Totaal aantal pageviews

zondag 24 november 2013

Tijd voor thermisch ondergoed!

Het is vandaag zondag 24 november geworden op het ontwakende eiland Curaçao. De vogeltjes fluiten in de tuin van Huize Hoofdredacteur en Kareltje, de huisschildpad, laat op verschillende manieren merken dat het tijd is geworden voor zijn wekelijkse portie voer. Het is inmiddels droog op dit zo fraaie eiland nadat het er gisteren een groot gedeelte van de dag bijzonder hard regende. Met bakken tegelijk kwam het water uit de hemel. Echter, het ziet ernaar uit dat vandaag weer een heerlijke dag is aangebroken. Een dagje waarop afscheid genomen zal worden van Sophie, het vriendinnetje van dochterlief Julia dat al vanaf afgelopen vrijdag in Huize Hoofdredacteur bivakkeerde. Daarnaast zal het waarschijnlijk een echte rustdag worden vandaag, nu Uw Hoofdredacteur het blauwe water van het zwembad al ziet lonken. Allereerst is het echter hoog tijd om U te voorzien van de meest actuele ontwikkelingen vanaf Curaçao. Ook op deze zondag is er daarom een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur weer eens een berichtje vanuit het verre en kille Nederland. Het bericht bleek afkomstig te zijn van Jumping Paul, een gewaardeerde collega die jarenlang op Curaçao deel uitmaakte van het team van Uw Hoofdredacteur. Klaarblijkelijk had Jumping Paul, in Den Haag, afgesproken met Daniel K. Nu moet U weten, ook Daniel K. verbleef een fikse periode op dit mooie eiland. Hij bracht er namelijk zijn afstudeerstage door. Al moet daar onmiddellijk bij worden vermeld dat het gaat om een al lang geleden periode waarbij van afstuderen ook thans overigens nog geen sprake is. Daniel K. bleek namelijk in alles meestal iets later. Zo ook dus gisteren, getuige het bericht van Jumping Paul. Twee biertjes en een bittergarnituur waren wel aanwezig. Daniel K. kwam echter pas vele uren later opdagen. Sommige dingen veranderen dus klaarblijkelijk nooit!
Zoonlief Levi, de jongste olijkerd, werd gisteren genood door zijn vriendinnetje Lotje. Er zou, zo luidde de uitnodiging, een bezoek worden gebracht aan het strand van Cabana Beach, alwaar een nieuwe speeltuin zou worden geopend. En, zoals U kunt begrijpen, zoonlief had zeker zin om mee te gaan. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zouden het ventje zo aan het einde van de middag weer kunnen verwachten, zo werd bericht. Echter, wie er ook kwam opdagen, het kleine ventje niet. Uw Hoofdredacteur besloot, zo tegen een uur of acht in de avond, maar eens even te informeren of meneer nog van zins was ooit huiswaarts te keren. De boodschap luidde ontkennend. Hij bleef gemakshalve maar bij zijn vriendinnetje logeren, zo vernam Uw Hoofdredacteur. Wel bevatte het bericht nog een afbeelding die duidelijk maakte dat zoonlief samen met zijn Lotje een mooi stel monsters vormt. Hoe het ook moge zijn, het feit dat het mannetje bleef logeren maakte dat Uw Hoofdredacteur hedenochtend gerust tot half acht kon uitslapen. Dat dan weer wel.

Nu het bijna zover is dat Uw Hoofdredacteur zich zal moeten melden op het locale vliegveld Hato, wordt het vandaag tijd om voorbereidingen te treffen. Immers, een reis naar Nederland te organiseren zonder jas, das, oorbeschermers en handschoenen, lijkt niet de meest verstandige zet te zijn. Gelukkig kan Uw Hoofdredacteur dergelijke levensreddende materialen lenen van zijn buurman Jeroen. Daarnaast zal er thermisch ondergoed aangeschaft dienen te worden, hetgeen vandaag dan ook weer een mooie uitdaging voor Uw Hoofdredacteur vormt. U ziet, Uw Hoofdredacteur is geenszins van plan om onvoorbereid op pad te gaan. Bevriezingsverschijnselen lijken hem immers niet fijn om mee te maken!
Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten