Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 november 2013

Errug of niet?

Dinsdag de 12e november 2013 is aangebroken op het zo fraaie eiland Curaçao. Na een verkwikkende nachtrust die, wat Uw Hoofdredacteur betreft, nog uren verlengd had mogen worden, wacht vandaag een drukke dag. Immers, nu Uw Hoofdredacteur de mededeling heeft gekregen dat er opnieuw een tweetal containers vol Nederlandse goederen aan zitten te komen, dient er vandaag ruimte te worden gemaakt in de loods op Brievengat. Tegen een uur of negen zal collega Bullie zich, samen met een aantal van zijn pupillen, dan ook melden om de werkzaamheden van start te laten gaan. Voordien zal Uw Hoofdredacteur eerst nog een winkel dienen te bezoeken om verfrissingen voor de noeste werkers te gaan inkopen. Want U begrijpt, het zal warm worden in de loods, zeer warm! Maar goed, na een aantal vrije dagen te hebben genoten is het voor Uw Hoofdredacteur, althans volgens Moeder de vrouw, zeer goed om weer eens wat beweging te krijgen. Uw Hoofdredacteur kan die redeneringen overigens volstrekt niet volgen, maar dat ter zijde.

Het is eindelijk een feit, het gezin Hoofdredacteur kan weer benaderd worden via de digitale snelweg. Na weken van wachten op een monteur van de internetprovider UTS, welke overigens nog altijd dient te komen, werd gisterenavond Huize Hoofdredacteur plots voorzien van Internet. Nu ging dat echter niet zomaar. Nadat Uw Hoofdredacteur vorige week dinsdag had vernomen dat de monteur binnen twee werkdagen zou verschijnen, werd het afgelopen vrijdag tijd om maar weer eens contact met UTS te gaan opnemen. Via een geweldig keuzemenu werd Uw Hoofdredacteur, na slechts een half uurtje te hebben moeten luisteren naar een of andere gitaarvirtuoos, doorverbonden met de zogenaamde helpdesk. "Oh, U hebt al eerder gebeld? Wanneer dan? Dinsdag? Volslagen onbekend hier. Ja weet U, er zijn veel mensen die zeggen dat ze al eerder hebben gebeld. Nee hoor, ik suggereer niets. Weet U, ik maak een aantekening en de monteur komt nog vandaag. Fijne dag nog hoor!" De vrijdag verstreek, de zaterdag verstreek, aan de zondag kwam een einde en, ook gisteren, bleef de monteur onzichtbaar.
Tijd om gisteren, na werktijd, maar weer eens contact op te gaan nemen met de helpdesk. Ditmaal had Uw Hoofdredacteur het genoegen om meer dan 45 minuten te mogen luisteren naar de snarenspecialist. Juist toen Uw Hoofdredacteur bedacht dat nog slechts Ritalin Uw Hoofdredacteur van een suïcidepoging zou kunnen afhouden, meldde zich een dame aan de andere kant van de lijn. "Bon tardi, bon tardi. Wat kan ik voor U doen? Geen Internet zegt U? Al vele malen eerder gebeld? Errug of niet? Ja, onze service is werkelijk naadje! Wat is Uw telefoonnummer? Momentje hoor, ik kijk het even na in de centrale." Zeer verheugd dat wederom de mogelijkheid ontstond om Paco Pena aan te mogen horen, wachtte Uw Hoofdredacteur enigszins opgefokt het vervolg af. Na slechts 10 minuten berichtte de dame: "We konden ook in de centrale zien dat U geen verbinding hebt. Hahaha, wat grappig of niet? Techniek staat voor niets. Ik heb thans een knopje omgezet waardoor U waarschijnlijk de ether in kunt. Veel succes nog hoor!" En inderdaad, al had Uw Hoofdredacteur het niet voor mogelijk gehouden: de verbinding werkt! Al is het wel wat jammer dat dit meer dan een week moest duren.

Binnenkort, aan het einde van de maand november, dient Uw Hoofdredacteur voor een aantal dagen en een aantal overleggen naar het kille en koude Nederland te vliegen. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur, na een jarenlang verblijf in de tropen, volstrekt geen passende kleding meer heeft om de kou te kunnen weerstaan. U begrijpt, daar ligt Uw Hoofdredacteur dan ook wakker van; aan koude heeft hij immers een broertje dood. Wel heeft Uw Hoofdredacteur nog een trui in de kast liggen; een trui die echter gemakkelijk onder de noemer "retro" gerangschikt zou kunnen worden. Uw Hoofdredacteur roept dan ook graag Uw hulp even in. Mocht U nog beschikken over een passend en redelijk modern jasje: Uw Hoofdredacteur zou dat kledingstuk dan gaarne een weekje lenen....
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten