Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 november 2013

Een loopbaan in het circus?

Inmiddels is het, op het zo fraaie eiland Curaçao, dinsdag 19 november 2013 geworden. Het is, alhoewel het regenseizoen alweer enige tijd geleden is aangebroken, nog altijd prima weer op dit eiland. Weliswaar is het bij tijd en wijle enigszins bewolkt en valt er een buitje regen, maar over het algemeen schijnt de zon en zijn de temperaturen onveranderd hoog. En dat terwijl de maand december in ras tempo nadert.  De maand december met daarin Sinterklaas en Kerst is een maand waarin het openbare leven op Curaçao grotendeels stil zal komen liggen. Immers, er is dan sprake van bouwvak en veel medewerkers die enige weken vakantie gaan opnemen. Het jaar zit er dus, ook op dit eiland, alweer bijna op. Wat vliegt toch de tijd. Het is immers al meer dan vier jaar geleden dat Uw Hoofdredacteur, met in zijn kielzog Moeder de vrouw en twee zeer kleine olijkerds, naar 'de West' vertrok. En hoe snel kan het dan gaan? Immers, gisteren was de dag dat de beide olijkerds te horen kregen dat zij, in groep 3 en groep 4 van de basisschool, prima rapporten hadden gescoord. Onder de mededeling van dochterlief Julia: "Pap, het gaat er toch niet om dat je de beste bent, als je maar goed je best hebt gedaan?" constateerde Uw Hoofdredacteur dat de olijkerds groot zijn geworden vooraleer hij het in de gaten had!

Het is vandaag dag twee van het bezoek dat Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander en zijn Koningin Maxima aan Curaçao brengen. De eerste dag, die van gisteren, bleek een groot succes. Er was een prima gesprek met de leden van de Staten, het Parlement van Curaçao. Daarnaast werd de plaatselijke bevolking in de gelegenheid gesteld om het Koninklijk paar van dichtbij te bewonderen, hetgeen door velen dan ook daadwerkelijk werd gedaan. De eerste avond van het bezoek werd afgesloten met een enorm feest op het Brionplein te Otrabanda, alwaar de Koning spontaan besloot een speech in te zetten. Vandaag zal het gezelschap afreizen richting Westpunt, waar wederom een druk programma op stapel zal staan. Wanneer de belangstelling voor Willem-Alexander en Maxima even groot zal zijn als gisteren het geval was, dan is duidelijk dat sprake is geweest van een succesvol bezoek.
Over een week vertrekt Uw Hoofdredacteur richting het kille en waarschijnlijk koude Nederland. Een week lang zal Uw Hoofdredacteur verschillende gesprekken dienen te voeren en vergaderingen dienen bij te wonen. Echter, daarnaast is er gelukkig nog ruimte om even wat vrienden en bekenden te gaan opzoeken. Zo zal Uw Hoofdredacteur in ieder geval een bezoek gaan brengen aan de 95% Fries, een prima collega die tot voor enige jaren geleden op Curaçao werkzaam was. De 95% Fries is een vurig aanhanger van de voetbalclub uit zijn woonplaats, de F.C. Heerenveen. En, nu wil het geval dat er, juist tijdens het bezoek van Uw Hoofdredacteur, een thuiswedstrijd zal worden gespeeld tegen de Go Ahead Eagles uit Deventer. Nu, U begrijpt het al, de 95% Fries heeft twee toegangskaarten geregeld voor deze wedstrijd waardoor Uw Hoofdredacteur het genoegen gaat smaken weer eens een voetbalwedstrijd vanaf de tribune te kunnen waarnemen. Een evenement waarop Uw Hoofdredacteur zich nu al bijzonder kan verheugen. Daarnaast is het gelukkig zo dat Uw Hoofdredacteur er in is geslaagd een jas, een muts en handschoenen te lenen van buurmaan Jeroen. Het zal immers wel even wennen zijn om de temperatuur ineens beduidend te zien en te voelen zakken?

Zoonlief Levi, de jongste olijkerd, is overigens ook sedert enige tijd lid van de plaatselijke voetbalclub. Wekelijks gaat het mannetje trouw naar de training en, wanneer er weer eens een toernooi gepland staat, speelt hij zijn wedstrijdjes mee. Gisteren, op de dag van de wekelijkse training, gaf het mannetje echter aan dat hij er een beetje mee zat dat hij, van zijn medespelers, op de kop kreeg vanwege de tegendoelpunten. "Ik doe toch echt mijn best Pap", zo verzuchtte de kleine voetballer. Uw Hoofdredacteur besloot gisteren het mannetje maar eens af te gaan halen van de training om te bezien wat er nu eigenlijk aan de hand was. Het werd al snel duidelijk wat het probleem nu eigenlijk vormde. Terwijl zijn teamgenoten, tijdens een partijtje voetbal, uit alle macht verdedigden en vervolgens aanvielen, stond zoonlief zo ongeveer op de middenstip. Daar was op zich niets mis mee, ware het niet dat hij op zijn hoofd stond. Uit alle macht werd het ventje door zijn medespelers geroepen terwijl hij de meest geweldige turnacts liet zien aan het massaal opgekomen publiek. Hij deed dus echt ongelooflijk zijn best, alleen had het weinig met voetbal te maken. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd of het ventje besluit deel uit te blijven maken van het voetbalteam of dat hij uiteindelijk voor een loopbaan in het circus zal kiezen!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten