners in het land van de rijzende zon, alwaar hij honkbalt, de ene na de andere homerun om de oren slaat. Volgens Coco zelf was de verklaring voor zijn furore erg eenvoudig: "Japanners zijn erg klein. Ik sla de bal gewoon hoog. Dan kunnen ze er nooit meer bij!" U ziet, soms is het verwerven van een superstatus niet al te ingewikkeld. Hoe het ook moge zijn, het bezoek van de Hoogheden zit er weer op en het leven op dit eiland kan weer zijn gewone doorgang gaan vinden. Zo dus ook in Huize Hoofdredacteur, hetgeen zoals te doen gebruikelijk te lezen valt in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Voor de zoveelste maal deze week, die toch pas enkele dagen geleden een aanvang heeft genomen, was het gisteren weer eens zover. De beide trouwe viervoetertjes van Uw Hoofdredacteur, Youri en Jetje geheten, maakten immers middels schel geblaf kenbaar dat het zwembad waarschijnlijk opnieuw voor leguanen geopend was. En ja hoor, toen Uw Hoofdredacteur zich meldde aan het zwemwater, dreef al mediterend een fiks exemplaar van deze prehistorische monsters in het bad. Met een enorme snelheid snelden de viervoeters om het bad waarbij de kleinste blaffer, Jetje geheten, spontaan het water in sprong om te trachten het monster te verschalken. En inderdaad, na een klein half uur bleek het tweetal erin geslaagd te zijn de leguaan uit het water te trekken. Daarbij laten de blaffertjes zich volstrekt niet meer leiden door enig commando van Uw Hoofdredacteur. Met een waas voor hun ogen telt slechts een ding: pakken dat monster. Dientengevolge smaakte Uw Hoofdredacteur een kwartiertje later het genoegen het monster op te mogen ruimen; nummer vijf van deze week. U begrijpt, alhoewel de klikobak eerst komende donderdag geleegd gaat worden, heeft Uw Hoofdredacteur de bak toch maar vast aan de weg gezet. Bah!
De winkeliers op Curaçao hebben, zoals elk jaar het geval is, wederom een enorme decemberactie op touw gezet. Bij elke 25 Antilliaanse guldens die in de winkel wordt uitgegeven, ontvangt U namelijk een kaart waarop, indien U geluk heeft, een balletje met een nummer erin verschijnt. Daarbij is het van belang om die nummertjes op een bijgeleverde bingokaart te plakken. Welnu, sommige combinaties op die bingokaart kunnen vervolgens leiden naar een prijs. Zo zijn er geldprijzen te winnen, een televisie, een auto en een reis naar New York. Het uitknippen van de balletjes en het plakken ervan op de bingokaart liet Uw Hoofdredacteur over aan de Olijke Twee, Julia en Levi geheten. Dochterlief Julia zag het vervolgens helemaal zitten: "Oh Papa. Wat zou het toch leuk zijn om zo een prijs te winnen. Ik hoef geen geldprijs te winnen, want ik ben toch niet zo goed in rekenen. Een auto hoef ik ook niet, ik ben al blij dat ik kan fietsen. Nee, geef mij maar de reis naar New York. Het lijkt me heel erg leuk om met een vriendinnetje naar New York te gaan. Het is toch immers een reis voor twee personen Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur heeft besloten de bingokaarten maar niet te gaan inleveren. Twee zevenjarige meisjes en New York? Dat is volgens Uw Hoofdredacteur immers geen perfecte combinatie.

Zoals Uw Hoofdredacteur al in een eerdere editie opmerkte, dient binnenkort voor een week naar Nederland te worden gereisd. Maakte Uw Hoofdredacteur al melding van een voorgenomen bezoek aan de 95% Fries, gisteren wachtte hem nog een grote verrassing. De heer Pinoccio namelijk, tot voor enige tijd geleden als collega van Uw Hoofdredacteur op Curaçao werkzaam, berichtte gisteren dat hij Uw Hoofdredacteur, tijdens diens bezoek aan Nederland, graag zou ontmoeten. U ziet, het lijkt wel alsof sprake is van een reünie. Nu maar eens kijken of ook Jumping Paul of de heer Angelus volgende week ergens in de buurt zijn. Even bijpraten is immers altijd leuk?

Wordt vervolgd.....  

1 opmerking:

  1. hahaha ik je zonnige avonturen zijn leuk...2 meisjes in New York dat is interessanter...hahahah...ik doe ook mee aan die spelletje hahhaha ik will een smart tv winnen...

    BeantwoordenVerwijderen