Totaal aantal pageviews

zondag 3 november 2013

Een wolkbreuk in de nacht!

Het is zondag 3 november 2013 op Curaçao. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hebben een zeer kort nachtje achter de rug. Een nacht die veel deed denken aan de nachten die Uw Hoofdredacteur, lang geleden, als kind, bij tijd en wijle meemaakte in zijn ouderlijk huis. In die tijd was het namelijk zo dat het grootste kapitaal van het gezin was opgeborgen in een heus stalen geldkistje. Niet dat nu, in materiële zin, dat kapitaal zo groot was; U moet dan meer denken aan polissen van een levens- of uitvaartverzekering. Welnu, als het dan weer eens zover was dat het in Nederland slecht weer was en onweerde, dan kwam het kistje prominent in beeld. Alle kinderen, waaronder Uw Hoofdredacteur, werden dan in het holst van de nacht uit bed getrommeld en dienden dwingend plaats te nemen aan de keukentafel. In het midden van de keukentafel zoals gezegd: het gebutste stalen kistje. Jassen en warme kleding werden vast klaargelegd opdat, zo dat noodzaak mocht worden, de vlucht naar de veiligheid onmiddellijk zou kunnen worden ingezet. Het meenemen van een polis van de uitvaartverzekering kon dan, wanneer het mis zou gaan, altijd nog goed van pas komen!

Welnu, de afgelopen nacht zag Uw Hoofdredacteur dit scenario, in zijn hoofd, weer voor zich. Curaçao werd namelijk de afgelopen nacht overvallen door enorme regen- en onweersbuien. Een gigantische hoeveelheid water, vergezeld door veel bliksemschichten en donderse knallen, hield Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur uit hun zo welverdiende slaap. Inmiddels is het iets na zevenen in de ochtend en lijkt het natuurgeweld gelukkig wat af te nemen. Reden voor Moeder de vrouw om Uw Hoofdredacteur nog een prettige dag te wensen en haar mandje weer eens te gaan opzoeken. Het moge duidelijk zijn, de tuin hoeft vandaag niet te worden besproeid. Waarschijnlijk hoeft dat zelfs de komende weken niet nu de grasveldjes volledig onder water staan. Ook het, overigens nog altijd gifgroene, zwembad van Uw Hoofdredacteur stroomt buiten zijn oevers. Tijd om straks, wanneer het volledig licht zal zijn geworden, de schade maar eens te gaan opnemen.
Nu Uw Hoofdredacteur het toch over zijn zwembad heeft; gisteren was er bijna sprake van een enorme ramp in Huize Hoofdredacteur. Wat was er namelijk het geval? Welnu, zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur" herbergt de tuin van Uw Hoofdredacteur vele leguanen. Leguanen die, zo af en toe, heerlijk in het zonnetje gaan liggen op de rand van het zwembad. Dus was het gisteren weer eens zover! Een enorme leguaan lag te genieten van de warmte toen het dier plots werd gespot door de beide viervoetertjes van het gezin Hoofdredacteur. Niet alleen Leiden, maar ook Julianadorp bleek dus plots in last. De leguaan, ook niet achterlijk, bedacht zich geen moment en dook het zwemwater in, wat overigens qua kleur prima bij de schutkleuren van het prehistorisch monster paste. Direct na de tewaterlating volgde nog een plons: het witte blaffertje van het gezin Hoofdredacteur, Jetje geheten, was pardoes het water in geduikeld bij een poging de leguaan te grijpen. Direct werden, door Moeder de vrouw, levensreddende handelingen ingezet. Gelukkig gelukte het Moeder de vrouw om het trouwe beestje uit het water te vissen. Was het daarmee gedaan? Nee, volstrekt niet. Nauwelijks gered uit het water sprong Jetje wederom het zwembad in. Ditmaal gelukte het haar de staart van de leguaan in haar bek te pakken waarna zij trachtte het dier naar de kant te slepen. Juist op het moment dat de vermoeidheid het hondje parten leek te gaan spelen, meldde zich Youri, de zwarte teckel van Uw Hoofdredacteur. Deze bedacht zich geen moment, boog zich over de zwembadrand en trok, met al zijn kracht, het vervaarlijke monster uit het water. Einde leguaan helaas. U zult begrijpen, ook daardoor sliep Moeder de vrouw slecht vannacht. "Hoe moet het nu als we niet thuis zijn? Dan verdrinken die hondjes nog. Het lijkt me het beste dat we ze morgen gaan trainen. Dan gooien we ze in het water en leren we ze hoe ze eruit kunnen komen." Uw Hoofdredacteur staat er dan ook al uren klaar voor. Slechts de enorme regenval houdt hem nog even tegen!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten