Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 november 2013

Toeristische trekpleisters van formaat!

Op het heerlijk warme eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 23 november 2013 geworden. De ochtend is al een stukje gevorderd, nu Uw Hoofdredacteur met enige vertraging uit zijn bedstee kwam gekropen. Het was namelijk zo dat zoonlief Levi, nu dochterlief een vriendinnetje te logeren had, besloot de nacht door te brengen in de echtelijke sponde van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Klaarblijkelijk was het mannetje echter in zijn dromen bezig met het afleggen van een examen in de edele karatesport. Hij schopte dan ook hoogstpersoonlijk Uw Hoofdredacteur diens bed uit opdat deze, noodgedwongen, de resterende nachtelijke uren in het logeerbed zou kunnen gaan doorbrengen. Inmiddels heeft Uw Hoofdredacteur de kleine schopper al afgeleverd bij zijn zaterdagse knutselclub waardoor thans de mogelijkheid is ontstaan om te proberen weer ongeveer 600 woorden aan een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" te gaan wijden. Er gebeurde immers weer van alles op dit zo fraaie eiland wat het vermelden waard is?

Curaçao heeft er een publiekstrekker van formaat bij. Wat is namelijk het geval? Welnu, onderzoekers van de Universiteit uit Wageningen hebben een onderzoek uitgevoerd in de wateren rond Curaçao. Er werden zeedieren geteld in de buurt van Aruba, Bonaire en Curaçao. Het onderzoeksteam registreerde zeeschildpadden, roggen en enorme zeevogels. Verder werden bultruggen, tuimelaars, slanke dolfijnen en snaveldolfijnen geobserveerd. Maar, een enorme verrassing was het feit dat men, aan de Noordzijde van Curaçao, een gigantische reuzenhaai spotte. Wat leuk, wat leuk. Wie wil er nu immers niet graag een rondje zwemmen in het warme zeewater onder begeleiding van een heuse reuzenhaai? Nou, Uw Hoofdredacteur durft wel te voorspellen dat dit feit een enorme stijging van toeristen zal bewerkstelligen. Al moet Uw Hoofdredacteur eerlijkheidshalve wel bekennen dat hij persoonlijk uitermate verheugd is dat recentelijk de woning aan de zee bij Boca Sami is verruild voor een tropenwoning met zwembad! Daar komt namelijk de reuzenhaai namelijk volstrekt niet voor. Gelukkig maar.
Moeder de vrouw toonde zich bijzonder opgewonden hedenochtend. Dat is een opzienbarend feit nu Moeder de vrouw normaliter, zo vroeg in de ochtend, stilzwijgend de weg naar haar dagelijkse werkzaamheden inzet. Hoe anders was dat dus vanochtend. Toen uw Hoofdredacteur eens voorzichtig informeerde wat er ten grondslag zou kunnen liggen aan haar optimistische gedrag, liet Moeder de vrouw weten dat "Marco Borsato komt!" U begrijpt, dit bericht leidde tot een explosie van vreugde binnen Huize Hoofdredacteur. Onmiddellijk dook Uw Hoofdredacteur op het World Wide Web om nadere informatie te kunnen verkrijgen. En inderdaad, op 3 mei van het jaar 2014 zal de heer Borsato zich vervoegen op het terrein van "De Kleine Werf" te Punda. U begrijpt, daar wilden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur niet ontbreken. En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur snel toegangskaarten regelde via de digitale snelweg. Hetgeen gelukte overigens. U ziet, weer een bijzonder evenement om naar uit te kijken!

Uw Hoofdredacteur is druk doende met het voorbereiden van zijn trip naar het verre en waarschijnlijk koude Nederland. Immers, volgende week dinsdag zal uw Hoofdredacteur, per grote KLM Boeing, dit zo fraaie eiland voor de duur van een week verlaten. Het zal een bijzondere trip worden. Immers, een weerzien met de heren Pinoccio, Angelus, Jumping Paul en de 95% Fries staat al gepland. Heerlijk om met deze mannen weer eens oude herinneringen te kunnen ophalen. Daarnaast is Uw Hoofdredacteur genood voor een etentje met de leden van Nicodemus; een internationaal zeer bekende organisatie die zich richtte, in het verleden, op het bezoeken van zoveel mogelijk wijnkelders in het verre Hongarije. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur verheugt zich al bij voorbaat op de reis!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten